Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stora Nygatan 38, 3tr

Gamla Stan STOCKHOLM

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Snart här

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta:

Stora Nygatan 38, 3tr

Antal rum 1 rum
Boarea 35,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00023
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Kommentar Hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 1 389 kr/mån
Andel i föreningen: 2,49998%
Andel av årsavgift: 2,49998%
Driftskostnad 6 400 kr/år
varav
El: 3 000 kr (1109 kWh)
VA: 3 400 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Förmånsbeskattning tillkommer. I denna säljares fall 6816kr per år. Posten VA omfattar varmvatten.
Pantsatt Nej
Allmänt Ett vindsförråd hör till lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1762
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte

Entréhall

Direkt i hallen slås du av ljuset från de stora fönstren längre in i lägenheten. Den vackra ytterdörren hälsar dig välkommen och direkt i entrén har du gott om plats för avhängning. I hallen ligger ett charmigt plankgolv med breda tiljor och som sträcker sig vidare in i lägenheten. Troligen inlagda under tidigt 1900-tal. Väggarna är vitputsade. Här finns också en platsbyggd garderob/tvättstuga med klinkergolv och golvbrunn. Här finns tvättmaskin med torkfunktion från 2016.

Badrum

Ljuvligt badrum totalrenoverat under 2017. Trots det lilla utrymmet har man här lyckats skapa ett rum i toppklass med granitklinker på golv med värme och marmor på väggarna. Alla detaljer såsom takdusch, blandare mm i mässing. Kommod och vägghängd wc i sobert svart.

Rummet

Stort rum med volym och fantastiskt ljus från de stora fönstren som vetter mot Stora Nygatan. I byggnaden mittemot ligger lokaler som inte används kvällstid, vilket ger en privat känsla. I det här rummet får du plats med allt. Idag har lägenhetsinnehavaren möblerat med sängskåp, soffa, rejäl matplats för 4 och det finns ändå plats över. I rummet finns även en stor inbyggd garderob. En mysig nisch där det troligen stått en kakelugn ger rummet en unik karaktär. Rummet i övrigt har samma breda golvtiljor som i hall och kök och väggarna är vitputsade tegelväggar.

Kök

Köket är totalrenoverat under 2017 med gott om plats för matlagning. Köksinredningen har gråa skåp med bra förvaring, vitt kakel och bänkskivor av massiv mahogny . Köket är utrustat med infällda spotlights och vitvaror bestående av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn samt diskmaskin och fläkt. Samtliga vitvaror är från 2017. Här finns också uttag för mikrovågsugn om en sådan önskas. I köket finns öppna hyllplan ovan bänk i mahogny.

Varmt välkommen att boka privat visning!

Som en sagolik dröm är denna charmiga och tidstypiska etta från år 1762 med högt läge, vackra golv och putsade väggar. Även om du direkt känner historiens vingslag är bostaden smart planerad och unikt inredd med modernt badrum och riktigt fint kök. Den generösa takhöjden ger hisnande volym och de stora fönstren med utsikt över hustak mot Tyska kyrkan ger rikligt med ljus. Kanske blir den din första egna bostad i Stockholm eller den perfekta övernattningslägenheten med suverän närhet till både kommunikationer och olika stadsdelar.

Förening

Stora Nygatan 38, 3tr

Förening

Brf Pyramus 1 & 2

Allmänt om föreningen

Brf Pyramus 1 & 2 (org. nr 769612-3905) förvärvade fastigheterna Pyramus 1 och 2 år 2009. Föreningen äger en hörnfastighet bestående av två gathus belägna på Stora Nygatan 38 och Tyska Brinken 34, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen är oäkta. Marken innehas med äganderätt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar två gånger per år.

Föreningen är en sk oäkta bostadsrättsförening. Skillnaden mellan äkta och oäkta bostadsrättsförening för dig som innehavare är skattemässig: vid försäljningen beskattas ev vinst med 25 % mot 22 % för äkta förening, eventuella uppskovsregler vid köp av dyrare bostad gäller inte och du kan bli förmånsbeskattad för ev skillnad mellan månadsavgiften och bostadens bedömda bruksvärde. Skatten på bostadsförmånen är beroende av vilka kapitalinkomster du har. För denna säljare är förmånsvärdet för lägenheten 22 710kr år 2020 och därmed en månadskostnad på ca 568 kr. Kostnaden finns angiven i driftkostnaderna.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till fibernät via Stockholms stadsnät och bredband ingår i månadsavgiften.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen förvärvade fastigheterna 2009 och har under åren lagt ner mycket tid och resurser på renovering och underhåll av fastigheterna. Detta förklarar i huvudsak de ansamlade underskotten. Högsta prioritet från styrelsen har varit att få en god stabilitet i föreningens ekonomi och man har därför löpande sett över alla leverantörsavtal och hyresavtal mm. Detta arbete, samt att fördelarna av låga räntor har sammantaget gjort att föreningen har en stabil ekonomi. Lånen för föreningens fastighet ligger på 21 705 kr/kvm bostadsrättsarea (13 421 kr/kvm totalarea), och man har årliga intäkter på drygt 5,3 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

2019 Löpande underhpll av fastigheterna.
2018 Omfattande fasadarbeten på Stora Nygatans innergård, innefattande: Omputsning av fasad, renovering av fönster samt plåtarbeten på tak. Därutöver mindre löpande underhåll.
2017 Utbyte av restaurang- och köksfläkt samt ventilationsarbeten i lokaler, mindre takarbeten, byte av stuprännor, installation av fiber,
2016 Stambyte på Stora Nygatan, renovering av hissen på Tyska Brinken, renovering av avlopp
2015 Utbyte av huvudcentral för el, sanering av eldragningar i källaren.
2014 Renovering och takbyte på Tyska Brinken, renovering av källare och ljusgård,
2013 Renovering av hyresrätt, mindre arbeten med fasad och tak.
2012 Anslutning till fjärrvärme,
2009 och 2011 Renovering av värmesystem i lokaler, stambyte på Stora Nygatan och Tyska Brinken.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Oäkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Marken innehas med äganderätt.

Området

Varmt välkomna till Gamla Stan. Det är såklart speciellt att bo här på väldigt många sätt. Ön gör du snabbt till din egen och skapar dina egna favoritställen i det stora utbudet som stadsdelen har att erbjuda. Här är historiens minne alltid närvarande men samtidigt finns mitt i allt detta skola, dagis och Konsumbutik och bara två kvarter från lägenheten når du tunnelbanans röda och gröna linje, liksom flera busslinjer. Blå linjen når du snabbt vid Kungsträdgården och likaså pendeltåg och fjärrtåg vid centralen. Oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer är det enkelt att nå övriga staden. I Gamla Stan finns också unika företeelser som att bada på Storkyrkobadet eller lucköppningen i december och på bara 10 minuter kan du med båt från Skeppsholmen ta dig ut till natur, kultur och nöjen på andra öar. Välkommen till ett sagolikt boende mitt i historiska Gamla Stan.

Kommunikation

Buss, båt och tunnelbana

Parkering

Boendeparkering

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter