Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ulriksdalsvägen 10, kolonilott 178

Ulriksdals koloniförening SOLNA

1 650 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Bostadsfakta

Antal rum 1 rum
Boarea 30 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1-plans kolonistuga med källare
Byggnadsår
Uppvärmning Ej isolerat hus, värms upp av mobilt värmeluftselement
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Övrigt Under tiden som säljaren ägt kolonistugan har källaren målats om, växthuset flyttats och en uteplats på baksidan har byggts.

Husets area är angett till 30 kvm vilket är en cirka-uppgift. Köparen bör själv kontrollera arean om den är av avgörande betydelse.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 5 300 kr/år
varav
El: 4 500 kr
Försäkring: 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Kostnaden för el avser elnätsavgift per år. Kostnad för förbrukning, energiskatt och moms tillkommer. Vattenfall är elnätsföretag.
Arrendeavgift 9 448 kr/år
kommentar inkl medlemsavgift 2000 kr/år, arrendeavgift med 17,59 kr per år och kvm samt arrende för varje kolonists andel av de gemensamma ytorna (400 kr/kvartal)
Tomt
Areal: 330 kvm
Tomtbeskrivning Trevlig tomt med flertalet fruktträd och buskar. Här finns också ett mysigt växthus och flertalet pallkragar för egen odling. Tomtens storlek 330 kvm är en cirka-uppgift och de exakta tomtgränserna är ej utmätta.
Vatten/avlopp Sommarvatten (15 april - 15 oktober) är indraget i huset för disk. Man kan hämta vatten vid flaggstångsplan från den 1 april, innan vattnet sätts på fram till stugan. Samma sak gäller i slutet av säsongen, sommarvatten finns vid flaggstångsplan fram till 31 oktober. Pump finns i en brunn i källaren som pumpar ut dagvatten. Annat avlopp saknas. WC med förbränningstoalett. Varmvattenberedare installerad i källaren.
Samfällighet/GA I samband med förvärvet krävs medlemskap i Ulriksdals Koloniförening. Köparen måste godkännas av styrelsen samt vara skriven i Stockholms län, vara odlingsintresserad och ha tid att sköta sin kolonilott. Köparen får inte äga, arrendera eller ha nyttjanderätt till annan kolonilott.

Medlemsavgift: 2 000 kr/år
Arrende: I dagsläget ligger arrendet på 17.72 kr per kvm och år. Varje lottinnehavare belastas även med arrende för sin andel av de gemensamma ytorna (400kr/kvartal)

Elnätsföretag: Vattenfall, elabonnemang: 3 312 kr/år. Kostnad för förbrukning, energiskatt och moms tillkommer.

Avgift i samband med överlåtelsen: 2 500 kr

OBS! Kolonistugor kan inte belånas och inte användas som säkerhet vid eventuellt banklån.

Besiktning
Kolonistuga köps i befintligt skick. Styrelsen för koloniföreningen rekommenderar att köparen på egen bekostnad anlitar en auktoriserad besiktningsman.

Övrigt
Sommarvatten finns och kolonistugorna får användas för boende mellan 1 april-15 oktober enligt bestämmelserna i arrendeavtalet. Andrahandsuthyrning får inte ske. Som kolonist ska man sköta den egna lotten men också området kring lotten med gångar. Det anordnas två arbetsdagar per år där varje medlem förväntas lägga ner ca 4 timmars arbete på de gemensamma ytorna.

Informationen är hämtad från Ulriksdals koloniförenings hemsida.

Välskött kolonistuga med växthus och underbar tomt!

Välkomna till denna fina kolonistuga i hörnet av Ulriksdals Koloniförening. Ett perfekt läge med busshållplats och Brunnsvikens handelsträdgård strax utanför koloniområdet. Välskött stuga med trevligt allrum, rymligt kök, WC med förbränningstoalett och en stor källare med gott om plats för trädgårdsmaskiner och redskap. Tilltalande hörnläge med en underbar trädgård som bjuder på goda odlingsmöjligheter och flera fruktträd som man kan plocka bland annat äpplen och plommon från. Stor altan vid entrén samt en generös och solig veranda på baksidan. På tomten finns också ett trevligt växthus med pallkragar utanför.

Fastighetsägare är svenska staten genom Statens fastighetsverk. Marken ingår i H. M. Konungens dispositionsrätt som förvaltas av Ståthållarämbetet. Ulriksdals koloniområde består av 44 stugor och ligger i Nationalstadsparken omgiven av Ulriksdals slottsskog. I närheten ligger Brunnsvikens handelsträdgård med café och självplock samt Ulriksdals slott med Confidencen där det under sommaren spelas opera och hålls konserter. Här finns också omtyckta Ulriksdals Wärdshus samt Ulriksdals slott med den vackra slottsparken.

Välkommen på visning!

ALLRUM

Rymligt rum med ljust golv och vita väggar. Fint ljusinsläpp från fönster åt tre håll. Plats för matbord, bokhylla samt möbler efter eget önskemål.

WC

WC-utrymme med förvaringsmöjligheter samt förbränningstoalett från Cinderella.

KÖK

Stort kök med ljust golv och vita väggar. Inrett med vita skåpluckor, ljus bänkskiva, skafferi samt kyl/frys.

KÄLLARE

Rymlig källare med nymålade ytskikt och gott om plats för redskap och maskiner. Här finns också varmvattenberedare samt en brunn som pumpar ut dagvatten.

ALTAN

Generös altan intill entrén med plats för bord för större sällskap och planteringar

VERANDA

Solig veranda på baksidan av huset med tillhörande diskbänkoch plats för utemöbler.

Området

I Nationalstadsparken ligger idylliska Ulriksdals koloniområde som består av 44 röda stugor med vita knutar. Kolonin omges av den lummiga Ulriksdals slottsskog och precis i närheten ligger Ulriksdals slott med Confidencen där det under sommaren spelas opera och hålls konserter. Svenska staten är ägare av fastigheten genom Statens fastighetsverk och marken ingår i H. M. Konungens dispositionsrätt som förvaltas av Ståthållarämbetet. Arrendetomten omfattar en areal på ca 20 000 m2. Stugorna är på ca 30 kvadratmeter och får bebos sommartid. Området började byggas på 60-talet och stod klart 1983.

Närservice

Strax intill koloniområdet ligger Brunnsvikens Trädgård och café med tillhörande handelsträdgård. På promenadavstånd finns både Bergshamra och Frösunda med utbud av service, restauranger och matbutiker. Vid Ulrikdals station finns även en Hemköp. I närheten finns mysiga Ulriksdals Slott samt Ulriksdals Wärdshus som kan hyras för fester och konferenser. I augusti 2020 öppnar den nya restaurangen Emmer som erbjuder en närodlad matupplevelse. Här finns också Överjärva gård som är ett spännande utflyktsmål med djur, kafé, gårdsbutiker och naturskola för barn och ungdomar.

Kommunikation

Strax utanför koloniområdet går buss 503 mot Ulriksdals Station och Bergshamra. Vid Järva Krog går flertalet bussar mot bl a Solna C, innerstan, Bromma och Danderyds Sjukhus. Här går även flygbussar mot Arlanda. Det tar ca 15 min att promenera till Ulriksdals station där pendeltåget når Stockholm C på ca 10 min. Precis utanför området går E18 med en snabb access till E4:an för den bilburne.

Parkering

Det finns 24-timmars parkering utanför koloniområdet längs Ulriksdalsvägen och det finns ständig gratis parkering för kolonister i anslutning till området.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter