Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Apelgatan 7A

Salabacke UPPSALA

1 395 000 kr

Se alla bilder

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 1: 1 395 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Apelgatan 7A

Antal rum 1 rum + Kokvrå
Boarea 25,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 28
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Kommentar Första våningsplanet 1 tr upp
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 1 467 kr/mån I avgiften ingår, värme, vatten, bredband och Kabel-TV och IP-telefoni (abonemanget).
Andel i föreningen: 0,21548%
Andel av årsavgift: 0,21105%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus, bostadsrätt
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 17 juli 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 146 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Uppsala Salabacke 19:1
Ljus, luftig och modern lägenhet med nyare kök och badrum samt nyare ytskikt. I öppen planlösning ryms såväl hall, ordentlig köksdel som vardagsrum och sovrum. Genom att den tidigare väggen mellan hallen och köket är borttagen får hallen naturligt ljus från både det närliggande köksfönstret och från det stora gavelfönstret längst in i rummet. Lägenheten har genomgående ljust målade väggar och ljust parkettgolv.

Hall: Hall i öppen planlösning mot köksdel och vardagsrum/sovrum. Hallen får naturligt ljus från både köksfönster och rumsfönster. Mellan köket och vardagsrummet finns gott om förvaring i flertalet garderober.

Kök: Välutrustat modernt kök som går i vitt med mörka bänkskivor i laminat och stänkskydd i exklusiv ljus mosaik.
Köket är välplanerat med moderna smarta lösningar som t ex utdragbara uttag, induktionshäll och inbyggd ugnsdel och är utrustat med såväl kyl och frys som diskmaskin. Gott om bänkytor och förvaring underlättar matlagning med vänner och familj. Köksfönstret ovanför diskhon ger utsikt över den lummiga innergården och naturligt ljusinflöde till både köket och hallen.

Badrum: Litet nätt modernt badrum med stilrent vitt kakel och mörkt klinker. På liten yta ryms tvättställ, WC samt Stockholmsdusch.

Vardagsrum/Sovrum: Rymligt rum för umgänge som rymmer både hörnsoffa och ordentlig sovdel. Idag finns en kvadratsmart utfällbar säng som kan fällas ihop vid större bjudningar. På så sätt utnyttjas vardagsrumsdelen optimalt vid umgänge med vänner och familj.

Kvadratsmart 1:a med modern köksdel och låg avgift i Stabil förening!

Modern välplanerad ljus och luftig lägenhet i öppen planlösning med nyare fräscht kök och nya ytskikt. På liten välplanerad yta ryms ordentlig köksdel för matlagning med hall, vardagsrum och sovrum. Naturligt ljus flödar in från stort fönster vid gaveln samt från köksfönster i köksdelen. Det lilla nätta badrummet med Stockholmsdusch går i modernt stilrent svartvitt. Till lägenheten hör även ett förråd i källaren.

I Riksbyggen Brf Uppsalahus bor du i en förening med låga avgifter och låg belåning som gör löpande underhåll. I föreningen finns tillgång till fina grönskande innergårdar med med grillplatser och utemöbler. Perfekt för sommarmiddagar och sommarfester. För större fester under kallare säsong finns föreningens samlingslokal Apelgården att hyra för en billig penning. I föreningen finns även tillgång till bastu och cykelförråd.

Salabacke är ett lugnt och mycket populärt område med såväl parker som kvarterskrogar och caféer inom promenadavstånd. I närområdet finns t ex populära konditoriet och stenungsbageriet Leijon och Restaurang Ragusa. Närmaste ICA-butik finns vid Brantingstorg några hundra meter bort med ytterligare bageri, restauranger och caféer samt apotek, tandläkare, bibliotek och frisör.

På ca 1,5 km avstånd ligger Gränby centrum ett stort utbud av shopping, restauranger, caféer och Systembolag. Här finns också ICA Kvantum med större sortiment, postombud samt blomsterbutik. Uppsalas stadskärna och Resecentrum nås på ca 10 minuter med cykel. Det finns även flera busslinjer med täta turer in till stan. Från Apelgatan kommer du med bil direkt ut mot Tycho Hedéns väg med direkt påfart till E4:an.

Från Gränby centrum går även länstrafik mot kusten och via Vaksalagatan når du med bil väg 288 mot Östhammar och Öregrund.

Nu finns även möjlighet till privatvisningar. Välkommen att kontakta mäklaren Märta Coronel Stillström på tele: 0763-094502 för tidsbokning!

Förening

Apelgatan 7A

Förening

Riksbyggen BRF Uppsalahus nr 6

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Uppsalahus nr 6 är ett privatbostadsföretag enligt inkomskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus mot ersättning, till föreningens medlemmar upplåta bostadslägenheter för permanent boende om inte annat särskilt avtalats, och i förekommande fall lokaler, till nyttjande utan tidbegräsning i tiden. Bostadsrättsföreningen är medlem i Intresseföreningen för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Uppland. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen samt biträder styrelsen enligt tecknat avtal. Föreningen äger fastigheten Salabacke 19:1 i Uppsala kommun på adresserna Apelgatan 3-9 samt Verkmästargatan 5. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 54 st 1 rok, 154 st 2 rok, 22 st 3 rok, 6 st 4 rok.

Tv och bredband

Finns indraget i fastigheten och till varje lägenhet. Föreningens leverantör är Bredbandsbolaget.
Föreningen är ansluten till COM HEM kabel-tv. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Det finns 95 p-platser i föreningen ca 100 kr/månad, 34 st p-platser i kallgarage ca 400 kr/månad och MC-plats/garage för 82- 326 kr/månad. Till p-platserna är det separat kö med längst kötid till garagen. P-plats förmedlas av Riksbyggen BOA, föreningen tillhandahåller max 1 p-plats/lägenhet. Nyckel till motorvärmare återlämnas till fastighetsskötaren. Förmedlas av Riksbyggen BOA, föreningen tillhandahåller max 1 garage/lägenhet. På gatumark/kommunens P-platser i området, maxtid 24 timmar om inget annat är angivet på skylt.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 2 % 2021. Ingen uppgift finns om kommande avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

2019-2020 Byte torkskåp, nedmontering och bortforsling av manglar, byte av tvättmaskin
ombyggnad av dagvattensystem och rengöring värme/kyl.
2018-2019 Målning av tvättstugor och torkrum, Byte av tvättmaskiner, Underhåll av belysning, utbyte och rensning av avloppsledningar, åtgärdad säkerhet för tak.
2017-2018 Målning av soprum, Byte av expansionskärl, Spolning av avloppsstammar och ombyggnad av automatpump samt underhåll av tvättmaskin och torktumlare.
2011-2012 Balkonger restaureras
2002 Bredbandsnät i drift.
2000 Säkehetsdörrar installeras till samtliga lägenheter
1997 – 1998 Stamrenovering inkl. renovering av badrum och ventilation. Nya el-ledningar, säkringstavlor och eluttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar.
1982 Tilläggsisolering med tegelfasad. Centralantenn dras in.
1955-1959 Området projekterades, byggdes och föreningen bildades.

Övrigt

Föreningen har gemensamhetsutrymmen som boende i föreningen kan låna eller hyra, som tex. Bastu, tvättstuga, förråd avsedda för barnvagnar och cyklar samt en samlingslokal. I föreningen finns minst 1 tvättstuga per ”husnummer”. Bokningslista och nyckelskåp finns utanför tvättstugan.
Boende på Apelgatan 3 och Apelgatan 5 kan tvätta i varandras tvättstugor.
Boende på Apelgatan 7 och Apelgatan 9 kan tvätta i varandras tvättstugor.
Boende på Apelgatan 9 och Verkmästargatan 5 kan tvätta i varandras tvättstugor.

I föreningen finns 2 tvättmaskiner för grovtvätt/mattvätt Apelgatan 5 C och Apelgatan 9 C.
I föreningen finns också 3 snabbtvättstugor, Apelgatan 5 B och Apelgatan 9 B och Verkmästargatan 5 B.
Snabbtvättstugorna är i 1:a hand till för de som vill tvätta ofta och har små mängder tvätt. De bokas för 2 timmarspass. Tvättstugorna får inte användas mellan 21.00 på kvällen och 07.00 på morgonen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Salabacke är lugnt och trivsamt område nära Centrum med och flertalet parker som t ex Byggmästarparken. Stort utbud av shoppning finns också i närbelägna Gränby Centrum. Gott om bussförbindelser finns både till stan och kusten (mot Östhammar och Öregrund). Direkt ut från Apelgatan når du med bil Tycho Hedéns väg som går direkt mot påfart för E4:an. Perfekt för bilpendling mot Arlanda eller Stockholm.

Närservice

I området finns matbutiker, ett flertal restauranger, förskolor och Johannesbäcksskolan upp till årskurs 6.

Kommunikation

Bussarna går var 15:e minut till city och med cykel är du framme på 10 minuter. Nära till E4:ans påfart.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter