Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vendelsömalmsvägen 215

Vendelsö

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Kontakta mäklaren för att boka upp en tid för visning.

Torsdag 23/9

Budgivning pågår

Budgivare 1: 1 600 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vendelsömalmsvägen 215

Antal rum 1 rum
Boarea 46,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2226-1-126-4
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 064 kr/mån inkl el, värme, vatten, kabel-TV (bas), Bredband
Andel i föreningen: 0,30477%
Andel av årsavgift: 0,30477%
varav
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet samt tecknade avtal.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 31 december 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Söderby Huvudgård 4:2
Övriga byggnader Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I föreningen finns även några mindre förråd till uthyrning. Tvättstuga finns. Föreningen har bastu (port 209) , träningslokal (port 231), solarium samt övernattningslägenhet att hyra. Det finns tvättstugor, cykel och barnvagnsförråd. Café Alfågeln finns i port 211. Där ordnas emellanåt caféaktiviteter och pubaftnar. Lokalen kan hyras av medlemmarna för egen verksamhet av stillsammare slag
CENTRALT LÄGE
STABIL FÖRENING
GODA FRVARINGSMÖJLIGHETER


HALL
Stilren hall med väldigt gott om förvaring tack vare garderob och plats för hatt- & skohylla. Väggarna är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger fin ljus laminat.
Från hallen når man samtliga rum i lägenheten.

KÖK
Rymligt kök med vit skåpinredning och bra arbetsytor. Svart bänk bryter av fint mot det ljusa. Här finns plats för matbord, vitrinskåp eller skänk. Stort fönster mot innergården skänker fint ljus. I övrigt finns spis, fläkt, ugn, kyl och frys.

VARDAGSRUM / SOVALKOV
Underbart vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti mot innergården och grönska. Här finns plats för både soffa, tv-möbel och vitrinskåp om så önskas. Väggarna är målade i ljusgrå ton och golvet är klätt i fin parkett som slipades 2018.
Till vänster i rummet finns en sovalkov , perfekt för en dubbelsäng! Skena i taket sitter så kan man skärma av med tyg för att dela av rummen fint. Praktiska garderober skapar goda förvaringsmöjligheter och skärmar av mot hallen.

BADRUM
Rymligt och ljust badrum med stort fönster som släpper in mycket ljus. Väggarna är vitmålade och golvet går i grå ton.
Här finns dusch, tvättmaskin, wc och handfat.

Kvadratsmart & stilren, rymligt kök, mysigt vardagsrum & gott om förvaring!

Varmt välkommen till denna välplanerade lägenhet med fönster mot den trevliga innergården. Här bor du i en stabil förening där allt ingår i avgiften, även elen.

Här möts man av en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Vidare finns ett stort kök i stilrena toner, ljust och fräscht badrum och ett vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp, tv-möbel och vitrinskåp om så önskas. Praktisk sovalkov och härligt ljusinsläpp!

Här bor man i direkt anslutning till goda kommunikationer som tar dig till Sthlm city, Gullmarsplan, Handen & Tyresö. Härliga naturområden, badplats, shopping, skola och förskola finns på bekvämt avstånd.

Välkommen till en lägenhet och ett område att trivas i!

Förening

Vendelsömalmsvägen 215

Förening

HSB Brf Alfågeln 226 i Haninge

Allmänt om föreningen

Brf Alfågeln består av 212 lägenheter, 226 parkeringsplatser samt ett antal lokaler och förråd. Föreningen bildades 1983 men området byggdes redan 1967 och bestod då endast av hyresrätter. Se mer information på www.alfageln.net

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen kräver därför medlemskap i HSB-Stockholm.

TV & BREDBAND
Kabel-tv finns via Com Hem. Ett gruppavtal finns med Bredbandsbolaget.

GEMENSAMHETSLOKALER
I föreningen finns en bastu som är belägen i källarplanet i port 209. Bokning sker via en elektronisk bokningstavla. Samma passerbricka används även för att boka solariet. Kostnaden för att kunna nyttja bastun är 250 kr för 6 månader och 500 kr för 12 månader.

Gym finns i port 231. Kostnaden för att kunna utnyttja gymmet är 250 kr för 6 månader och 500 kr för 12 månader.

I källarplanet i port 211 finns Café Alfågeln. Där ordnas emellanåt caféaktiviteter och pubaftnar. Lokalen kan hyras av medlemmarna för egen verksamhet av stillsammare slag. Det finns även 2 gästlägenheter för medlemmarna att hyra.

Tvättstugor finns i följande portar: 189, 199, 207, 215, 223, 231. Grovtvättstugor i port 199 och 223.

Trevliga gårdar med lekplats och grillplats med platsbyggd grill och mysig pergola med gott om sittplatser.

EKONOMI


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tv och bredband

Kabel-TV och Bredband. Leverantör: Comhem och Telenor.
Avtalet innebär att alla medlemmar har bredbandsanslutning och en obligatorisk månadskostnad tillkommer på 125 kr.

Parkering

Det finns 226 parkeringsplatser, med (200 kr/mån) eller utan elstolpe (150 kr/mån). I föreningen finns även motorcykel- och mopedgarage. Gästparkeringar finns. För mer information kontakta förvaltningen, HSB Stockholm 010 442 11 00.

Renoveringar - utförda och planerade

FASTIGHETENS SKICK
2000 - Bredband drogs in i samtliga lägenheter och i några av våra lokaler. Upphandlingen gjordes med Bredbandsbolaget.
2002 - Fasader målades, porttak byttes ut, skifferplattor lades på trapporna samt att sidorna på portarna kaklades och sittbänkar byggdes.
2003 - Uppfräschning av yttermiljö.
2006 - Fastigheternas ventilationssystem renoverades.

Några avgiftshöjningar är inte planerade (kontrollerat 2018-06-05).
Föreningen ställer krav på medlemskap i HSB. Vid köp deponeras 500 kr per köpare samt så skall köparen/köparna betala en medlemsavgift om 300 kr. Överlåtelseavgift på 1627 kr debiteras säljaren. Pantsättningsavgift på 697 kr debiteras per pant.
2008 - Dränering av vissa fastigheters grunder samt omledning av dagvatten och takavlopp.
2010 - Elektroniskt passagesystem driftsattes.
2012 - Nya tak lades på samtliga hus.
2013 - Undercentralerna byttes ut.
Föreningen planerar reparationer av avloppsstammarna under de närmaste åren, detta kommer att åtgärdas antingen med relining eller stambyte.

Överlåtelseavgift

1 628 kr

Pantsättningsavgift

698 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Här bor du i en stabil förening i vackra, natursköna Haninge, med närhet till det mesta. Området är lugnt och barnvänligt med många mysiga gårdar. Nära till grönområden, skolor, förskolor och goda kommunikationer. "krokodilbadet", gårdens bad och naturparken Tyresta med utmärkta promenad- och friluftsmöjligheter. Flertalet dagis och skolor finns i nära anknytning till bostaden och med ca 3 km till Haninge C nås ett brett utbud av butiker, restauranger, banker, apotek, systembolag mm.

Närservice

Här har du nära både till Ica Maxi, Starbucks och Systembolaget som ligger på gångavstånd från bostaden. Även Vendelsö kök och bar, Port73 med flertalet butiker och cafeér finns i närområdet. Med bil når du Haninge C på ca 10 min och Stockholm på ca 20 minuter.

Kommunikation

I direkt anslutning till bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. Närmsta pendeltågen stannar i Handen eller Vega. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden!

Parkering

Det finns 226 parkeringsplatser, med (200 kr/mån) eller utan elstolpe (150 kr/mån). I föreningen finns även motorcykel- och mopedgarage. Gästparkeringar finns. För mer information kontakta förvaltningen, HSB Stockholm 010 442 11 00.

Övrigt

Här bor man i en stabil och välskött förening med mysiga innergårdar där både lek- och grillplatser finns. Ett område nära både natur och badplatser men även skolor, förskolor, kommunikationer och shopping.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter