Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Biologigränd 36

Ålidhem Umeå

1 445 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Onsdag 15/7 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Biologigränd 36

Antal rum 1 rum
Boarea 42,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3231-1-164-13
Våning 0 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 445 000 kr
Avgift: 2 130 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet. Individuell mätning av el.
Andel i föreningen: 0,22402%
Andel av årsavgift: 0,22402%
Reparationsfond: 1 994 kr
Driftskostnad 968 kr/år
varav
El: 968 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning. Individuell mätning tillämpas, betalas eftersläpandes.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 2 september 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 122 kWh/m² och år
Optimalt belägen och rymlig etta i mycket gott skick på omtyckta Ålidhem! Promenadavstånd till Universitetet med närhet till affär, fina motionsspår och IKSU. Lägenheten är mycket väl omhändertagen med renoverat badrum, rymligt kök, stort och öppet allrum samt en helt underbar uteplats i soligt läge med stor gräsmatta i anknytning.

Här bor ni i en väldigt stabil förening med flera faciliteter och låga månadsavgifter!

- NÄRA UNIVERSITETET

- STABIL FÖRENING

- LÅG MÅNADSAVGIFT

- UTEPLATS

HALL
Hallen disponerar en platsbyggd garderob samt plats för att hänga av sig ytterkläderna. Utanför hallen finns även ett stort och rymligt förråd där bra förvaring erbjuds. Laminatgolv och vita väggar och tak. Hallen öppnar upp till resterande lägenhet och är i direkt anslutning till både köket samt allrummet.

KÖK
Rymligt och praktiskt kök med gott om plats för matgrupp samt bra med arbetsyta. Maskinparken består av kyl/frys (2019), spis, ugn samt fläkt. Köket är genomgående ljust och utstrålar en modern och fräsch känsla. På golvet ligger ett stilrent och snyggt parkettgolv

RUM
Stort rum med plats för soffgrupp, tv-möbel, skrivbord och förvaringsmöbler. I rummet finns en sovalkov som rymmer en 140–160 cm stor säng samt även tre platsbyggda garderober. Stora fönster och balkongdörr ut till den underbara uteplatsen ger ett härligt ljusinsläpp till rummet. Denna uteplats erbjuder härlig eftermiddagssol samt plats för aktiviteter på gräsmattan som finns i anknytning till uteplatsen. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Rymligt badrum som renoverades för ca. 1,5 år sedan. Badrummet är utrustad med wc, handfat, spegelskåp, kommod samt dusch med duschväggar. Kakel och klinker i stilrent utförande.

BRA ATT VETA
Källarförråd finns.

Optimalt belägen och rymlig etta i mycket gott skick på omtyckta Ålidhem!

Optimalt belägen och rymlig etta i mycket gott skick på omtyckta Ålidhem! Promenadavstånd till Universitetet med närhet till affär, fina motionsspår och IKSU. Lägenheten är mycket väl omhändertagen med renoverat badrum, rymligt kök, stort och öppet allrum samt en helt underbar uteplats i soligt läge med stor gräsmatta i anknytning.

Här bor ni i en väldigt stabil förening med flera faciliteter och låga månadsavgifter!

Förening

Biologigränd 36

Förening

HSB Brf Biologigränd

Allmänt om föreningen

HSB brf Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB ek för. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv. Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften. Månadsavgift och parkeringsavgift höjdes med 2 % från 1/1 2020 för att på sikt ha en buffert inför fönsterbyte år 2023, enligt ordförande i föreningen 2020-06-16.

HUSENS SKICK
2019: Byte av maskinparken i samtliga nio tvättstugor.
2018: Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-09-30. Se mera info i årsredovisning 2018.
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor.
2016: Slutfört fullständig el-renovering i bostadsrätterna och gemensamhetsutrymmen, byte av samtliga köksfläktar, målning av golv och väggar i källargångar, byte av vitvaror (kyl/frys) i samtliga hyresrätter, större trädgårdsupprustning vid Biologigränd 50-51.
2015: Uppgradering av elledningar, kontakter och strömbrytare i samtliga lägenheter, trapphus och gemensamhetslokaler.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Upprustning av varmgaraget och förnyad värme- och ventilationsanläggning slutfördes, energieffektivisering i hus A och B (bio 1-6), ny utrustning i undercentraler (bioa 6 och 49), vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna, målning av betongmurar vid entréer, två större cykelställ med tak och några utan tak byggdes, byte av spisar i hyresrätter, anläggning av uteplatser vid Bio 50 – R-gården.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Under år 2019 planeras upprustning av yttre miljö vid A-gården och styrelsen vill även undersöka möjligheten att förstärka ”skalskyddet” i föreningens fastigheter, d.v.s undersöka möjligheten att även införa ett tagg-system för källarnedgångar och entrédörrar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 6 st MC-platser (113:-/mån), 164 st parkeringsplatser med mv-stolpe (154 kr/mån), 30 st parkeringsplatser i carport (205 kr/mån), 60 st parkeringsplatser i kallgarage (264 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (381 kr/mån). Det är kö till samtliga p-platser, garage och carport (2020-06-16).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 300 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkringar mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". Hemsida www.biologigrand.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-06-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter