Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stavsvägen 29

Tungelsta

9 995 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 120 kvm + 60 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1932
Uppvärmning Direkt El, pellets, braskammin
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 29 juni 2020
Energiklass: E
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundmur: Gråsten
Stomme: Betong
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Övrigt Fasad målad 2020
Badrum renoverat 2014
Kök renoverat 2014
Delar av elen utbytt 2014
Nya avlopp 2014

Borrad brunn om 99 m
Pump bytt 2019
Fastighetsbet. Stav 2:8

Övriga byggnader

STALL
Underbart stall om ca 170 kvm. Här finner vi sex boxar som är ca 10 kvm vardera med full takhöjd samt en mindre box om ca 7 kvm. Kallvatten är indraget och elförbrukningen ligger på 4687 kwh i dagsläget, vilket motsvarar elförbrukning om ca 8000 kr/år.
Här finns även en sadelkammare och en foderkammare.
I dagsläget genererar stallet cirka 5 000 kr/månad i hyresintäkter.

GÄSTSTUGA
Denna charmiga stuga om ca 60 kvm är genomgående fräsch och inredd med sovrum, tv-rum, kök dusch och toalett. Här finns separat elmätare vilket gör det perfekt att separera kostnaderna om man vill hyra ut det. Idag genererar Gäststugan ca 5000 kr/ månad.

GARAGE
Stort hobbygarage om ca 120 kvm. Byggnaden har renoveringsbehov men består idag av en garagedel om ca 60 kvm som hyrs ut och genererar intäkter m 1600 kr/mån. I övrigt används byggnaden som förråd och förvaringsdel.

VÄXTHUS
Fantastiskt växthus om 300 kvm. Här finns stora möjligheter att odla allt man äter. På framsidan finns en gjuten del som är inhägnad och perfekt för en cafédel om så önskas. Luftvärmepump finns installerad.

LILLSTUGA
En mysig liten stuga med indraget vatten och avlopp. Här finns även pentry.

GARAGE
Stort garage om ca 40 kvm.

Totalt genererar de olika byggnaderna ca 150 000 kr/ år som det ser ut idag, sedan får det självklart bli en förhandling av den nya ägaren.
En fantastisk möjlighet att subventionera boendekostnaderna rejält.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 43 604 kr/år
varav
El: 30 642 kr
Renhållning: 1 788 kr
Försäkring: 9 000 kr
Övrigt: 2 174 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar I ovan driftkostnader är elen inkluderad för både stora bostadshuset, stallet, garaget, Gäststugan mm. Övrig kostnad = Slamtömning 2 ggr/år Driftkostnader kan variera beroende på antal personer i hushåll och tecknade avtal.
Taxeringskod 121
Taxeringsvärde 2 461 000 kr varav mark 1 180 000 kr
Summa pantbrev 3 175 000 kr
Tomt
Areal: 32958 kvm
Typ: Blandad tomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp Borrad brunn om 99 m. Vattenprover finns - ok. Pump från 2019
Samfällighet/GA Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 0136K-2018/29.1
Last: Officialservitut Avlopp, 0136-86/37.1
Last: Officialservitut Avlopp, 01-VÄS-1348.1
Last: Officialservitut Vattentäkt, 0136-86/37.2
Last: Officialservitut Väg, 0136-86/49.1
Last: Officialservitut Väg, 0136-87/64.1
Last: Officialservitut Väg, 01-VÄS-1348.2

Magisk hästgård 25 min från city. Stall, garage, gästhus, växthus & mycket mer!

I Haninges vackraste natur ligger denna hästgård med hänförande utsikt över skog och åkrar. Detta är en dröm för den hästintresserade eller för den som vill bo i lantligt läge men ändå ha närhet till det mesta!

När man svänger in på gården möts man av ett otroligt charmigt bostadshus från 30-talet, följt av två garage, en gäststuga om ca 60 kvm, en mindre lillstuga och ett praktiskt uthus för förvaring av maskinell utrustning. Även ett fantastisk växthus om 300 kvm finns på denna fastighet.

Här finns stora fina hagar, ridvolt, ett gediget stall med 7 boxar som även har foder- & sadelkammare. I övrigt kan man här njuta av lugnet och den fantastiska tomten om hela 32 958 kvm som även består av fin skogstomt. Här finns flera sorters äppelträd, röda vinbärsbuskar, rabarber, plommon, svarta vinbär mm.
Även möjlighet till stora hyresintäkter finns på denna fastighet.

Fantastiskt växthus om 300 kvm som uppförts år 2009. Det är ett professionellt växthus med härlig rymd och som tex lämpar sig för tomatodling, vilket tidigare bedrevs här. Här finns stora möjligheter att odla allt man äter. På framsidan finns en gjuten del som är inhägnad och perfekt för en cafédel om så önskas. Luftvärmepump finns installerad

En fastighet som denna är sällan till salu och dessutom når du Stockholm city på 25 minuter och har ca 5 min till pendeltåget med bil. En underbar gård som måste upplevas på plats.
Här finns så mycket möjligheter! Varför inte planera en ridbana och ett ridhus som skulle öka värdet ännu mer?

Varmt välkommen!
Bostadshuset från 1939
Otroligt charmigt hus med vackra fönster och trädetaljer. På framsidan finns utgång till mysig altan och entrèn på baksidan är belägen under tak och inramad av mysig farstu med stora fönsterpartier som skänker fint ljus men även skyddar mot vind och snö.

ENTRÈ PLAN
Här kommer man in i generös hall med goda förvaringsmöjligheter. Från hallen finns även nedgång till källare och fin trappa upp till det övre planet.

Köket är renoverat 2014 och har underbar öppen och social planlösning tack vare de stora ytorna. Här finns en köksö som ramar in köksdelen fint men ändå bidrar till att man kan vara sociala med gästerna samtidigt som man lagar mat. Här finns induktionshäll, inbyggd ugn, kyl, fläkt och diskmaskin. Skåpinredning i vitt och fönster i flera väderstreck som skapar fint ljus. Snyggt mönstrat kakel som bryter av fint mot det ljusa. Vackra trägolv och stor matplats.

Från både hallen och matdelen når man det mysiga vardagsrummet. Här kan man njuta av en kopp kaffe framför brasan och det finns gott om plats för soffa och tv-möbler samt vitrinskåp om så önskas. Här finns utgång till mysig altan på framsidan som fångar solens strålar större delen av dagen.

ÖVRE PLAN
På övre plan finner man tre sovrum i olika storlekar. Här finns vackra trägolv, underbara fönster, praktisk klädkammare och badrum renoverat 2014.

KÄLLAREN
Här finner vi tvättstuga med groventré, pannrum, bastu, toalett och dusch. Även matkällare och stort varmgarage med dubbeldörrar. Här finns stor potential med samtliga ytor, varför inte skapa en vinkällare och en en relaxavdelning?!

Området

Lantligt boende för golf- och hästentusiaster med närhet till havet och den vackra skärgården. På bekvämt avstånd från fastigheten ligger Västerhaninge Centrum med ett stort antal butiker, närservice och kommunikationer.

Närservice

I närheten finns Coop, pizzerior, grill, tandläkare, frisör, vårdcentral, gym, scouter, fotbollsklubb och ridklubbar. I centrala Tungelsta finns även ett flertal restauranger.I Tungelsta finns ett flertal skolor, förskolor och fristående familjedaghem. Tungelstaskolan, Syskonstugan och Lidaskolan har undervisning från förskoleklass till årskurs nio. Det planeras även ytterligare en skola för årskurserna f-5 Västerhaninge, Haninge centrum och Port73 finns även nära med ett stort utbud av shopping!

Kommunikation

Västerhaninge Pendeltågsstation ligger ca 10 min från fastigheten. Pendeltåget passerar Västerhaninge och går mellan Nynäshamn och Stockholm med fyra tåg i timmen. Med bil tar man sig till Stockholms city på ca 20 min. Stavsvägen skall dras om (om ca 4 år) och då blir det busstrafik på den.

Parkering

Här finns gott om plats för flera bilar. Dels vid infarten finns en stor yta man kan parkera på, sedan framför huvudfastigheten men även i garagen.

Övrigt

Läs gärna mer om Tungelsta på https://boitungelsta.se/ Välkommen till ett trivsamt boende!

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter