Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof Palmes Gata 9

Dragonfältet Umeå

1 775 000 kr

Se alla bilder


Visning

Anmäl dig till visning via hemsidan!

Torsdag 1/10 12.15-12.45

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof Palmes Gata 9

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3216-1-18-3
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 775 000 kr utgångspris
Avgift: 4 076 kr/mån ink. värme, vatten, internet och tv
Andel i föreningen: 1,34415%
Andel av årsavgift: 1,2751%
Driftskostnad 2 850 kr/år
varav
El: 2 850 kr (2193 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Inglasad balkong med utsikt över grönskande gård.
Praktiskt invid lägenheten ligger lägenhetens rymliga förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2002
Energideklaration
Utfärdad den 28 januari 2013
Energiklass: -
Primärenergital: 146 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Dragonfältet 11
Välkommen till Dragonfältet och denna välplanerade tvåa längst upp i huset med underbar balkong med inglasning. Lägenheten fördelar fullt utrustat kök i tidlöst utförande, centralt placerat och rymligt vardagsrum, mysigt sovrum med bra förvaring samt helkaklat badrum med golvvärme och tvättmöjlighet. Genomgående trägolv, ljusa fina ytskikt och härligt ljusinsläpp. Dragonfältet ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden och naturen, det bästa ur två världar. Här bor ni i ett trivsamt och grönskande område med närhet till det mesta.

- Högst upp i huset
- Stilrena ytskikt
- Rymligt förråd invid lägenheten
- Lugnt och grönskande område
- Inglasad balkong

HALL
Välkomnande hall med fint utrymme för avhängning av ytterkläder och enklare möblemang. I anslutning till lägenhetens ingång finns även det praktiskt placerade förrådet. Ljust trägolv och vita väggar.

KÖK
Praktiskt kök i klassiskt utförande med gott om förvaringsmöjlighet och fint utrymme för matplats. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin, Fint utrymme för matplats med utsikt över hustaken.

VARDAGSRUM
Centralt placerat vardagsrum med utrymme för såväl stor soffa, tv-möbler och kontorsavdelning. Ljus tapet och trägolv ramar fint in det gästvänliga rummet. Härifrån når ni lägenhetens pärla, den inglasade balkongen med underbar utsikt över föreningens grönskande gård.

BADRUM
Komfortabelt och rymligt badrum med kaklade ytskikt i stilrent utförande. Badrummets inredning består av WC, handfat, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara väggar. Praktisk bänk för klädvård och tvättmaskin underlättar vardagen. Fönster släpper in fint dagsljus och golvvärme värmer frusna fötter.

SOVRUM
Mysigt sovrum med plats för säng och gott om förvaring i flertalet garderober. Stilrent trägolv och sober beige tapet klär ytskikten.

Rymlig och trivsam tvåa med inglasad balkong!

Välkommen till Dragonfältet och denna välplanerade tvåa längst upp i huset med underbar balkong med inglasning. Lägenheten fördelar fullt utrustat kök i tidlöst utförande, centralt placerat och rymligt vardagsrum, mysigt sovrum med bra förvaring samt helkaklat badrum med golvvärme och tvättmöjlighet. Genomgående trägolv, ljusa fina ytskikt och härligt ljusinsläpp. Dragonfältet ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden och naturen, det bästa ur två världar. Här bor ni i ett trivsamt och grönskande område med närhet till det mesta. Varmt välkommen på visning!

Förening

Olof Palmes Gata 9

Förening

HSB Brf Skvadronen

Allmänt om föreningen


HSB Skvadronen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 63 st lägenheter belägna på fastigheterna Krubban 1 och Dragonfältet 11 i Umeå, med adresserna Olof Palmes gata 3-11 (udda nr) samt Brogatan 25-29 (udda nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av FMT Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften under 2020, enligt ordförande 2020-08-11.

HUSENS SKICK
De närmaste åren planerar styrelsen att fullfölja det påbörjade fasadunderhållet. Husen byggdes 2002 och är i gott skick. En del mindre åtgärder har hittills genomförts:
2018: Lagning och målning av fasad, installation av dörrautomatik, byte centraldator. Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-09-02.
2017: Kompletterande fasadbehandling, spolat dränering till gårdshus, huvudingångar försedda med täckplåt.
2016: Behandlat fasader mot påväxt av alger m m, målat gårdshuset, filminspekterat avlopp, spolat dräneringar.
2015: Oljat in trä på uteplatser, nya handikappramper, målat soprum.

GÅRDEN
Stor trivsam gårdsyta med lekplats, som är inramad av husen. Gemensam grill + uteplats med möbler.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en välutrustad tvättstuga i separat gårdshus som även inrymmer cykelförråd, samlingslokal och övernattningsrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

PARKERING
Motorvärmarplats (kostnad ca 300 kr/månad), finns lediga mv-platser per 2020-08-11. Garage (kostnad 479 kr/månad), kö per 2020-08-11.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en kvartersgård som inrymmer cykelförråd, samlingslokal och ett övernattningsrum.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd (de större har 2 förråd). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Västerbotten och bostadsrättstillägg ingår i försäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättsinnehavaren har eget avtal med Umeå Energi, elen ingår inte i månadsavgiften. Entrédörrarna är ständigt låsta och öppnas med kodlås eller nyckel. Hemsida www.skvadronen.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-08-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter