Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Dragarbrunnsgatan 53

Centrum Uppsala

1 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Dragarbrunnsgatan 53

Antal rum 1 rum + Kokvrå
Boarea 21,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 12-2007-1-45-5
Våning 2 av 6, hiss finns
Kommentar Från våning två finns utgång till gemensam takterrass
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr
Avgift: 1 330 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, bredband 100/10 Mbit, digitalt och analogt grundutbud TV, bostadsrättstillägg. Tillkommer kostnad för elförbrukning enligt föreningen upphandlat avtal.
Andel i föreningen: 0,21553%
Andel av årsavgift: 0,21553%
Stor gemensam takterrass endast för medlemmar på samma plan. Till lägenheten hör en fransk balkong.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus, bostadsrätt
Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 11 mars 2019
Energiklass: -
Primärenergital: 211 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kungsängen 4:3
Välplanerad charmig enrummare med separat köksdel. Rummet har genomgående vitmålade väggar och laminatgolv med en hel vägg med fönster som släpper in naturligt ljus.

Hall: Mysig hall med gott om förvaring i platsbyggda skåp i vitt med praktiskt inbyggd skohylla samt hatthylla för avhängning. Hallen är delvis tapetserad med en mysig mörkt blåmönstrad tapet.

Badrum: Från hallen finns ingången till lägenhetens helkaklade badrum utrustat med WC, dusch med duschstång, tvättställ i kommod, handdukstork samt väggfasta hyllor och spegelskåp.

Rum: Stort öppet rum med plats för både matbord, säng och soffhörna som öppnar upp sig mot stora fönster mot gatan. Rummet har vitmålade väggar och laminatgolv.

Kök/Kokvrå: I anslutning till rummet finns lägenhetens köksdel delvis avgränsad från rummet och med eget köksfönster. Köket/Kokvrån har mosaikgolv i blått och är delvis tapetserad med samma mörka blåmönstrade tapet som i hallen. Här kan du laga mat i din egna lilla kökshörna med köksskåp och praktisk bänkskiva i ek med vitt kakel ovan arbetsytor. Köket är utrustat med modernare plattor av spishällstyp, separat ugn och mindre delad kyl och frys.

Etta mitt i stan med hiss, gemensam takterrass i utmärkt pendlarläge!

Kvadratsmart etta mitt i stan med utmärkt pendlarläge, hiss från markplan, fransk balkong och tillgång till gemensam takterrass! Belägen ett stenkast från Centralstationen med läge mitt i centrum är det här den perfekta första lägenheten med nära till allt vad staden har att erbjuda. Dragarbrunnsgatan är samtidigt en av de lugnare centrala gatorna i stan, där cyklister och bilister rör sig i gångfartstempo i mitten av stadens puls.

På liten välplanerad yta rymmer lägenheten badrum, en separat kokvrå med eget fönster och ett rum som rymmer både säng, soffhörna, matplats och umgängesyta. För extra förvaring disponerar lägenheten ett förråd i källaren. Med låg avgift får du låga fasta månadskostnader i en bostadsrättsförening med god ekonomi och intäkter från uthyrning av lokaler. Genom föreningens gemensamt upphandlade elavtal blir även din elförbrukning betydligt lägre och du slipper teckna eget elavtal. Föreningen har även tecknat gemensamt bostadsrättstillägg.

På samma våningsplan några meter utanför din ytterdörr finns utgången till den gemensamma terrassen. Strax utanför porten kan du köpa färskt bröd eller fika på Centralkonditoriet. Närmaste ICA-butik ligger några hundra meter bort på Kungsängsgatan där det också finns flertalet restauranger och småbutiker innan gågatan och shoppingstråket börjar. Fortsätter du in mot stan längs Dragarbrunnsgatan når du Svavagallerian, Forumgallerian och stans Systembolag, Nära bostaden finns även fina promenadstråk längsmed ån mot hamnen och närbelägna Stadsparken. För den partysugne finns även Flustret och Birger Jarl på nära håll. Gillar du film på bio finns även stadens största biograf på några minuters promenadavstånd.

Förening

Dragarbrunnsgatan 53

Förening

HSB Brf Sjuan i Uppsala

Allmänt om föreningen

HSB Brf Sjuan är ett s k oäkta bostadsföretag ("oäkta förening") p g a att mer än 40 % av intäkterna kommer från lokaler. Föreningen har 62 lägenheter, 17 lokaler och 5 kontorsplan. Med detta följer andra beskattningsregler: Man får inget uppskov med reavinstskatten i samband med att bostadsrätten säljs. Föreningen beskattas som näringsverksamhet vilket innebär att både föreningen och bostadsrättshavaren beskattas högre än i en äkta förening. Vid en försäljning beskattas hela den eventuella vinsten till skillnad vid en bostadsrätt i en äkta föreningen där endast två tredjedelar beskattas. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en oäkta förening bedöms ligga under lägenhetens bruksvärde betraktas mellanskillnaden som en beskattningsbar bostadsförmån.

Tv och bredband

Föreningen har sedan 2016 ett gruppavtal med Comhem om leverans av bredband, TV och telefoni
Följande ingår kostnadsfritt i avtalet med Comhem:
- Bredband 100/10 Mbit (endast privatabonnemang),
- TV digitaI smaIl, ca 8 kanaler (digitaIbox ingår ej),
- TV analogt grundutbud 18 kanaler,
- IP-telefoni,
- En trådlös router.
För att erhålla utrustningen måste du ringa: 077-517 17 20
De kunder som sedan tidigare har något av Comhems TV-abonnemang med kort/krypteringsavgift får denna avgift rabatterad med 100 %.

Parkering

Garageplatser
Föreningen har 37 bilplatser i kallgaraget, infart Vretgränd 16, och 90 bilplatser i varmgaraget, infart Dragarbrunnsgatan 53. Platserna i kallgaraget är främst till för lokalägare och lokalhyresgäster. Pris för medlemmar i kallgaraget är 250 kr/mån och i varmgaraget 600 kr/mån. Kötiden är cirka 12 månader. Kön administreras av förvaltaren.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Även elkostnaden är kollektivt upphandlad för samtliga medlemmar och betalas efter förbrukning. Något eget elavtal behöver därför inte tecknas av respektive medlem. För medlemskap i föreningen krävs individuellt medlemskap i HSB- föreningen.

Renoveringar - utförda och planerade

Underhåll pågående
- Ommålning i källare och garage

Underhåll utfört
Större utförda underhållsåtgärder åren:
- 2019 Ny Led-belysning källare och garage
- 2018 Nytt lås- och passersystem
- 2018 Gemensam el (IMD)
- 2017 Målning och byte av balkongräcken
- 2017 Renovering av hissar
- 2016 Renovering av fasadytor av puts
- 2015 Ny utrustning och planteringar gården
- 2014 Nytt tät- och ytskikt gården
- 2014 Nya fönster lägenheter
- 2013 Ny trapp till gården
- 2011 Ommålning samtliga trapphus
- 2011 Ny takbeläggning Vretgränd 14 och Dragarbrunnsgatan 53
- 2011 Nytt soprum
- 2010 Ny takbeläggning Vretgränd 12
- 2010 Betong- och putsskador lagade på fasader
- 2010 Kontroll och fastskruvande av plåtfasader
- 2008 Upprustning av gården
- 2006 Nya fönster och dörrpartier till butiker
- 2006 Stam- och elrenovering
- 2001 Ny ventilationsanläggning
- 1991 Nya ytterbågar samtliga fönster kontorshuset Vretgränd 18

Övrigt

Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang (IMD) och varje lägenhet kommer att debiteras sin egen förbrukning. Detta innebär att du INTE behöver teckna något eget elabonnemang.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Oäkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Perfekt pendlarläge nära Centralstationen, med affärer och restauranger om knuten någon promenad bort från gågatan. Lägenheten vetter mot Dragarbrunnsgatan en lugn gångfartsgata mitt i Centrum.

Närservice

ICA-butik samt småbutiker på tvärgatan Kungsängsgatan samt konditori, antikvariat, frisör och pub strax utanför porten. Vid Vretgränd finns gammal bebyggelse kvar av tvåvåningshus i trä från svunna sekel och här ligger också sedan länge Folktandvården.

Kommunikation

Superbra pendlarläge endast ca 200 meter från Centralstationen med tåg till övriga delar av Sverige och tåg och buss till de flesta delar av Uppsala kommun och Uppsala län.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter