Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Birgittas väg 7B

Hemavan/Tärnaby Hemavan

2 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, ring eller mejla för tidsbokning!

Söndag 12/4 17.45-18.15

Bostadsfakta

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea 59 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Ägarlägenhet i flerbostadshus
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Övrigt ÄGARLÄGENHET
Ägarlägenheter har funnits som boendeform i Sverige sedan 2009, och är en väldigt vanlig upplåtelseform utomlands. Kortfattat innebär det att det nu är möjligt att äga och ha lagfart på sin egen lägenhet i ett flerbostadshus på samma sätt som om man köpt ett radhus. För mer information se bifogat material.

Detta är tillfället för dig som vill prova en ny upplåtelseform och ett mer självständigt sätt att bo i lägenhet. Att äga sin lägenhet med lagfart innebär frihet. Du kan självständigt förfoga över lägenheten genom att överlåta, pantsätta och hyra ut den. Det finns ingen förening att ta hänsyn till vad gäller renoveringar, andrahandsuthyrning eller överlåtelse. På samma sätt som att äga ett radhus tar du endast hand om dina egna driftskostnader. Det finns heller inga gemensamma lån som i en bostadsrättsförening. Du har bara dina egna lån att ta ansvar för.
Fastighetsbet. Björkfors 1:1105

Övriga byggnader

Varmbonat förråd vid entrén.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 27 293 kr/år
varav
El: 14 100 kr
VA: 6 518 kr
Renhållning: 1 675 kr
Väg, samf.: 5 000 kr
Kommentar Ägarlägenheten är med i Samfälligheten Norrliften 6 med en årlig avgift på 5 000 kr som betalas 2 ggr/år. I samfällighetsavgiften ingår snöröjning gator och parkeringar, försäkring av själva huskroppen (egen hemförsäkring krävs för lösöre som tillkommer på driftkostnaden), fondering till underhåll, yttre underhåll av grusade parkeringar och gångar/vägar som samfälligheten äger. 16 A säkring fast kostnad per år, 5 100 kr. Förbrukning, endast uppskattad, likvärdig lägenhet 9 000 kwh/år.
Taxeringskod 520
Vatten/avlopp Kommunalt vatten och avlopp.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:45, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:55, Samfällighet: Storuman Björkfors S:37

Nytt och modernt i markplan! Ski in-ski out!

Välkommen till en välplanerad och yteffektiv Ägarlägenhet i bästa ski in-ski outläge invid den nya Gondolliften. Lägenheten ligger i väst (markplan) med fin utsikt över fjällmassiven. Allrum med kök, matplats och vardagsrum i integrerad planlösning, helkaklat badrum samt rymlig hall och separat klädkammare (vilket även går att nyttjas som mindre sovrum). Vattenburen golvvärme. Utvändigt finns praktiskt ett isolerat, rymligt och varmt förråd. Här bor du i direkt anslutning till skidbacke, fina längdåkningsmöjligheter, vandrings- och skoterleder samt sjöar med fina fiskevatten. Gångavstånd till matbutik, service och restauranger.

Det händer mycket i Hemavan med bl a stora investeringar i Gondolområdet, vilket är ett fortsatt tydligt tecken på den starka utveckling som sker i Hemavan. Nya tomtområden exploateras, stora investeringar sker i infrastruktur och handel. Tillväxten och expansionen i Hemavanområdet borgar för en trygg och bra investering för dig som spekulant.
HALL
Hall i vinkel med gott om utrymme att hänga av sig ytterkläder. Här finns dessutom ett förråd med fönster som går att nyttja som klädkammare, förråd eller ytterligare ett mindre sovrum. Behoven och önskemålen får styra. På golvet ligger en grå klinker och väggarna är vitmålade. Genomgående golvvärme i hela bostaden ger god komfort.

KÖK/VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum ger en social och trivsam planlösning. Köksdelen är byggd i vinkel, vilket ger extra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köksskåpen är vita, under överskåpen ligger en vit våtrumsskiva (Fibo Trespo) och arbetsbänken är laminat. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och mikro, kyl/frys, spishäll samt diskmaskin.
Vardagsrumsdelen har plats för soffa och fåtölj samt TV-möbel. Parkettgolv och vitmålade väggar ramar in rummet. Härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier i väster och här finns utgång till altanen i sydväst.

SOVRUM 1
Större sovrum med plats för större säng. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för våningssäng. Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för våningssäng. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Badrum med kakel, klinker och golvvärme. Här finns tvättställ, spegel, wc, paxfläkt, dusch med glasdörrar.

ÖVRIGT
Taxering;
Ägarlägenhetsenhet, bostad, typkod 520.
Taxeringsår: 2019
Taxeringsvärde i tkr: 424
Tax.enhet avser: Storuman Björkfors 1:1105. 3D-fastighet, helregisterfastighet.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter