Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Wiboms väg 8, 2tr

Huvudsta Solna

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Wiboms väg 8, 2tr

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 65,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0129
Våning 2 av 10, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 413 kr/mån inkl. värme, VA, TV & bredband (250 Mbit)
Andel i föreningen: 0,18547%
Andel av årsavgift: 0,18489%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1967
Energideklaration
Utfärdad den 20 december 2018
Energiklass: F
Primärenergital: 153 kWh/m² och år
Detta är en kommande bostad, kontakta ansvarig mäklare Melissa Vlasic/0735096179 för mer information.

Förening

Wiboms väg 8, 2tr

Förening

HSB Brf Bofinken i Solna

Allmänt om föreningen

HSB Brf Bofinken är en äkta förening som bildades 1967 och består av två långa flerfamiljshus (s.k. lamellhus) i 7 plan samt sex höghus (s.k. punkthus) i 11 plan. Föreningen har totalt 426 lägenheter (varav en hyreslägenhet) samt ett fåtal kommersiella lokaler. Man äger marken husen står på. För medlemskap i Brf Bofinken krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har inte fattat några beslut om avgiftsändringar dagsläget (2020-07-07).

Delat ägarskap bedöms från fall till fall. Föreningen har inga exakta regler angående antal delägare men vill inte ha ett utspritt ägande. Flera icke sammanboende ägare accepteras normalt ej.

EL
Gruppanslutning för hushållsel finns via föreningen. Elen debiteras kvartalsvis efter förbrukning på samma avi som månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Brf Bofinken har en snickarverkstad, två möblerade gästrum för övernattning som kan hyras av medlem för 200kr samt en föreningslokal som rymmer 75 personer. I varje entré finns cykelrum & barnvagnsrum.

TVÄTTSTUGA
Det finns två tvättstugor i varje punkthus samt 4 tvättstugor i respektive lamellhus. Dessutom finns en grovtvättstuga på Wiboms väg 11.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem där ett analogt grundutbud ingår i avgiften. Även bredband från Telenor (250/250Mbit/s) är inkluderat.

Parkering

Samtliga parkeringsplatser på Wiboms väg administreras av Solna Kommuns tekniska kontor. För att ställa sig i kö kontakta tekniska kontoret. I området gäller boendeparkering via Solna stad, avgift om 400kr/månad eller 1000kr/kvarta

Renoveringar - utförda och planerade

2013-2016 - Stambyte/renovering av badrum/WC I både punkt och lamellhus 5.
2014 - Byte av kulvertledningar i mark mellan punkthus samt lamellhus. Renovering belysning våningsplan LED.
2014-2015 - Byte av tappvattenledningar i både punkt- och lamellhus. Relining/byte av dagvattenledningar i både punkt- och lamellhus.
2015 - Ny VVC pump I både punkt- och lamellhus. Byte av termostater + ventiler till radiatorer i både punkt- och lamellhus.
2016 - Våningsplan samt fasad. Grillplats bakom Wv 7 enligt stämmobeslut. Nya antikorrosionssystem för värmesystemets radiatorkrets i både punkt och lamellhus.
2017 - Återställning av markytor. Målning av våningsplan och brandtrappa. Ny sophantering lamellhus.
2018 - Alla byggnader Takomläggning papp på lamellhus.
2019 - Papp + nya krönplåtar Fönsterrenovering Plan.

Inga beslutade större renoveringar men styrelsens teknikgrupp bereder tillsammans med ÅF ett beslutsunderlag rörande byte av fönster och åtgärder fasader och balkonger. Under 3:e kvartalet 2020 kommer projektet i ett skarpare läge med förhandlingar med anbudsgivare, kontraktsskrivning, info till medlemmar samt extra stämma för beslut i de delar som enligt stadgarna ska fastställas av stämma. Ekonomiska kalkyler och de efter genomförda förhandlingar med anbudsgivare kända kostnader kan då ligga till grund för mer precisa beräkningar av hur avgifterna behöver justeras över tiden för att genomföra renoveringsåtgärderna och framgent bära kostnaderna för räntor och amorteringar för nya lån. För dagen kan ingen bättre prognos ges än att avgifterna behöver höjas med storleksordningen ca 5% per år under byggtiden som beräknas till 5 år. Information inhämtad från styrelsen 2020-08-03. För mer info om pågående planering, vänligen se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bofinken/

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Huvudsta är ett expansivt område med närhet till allt. Med fina promenadstråk att vandra runt, vacker grönska samt gångavstånd till Vasastan är Huvudsta ett perfekt val.

Närservice

Huvudsta Centrum med apotek, Hemköp, restauranger och närservice.

Kommunikation

Blå linje Huvudsta som snabbt tar dig till Fridhemsplan och T-centralen. Beslut taget om att Huvudsta också ska få en egen pendeltågsstation.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: I området ligger grundskolorna Ängkärrsskolan och Tallbackaskolan. Gränsande till Huvudsta ligger Skytteholmsfältet och med en liten promenad når man Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärilshuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium. Övrigt i närheten: På promenadavstånd når man Huvudstabadet med utomhuspooler, Ulvsundasjön för mysiga promenader och Pampas Marina med mysiga restauranger.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter