Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 5D

Berghem Umeå

1 995 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 5D

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 59,40 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212309001-0060
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 3 839 kr/mån Inklusive värme, vatten, hushållsel, tv och bredband.
Andel i föreningen: 0,8434%
Andel av årsavgift: 0,84352%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1952
Energideklaration
Utfärdad den 24 november 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 77 kWh/m² och år
Högst upp i huset på populära Berghem nås denna drömtvåa. Renoverad och med bevarad charm! Fint burspråk i kök och vackra fönsterbrädor i marmor - som sagt, en drömtvåa som måste upplevas på plats! Lägenheten disponerar balkong mot lummig gård, rymligt vardagsrum, charmigt kök i klassisk stil med burspråk, stambytt badrum med klinker, ett sovrum med förvaring samt klädkammare. På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer. Mycket stabil förening med stark ekonomi och låg avgift som inkluderar allt.

Lägenheten har 59,4 optimalt planerade kvadratmetrar fördelade på hall, anslutande klädkammare, stort kök med burspråk, badrum, sovrum med förvaring och stort ljust vardagsrum med utgång till balkong.

Låt mig ta er med på en rundtur i lägenheten.
Högst upp i huset välkomnar jag er in genom lägenhetens moderna säkerhetsdörr. Sparka av er skorna, häng av er
jackan och häng med in!

I lägenhetens hall finns gott om förvaring i en klädkammare och yta finns för mer förvaring efter behov.
Från hallen nås lägenhetens badrum, utrustat med dusch, wc och
handfat i vitt porslin. Badrummet är kaklat i ett ljust kakel och
förberett för tvättmaskin.
Till höger om hallen ligger det ljusa köket, med flera fönster som släpper in gott om ljust. Köksluckorna har en ljus kulört som matchar
bänkskivan i ek . På golvet ligger ett XXX och på väggarna hänger en dovt mönstrad tapet. Köket har stora arbetsytor och de inbyggda, ursprungliga
köksskåpen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med
spis med induktionshäll, ugn, kyl, frys och diskmaskin. Intill burspråket ges
en generös yta för matplats. Från köket nås även sovrummet.

Vardagsrummet är lägenhetens hjärta och den
naturliga samlingsplatsen för det stora sällskapet. Du möts
omedelbart av ett vackert ljus som får originalgolven i ekparkett
att komma till liv. Här rymmer du med lätthet både soffgrupp och
matsalsmöbel utan att förlora rummets rymd. Från vardagsrummet når du
den stora balkongen, där har du sol från morgon fram till eftermiddag. Från balkongen ser man ut över föreningens
innergård och de små kolonilotterna som kan nyttjas av medlemmar

Börjar ni bli trötta efter rundturen? Så praktiskt, vi går till sovrummet och
vilar oss en stund. Harmoniska grå väggar och utsikt över grönskande
träd bäddar för god nattsömn. I sovrummet finns gott om plats för förvaring bakom draperier och
möjlighet att få till ännu bättre förvaring om man tänker till.

Sammanfattningsvis är detta lägenheten för dig som söker en lägenhet
utöver det vanliga. Där charm och harmoni möts på en riktigt populär adress
och dessutom i en förening med stabil ekonomi.

Varmt välkomna att boka er visning via länk till vår hemsida.

Bra att veta:
Till lägenheten hör det ett förråd på vinden.
Högst upp i huset på populära Berghem nås denna drömtvåa. Renoverad och med bevarad charm! Fint burspråk i kök och vackra fönsterbrädor i marmor - som sagt, en drömtvåa som måste upplevas på plats! Lägenheten disponerar balkong mot lummig gård, rymligt vardagsrum, charmigt kök i klassisk stil med burspråk, stambytt badrum med klinker, ett sovrum med förvaring samt klädkammare. På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer. Mycket stabil förening med stark ekonomi, låg avgift som inkluderar allt samt fina gemensamhetsutrymmen med bland annat gym i samma byggnad. Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida.

Förening

Axtorpsvägen 5D

Förening

Riksbyggen Umeåhus nr 9

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen, fastighetsförvaltningen är via FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Beslut har tagits att höja månadsavgiften med 2% f o m 1 juli (aviseras i slutet av juni) 2021, enligt ordförande 2021-05-15.

HUSENS SKICK
2021: Inspektion av balkonger
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2022: Ny markdränering

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (ca 250 kr/mån debiteras under perioden okt-mars). För att förenkla för alla kommer vi debitera 125 kr/mån varje månad from 1 oktober 2021 istället. 21 st parkeringsplatser i garage (ca 480 kr/mån) 4 st mc-platser i garage (150 kr/mån) och totalt 12 gästparkeringar fördelade över husen. Enligt ordförande 2021-05-15 är det ingen kö till p-platser med motorvärmare, och 1 st mc-plats i garage är ledigt. Bilplats i garage får man räkna med några års kö på. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter