Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Von lingens väg 8

Rosengård Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Von lingens väg 8

Antal rum 3 rum
Boarea 79,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52
Våning 3 av 9, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr
Avgift: 5 292 kr/mån
Andel i föreningen: 0,13218%
Andel av årsavgift: 0,13218%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 21 november 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 107 kWh/m² och år

Hall

Vi kliver in i en rymlig hall med bra plats för avhängning till höger, samt goda förvaringsmöjligheter genom de inbyggda garderoberna. På väggarna finner vi ljus tapet och på golvet ljust laminatgolv.

Kök

Ett modernt och stilrent kök. Här har finner vi ett fräscht kök med väldisponerad yta. Köket består av vita skåpsluckor, en mörk bänkskiva och ovanliggande kakel som sammanknyter kökets färger på bästa sätt. God plats för ett matbord om 4 personer. Utrustat med inbyggd kyl & frys, ugn, spis, spisfläkt och diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi mörktonat laminatgolv. Här ifrån når vi också bostadens balkong.

Sovrum 1

Från entrén finner vi bostadens första sovrum beläget direkt till vänster. Ett rymligt sovrum med plats för en större säng med tillhörande nattduksbord. Möjlig plats till garderober om extra förvaring önskas. Väggarna är vitmålade och golvet består av ljust laminatgolv.

Sovrum 2

När vi fortsätter genom hallen finner vi till höger bostadens andra sovrum. Ett rymligt sovrum med plats för större säng och även här möjlig plats för extra garderober. Härifrån finner vi även en av utgångarna till bostadens inglasade balkong. Utanför sovrummet finner vi inbyggda garderober som är perfekt till förvaring. Sovrummets väggar är tapetserade i blå färg och golvet består av ljust parkettgolv.

Balkong

Från både köket och ena sovrummet når vi bostadens inglasade balkong - beläget med utsikt mot innergården. Här är en perfekt plats att spendera sommarkvällarna för att koppla av. På vinterhalvåret går ytan att använda för extra förvaring.

Vardagsrum

En perfekt plats att samla familj och vänner. Här finner vi en stor öppen yta med plats för en större soffgrupp med tillhörande bord. God plats för mediamoduler och hyllor. Väggarna är målade i vit färg och tapetserade i mörk ton. Golvet består av mörktonat laminatgolv.

Badrum

Helkaklat badrum som för några år sedan gjordes om av föreningen i samband med stambyte. Väggarna består av vitt och svart kakel. Golvet består av vit klinker. Utrustningen består av badkar, handfat, spegelskåp och WC.

Gäst-WC

Även gäst-wc är helkaklat och utfört av föreningen. Väggarna går i vitt och svart kakel. Golvet består av vitt klinker. Utrustat med WC, handfat och spegelskåp till förvaring.

Stor och väldisponerad 3:a med inglasad balkong

Välkommen till Von Lingens Väg 8! Här finner vi en väldisponerad 3:a med stora sociala ytor. Vi tar klivet in i en rymlig hall med god plats för avhängning och förvaring. Bostaden består av två stora sovrum som rymmer en större säng och plats till extra garderober. Vardagsrummet disponerar en stor yta med god plats för soffgrupp och mediamoduler. Ett välplanerat och stilrent kök. Härifrån når vi den inglasade balkongen som är en perfekt plats att koppla av. Badrummet och gäst-wc är renoverade i samband med att föreningen utförde stambyte för några år sedan. Stilrent materialval i vit och svart kakel. Välkommen att kontakta mig vid intresse!

Förening

Von lingens väg 8

Förening

HSB Brf Hilda

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening och föreningen består av 767 lägenheter med tillhörande adresser på Von Lingens väg 4-126. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Enligt uppgift från föreningen omförhandlas tomträttsavtalet år 2021.
Brf Hildas hus är belägna i norra Rosengård; nära intill ett grönskande parkområde samt Rosengårds köpcentrum. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och de består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. Väster om Rosengård ligger Nobeltorget och det finns bra busskommunikationer till centrum, då det regelbundet avgår bussar från närliggande Amiralsgatan. Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.

RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2010-2012 Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar

2017-2018 renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 rustades utemiljön upp.
2016 förnyades alla föreningens lekplatser.
2014-2016 ersattes samtliga 24 hissar i höghusen.
2009-2016 Fasad (Omfogning och tätning)
2008 renoverades tvättstugorna.
Övrigt: Tv-övervakningssystem i garage och miljöhus finns.

Pågående renoveringar:
2020 påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".

Kommande renoveringar;
De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning
-Målning av grunden på låghusen
Under 2020 planerar föreningen att hägna in området.
Föreningen planerar att finansiera åtgärderna med egna medel. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 3% den 1/1 2018. Avgiften höjdes inte under 2017 och 2019.
Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Det gjordes ingen avgiftshöjning under 2020 och det finns ingen planerad för 2021. Styrelsens mål är att hålla avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen vi nu ser.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

TV/INTERNET
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Kollektivt bredband från Bredband2, ingår i avgiften.

PARKERING
Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.

ÖVRIGT
Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information om föreningen: https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/

Föreningen utför tillsyn innan medlemskapsgodkännande görs.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-12-10. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Området byggdes som en del av det så kallade miljonprogrammet mellan 1967 och 1972. Platsen där bostadsområdet Rosengård är belägen var fram till 1960-talet ett jordbruksområde och namnet kommer från en lantegendom, Rosengårds herrgård som byggdes 1817.

Närservice

Närhet till skola (F-6), köpcenter, restauranger och matbutiker.

Kommunikation

Gångavstånd på ca 5 minuter till busshållplats för stadsbussar och regionala bussar. Med lite längre gångavstånd når vi Rosengårds station.

Parkering

Inom förening finns garage- och utomhusparkering.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter