Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gryta Byväg 2(Norrtälje Gryta 1:10, Gryta 4:10, Gryta 5:14)

Norrtälje

7 000 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 8 rum varav 5 - 6 sovrum
Boarea 230 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1721,2005
Uppvärmning Dir. el och kamin + Vattenburen golvvärme och luftvärmepump
Ventilation Genom värmepumpen, värmeåtervinning
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundmur: Natursten
Stomme: Timmerstomme
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Timmer
Tak: Betongtegel
Övrigt Ursprungligt hus från 1721. Enda huset i byn som inte brann ner på 1850-talet. Timmerstomme. Timmerbjälklag. Ligger på backen. Finns en liten matkällare i ena änden. Omlagt tak 2004, precis innan nuvarande säljare köpte. Man hade haft läckage men som fixats. Nuvarande säljare bytte en timmerstock på norrgaveln, efter överlåtelsebesiktningen.

Totalrenoverat 2005-2006 med bl a ny el överallt, ink jordfelsbrytare, tilläggsisolerat samt ny panel och målning. Fasaden målades även om 2017. Nya vattenledningar, vattenburen golvvärme och luftvärmepump i tillbyggnaden som gjordes 2005, både uppe och nere. I "gamla huset" är det direktel och kamin, en uppe och en nere.
Fönstren behöver renoveras på vissa ställen.
Fastighetsbet. Gryta 1:10

Övriga byggnader

STALL OCH EKONOMIBYGGNAD -Stallet med 14 boxar är anpassat till jordbruksverkets regler 2017. 2 st ligghallar för lösdrift. Har idag tillstånd att hålla 29 hästar på gården.
Omdragen/utbytt el och VVS 2005. Belyst ridbana(20*38), paddex, anlagd 2005-2006.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 104 100 kr/år
varav
El: 95 000 kr
Renhållning: 3 100 kr
Väg, samf.: 1 000 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal pers: 5
Kommentar Fiber indraget av Telia 2018, där kan du få Internet och TV. Finns även nät draget till flygeln. Tidigare hade säljaren TV via Viasat, mottagare för Viasat finns kvar på taket. Båda skorstenarna är godkända. Notera att elen omfattar samtliga byggnader, lösdrift, el till hagar, belysning mm
Vatten/avlopp Egen borrad brunn, borrad 2008, pump bytt 2013. Mycket vatten, kalkrikt sådant varför det finns en avhärdare installerad(2018). På fastigheten finns tillstånd för wc och bdt-avlopp trekammarbrunn med infiltration. Godkänd 1986. Gamla brunnen ska serva stallet, just nu inte i drift. Lite salt vatten. Troligen sönderfryst slang under stallplan enligt rörmokare. Finns även en grävd brunn på andra sidan vägen. Pumphus och pumpautomat. Dålig vattenkvalité.
Samfällighet/GA Många samfälligheter, bland annat på södra Loö där vatten ingår och det finns utlagt en boj, som får övertas.

Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Gryta GA:5, Samfällighet: Norrtälje Gryta FS:19, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:1, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:10, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:11, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:2, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:23, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:24, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:3, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:4, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:5, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:6, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:7, Samfällighet: Norrtälje Gryta S:9, Samfällighet: Norrtälje Lillråda S:7, Samfällighet: Norrtälje Nor S:1, Samfällighet: Norrtälje Nor S:2, Samfällighet: Norrtälje Nor S:3
Avtalsservitut Elledning I Mark Mm
Avtalsservitut Starkströmsledning Mm
Last: Avtalsservitut: Elledning I Mark Mm, 0188IM-05/7173.1
Last: Avtalsservitut: Starkströmsledning Mm, 0188IM-08/4842.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 0188-05/205.1
Last: Officialservitut Avlopp, 0188-84/189.1
Last: Officialservitut Väg, 0188-84/189.2
Skattetal: Mantal 5/12

Mycket mark, fina byggnader och ljuvligt område i Gryta nära insjö

Drömmer du om ett liv på landet? Här finns tillfälle att förvalta och äga en egen gård med stora ytor för djur! En fastighet på nästan 39 ha mark. Del i samfällighet med eget vatten och boj får båt. Endast 500 m till närmaste badvik.
Drömmer du om ett liv på landet? Här finns tillfälle att förvalta och äga en egen gård med stora ytor för djur! En fastighet på nästan 39 ha mark. Del i samfällighet med eget vatten och boj får båt. Endast 500 m till närmaste badvik.

Ett tillfälle som just du kanske finner intressant.
Gryta är en fin plats, dryga timmen från Stockholm, där både djur och människor har lätt för att trivas. När du kommer körandes på den något slingriga vägen ser man först ängar och fina hus och när du kommer fram till huset, som ligger på en höjd till vänster, så finns hagarna för djuren på andra sidan vägen, mycket lättillgängligt.

Huset, med anor från 1700- talet, är stort och byggdes till i början på 2000 -talet. Nu med sina 230 kvm i två plan kan man stoltsera med ett riktigt stort bonnkök med både bakugn och vedspis, ett stort vardagsrum, 5-6 sovrum samt ett större sällskapsrum med öppet till nock och flertalet fönster som ger god sikt över stallbyggnad, ridbana och hagar. Runt huset har du en fin trädgård, ca 2 000 m2, som omgärdas av uppvuxen häck mot vägen för minimal insyn. En gammal matkällare med stenvalv finns också under huset.

Den stora ekonomibyggnaden på ca 598 m2 rymmer ett stort stall med 14 boxplatser, spolspilta, höskulle, foderkammare och sadelkammare. I ena längan som också är från 1700-talet finns en lägenhet om 60 m2 med hall, allrum med kök samt badrum och en övervåning med allrum och två sovrum. Byggnaden forstätter in i 1800-talet med stort loft, förråd och kontor för att sedan avsluta i 1900-talet. Utanför finns möjliga uteboxar. Ja, här har du många möjligheter att skapa en livstil med djur.

Flertalet hagar med fin betesmark. Det är inte ofta det finns så mycket mark när man tittar på hästgårdar i Roslagen. Här finns skog om 24 ha, åkermark om 9 ha, betesmark 4 ha, samt skogsimpedimentmark om 1 ha. Du har en belyst ridbana intill stallet samt två st ligghallar för lösdrift. Trivsamma ridvägar i området.
KÖK
Stort lantligt kök med breda trägolv, putsad spis med både bakugn och vedspis. Fint ljusinsläpp från tre väderstreck. Köksinredning längs ena långsidan med två stycken kyl/frys(den ena frysen ur funktion). Platsbyggd inredning i grått. I ett högskåp finns rostfri ugn och micro. Ovanför diskhon och arbetsbänken i trä sitter vitt kakel.

HALL/ENTRE
Lyxigt stor entre där du kommer in i tillbyggnaden som byggts ihop med den gamla delen på ett riktigt fint sätt. Klinker på golv som även har golvvärme i hela bottenvåningen. Tapetserade väggar.
Ingång genom dubbeldörrar och utgång till baksida via extra dörr. Tvättstuga och badrum samt klädkammare finns tillgängligt från hallen.
Trapp upp till övervåning och under trappen ett förråd.

VARDAGSRUM
Liksom köket så har detta rum fint trägolv. Här är väggarna tapetserade med tidsenlig tapet. En vedeldad kamin värmer extra skönt. Fönster åt tre väderstreck.

SOVRUM
Mellan kök och vardagsum finns ett stort sovrum. Trägolv och tapetserade väggar. Plats för dubbelsäng och klädförvaring.

BADRUM NERE
Helkaklat vitt badrum med svart mosaik som detaljer i väggen. Målat trätak och ljust klinker på golv. Två fönster. Här finns ett bubbelbadkar och en wc samt en träkommod med proslinstvättställ.

ALLRUM
I tillbyggnaden har man ordnat ett jättefint allrum med öppet upp till nock och synliga takbjälkar. Tapetserad fondvägg, övriga ytor vita. Vitlaserat trätak. Fönster ut mot hagar och stall.

ARBETSRUM/SOV/LOFT
Till höger, ovanför vardagsrummet finns två sovrum varav ett idag används till kontor då det är ett genomgångsrum. De breda trätiljorna på golvet finns kvar. Vitmålat trätak och tapetserade väggar. Två fönster. Ovanför detta rum finns ett LOFT som nås via en trapp i det rum som ligger bredvid och som har öppet upp till nock. Fungerade kamin. Ingång till vinden via dessa rum.

SOVRUM
Mitt i huset finns ytterligare ett av husets 6 sovrum. Målat trätak, rena trägolv och tapetserade väggar. Fönster mot baksida.

SOVRUM 5 OCH 6
Ovanför köket finns två söta sovrum i det sk "undantaget" där även gamla köket gör sig påmind med plats och kanal för vedspis. Här finns breda golvtiljor och fint ljusinsläpp. Tapetserade väggar. Ena rummet har en större klädgarderob.

BADRUM UPPE
Helkaklat badrum med duschhörna med vikvkäggar och wc samt handfat. Tema blått och vitt. Fönster mot stallet.

TVÄTTSTUGA
Stor sådan med klinkerlagt golv, arbetsbänk och ho.

FLYGELN
I ena längan som troligen är från 1700-talet finns en lägenhet med enklare standard om ca 60 m2 i två plan med hall, stort kök(kyl/frys, micro, spis, ugn ur funktion, fläkt) samt badrum(dusch, wc, handfat, tvättmaskin och torktumlare, helkaklat och klinkerlagt golv. En övervåning med allrum och två sovrum.

Området

Utanför huset stannar skolbussen för de aktiva skolbarna. Du har tillgång till båtplats med segelbåtsdjup vid egen boj i Östersjön som nås med cykel, ca 3km. Badplats i Grytsjön i området, gång eller cykelväg(5 min) med sandbotten, strand och bryggor, skjul för ombyte. Det finns även närliggande badplats i Östersjön med hopptorn och strand.

Närservice

Närmast är Tempo(Lanthandel) på Vätö.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter