Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gränsvägen 4

Västerhaninge

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gränsvägen 4

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 59,00 kvm
förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2401-1-70-3
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 4 185 kr/mån inkl. El, värme, VA, Tv
Andel i föreningen: 0,88359%
Andel av årsavgift: 0,88359%
varav
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Källarförråd

Tvättstuga i källaren

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1954
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 7 september 2020
Energiklass: C
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 67 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Ribby 2:183
- VÄLPLANERAD 2:A MED HÄRLIGT LJUSINSLÄPP
- VÅNING 3/3 MED BALKONG
- STABIL HSB-FÖRENING
- NÄRA KOMMUNIKATIONER & SERVICE

Välkommen till Gränsvägen 4 och denna välplanerade bostad om 59 kvm i Brf Ribby. Nu erbjuds möjligheten att förvärva en rymlig tvåa i lugnt område med närhet till kommunikationer och service. Bostaden ligger på våning 3/3 och har ett rymligt kök med matplats, ett stort sovrum med mycket förvaring, ett helkaklat badrum med tvättmaskin och ett lättmöblerat vardagsrum med vacker fiskbensparkett.

Bostadens disponeras:

HALL

Rymlig och välkomnande entréhall med laminatgolv och ljusmålade väggar. Goda avhängningsmöjligheter direkt till höger samt en rymlig klädkammare.

KÖK

Direkt till vänster i hallen når du det rymliga och praktiska köket med matplats för ca 4 personer. Köket har ljusa skåpluckor, gott om arbetsyta, vitt kakel ovan diskbänk, spis/ugn, spisfläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

SOVRUM

Stort och ljust sovrum med laminatgolv och flera garderober. Här finns plats för den stora sängen!

VARDAGSRUM

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för den stora soffan, tv-möbler, bokhyllor och skrivbord om så önskas. På golvet ligger elegant fiskbensparkett och väggarna är ljust målade.

BALKONG

Med utgång från vardagsrummet nås bostadens balkong med vy över grönskande innergård. På våning 3/3 är insynen minimal och ljusflödet stort. Plats för cafémöbler.

BADRUM

Helkaklat badrum med dusch (takduschfunktion), wc, handfat och tvättmaskin. Väggarna är kaklade sandfärgade nyanser och på golvet ligger ljust klinker.

Rymlig tvåa högst upp i huset med balkong mot innergård!

Välkommen till Gränsvägen och denna välplanerade tvåa i populär och omtyckt bostadsrättsförening. Här erbjuds en bostad på vån 3/3 med ett fräscht kök, ett lättmöblerat vardagsrum, ett rymligt sovrum och en balkong mot den grönskande innergården. Här bor ni i en trevlig lägenhet, helt insynsskyddat med härliga vyer över området.

Lägenheten ligger med närhet till både mataffärer, restauranger, utmärkta kommunikationer och en vacker natur alldeles runt husknuten. Precis utanför entrén finner ni en lekplats och ca. 100 m från porten ligger Coop nära. Inom ca. 10 minuters gångavstånd finner ni Västerhaninge Centrum med mataffärer, apotek, systembolag, gym, restauranger samt övrig service. I närområdet finns även ett flertal skolor och förskolor.

Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med busshållplats ca 200 meter från bostaden som antingen tar er till Västerhaninge station eller ut till Årsta Havsbad. Endast 10 minuters promenadavstånd till Västerhaninge station där ni hittar pendeltåget som tar er in till Stockholm City på 30 min eller ner till Nynäshamn, samt bussar till övriga Haninge.

Förening

Gränsvägen 4

Förening

HSB Brf Ribby i Västerhaninge

Allmänt om föreningen

Fastigheten byggdes 1954 och består av fyra flerbostadshus med totalt 14 portar på Ribbyvägen 2-8, Gränsvägen 4-10, Åkervägen 3-7 samt Åkervägen 1a-1c. Det finns 117 bostadsrätter och tre lokaler, varav en är föreningens samlingslokal. Föreningen äger marken.

Tv och bredband

Digital-TV finns och grundutbudet hos ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband går att få via ComHem eller Telenor. Ingår ej i avgiften, kontakta leverantör för prisuppgift.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser med eller utan motorvärmare.
P-plats utan el: 150 kr/mån
P-plats med el: 300 kr/månad

Föreningen har även 20 garageplatser som kan hyras för 486–650 kr/mån beroende på storlek. Väntetid kan förekomma. Uthyrning av garage och boendeparkeringsplatser administreras av HSB Medlemsservice.

Föreningen har fyra parkeringsplatser för besökande på gaveln av Åkervägen/Gränsvägen. På besöksparkeringen är det 4 timmars gratis parkering med p-skiva, därefter 5 kr/tim, max 50 kr/dygn. Betalning görs genom sms eller genom att ladda ner appen "SMS park”.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

De senaste åren har höjningar av avgiften skett 2015 med 3 %, 2017 med 5% och 2019 med 2%. Under 2020 höjdes avgiften med 2% från 2020-04-01. Orsakerna till höjningarna genom åren är för att kunna genomföra det planerade underhållet, möta omvärldens indexuppräkningar samt för att rusta föreningen för eventuella räntehöjningar i framtiden.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen har gjort en rad förbättringar genom åren, såsom nya balkonger, fasader, entréer och tak i slutet på 80-talet samt stambyte 1998. Se gärna senaste årsredovisningen för en komplett lista på gjorda och planerade renoveringar.

Övrigt

För att bli godkänd som köpare krävs medlemskap i HSB. Ansökan görs via hsb.se/medlem.

I föreningen finns ett hobbyrum precis intill tvättstugan på Gränsvägen 6. Detta rum kan nyttjas kostnadsfritt av alla medlemmar i Brf Ribby. Hobbyrummet består av arbetsbänkar, en pelarborrmaskin, en träsvarv samt några enklare verktyg och maskiner. Föreningslokal finns att hyra.

Överlåtelseavgift

1 655 kr

Pantsättningsavgift

710 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter