Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Per Albin Hanssons väg 52A

Blekingsborg MALMÖ

1 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning, föranmälan krävs!

Söndag 8/11 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Per Albin Hanssons väg 52A

Antal rum 2 rum + KÖK
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 19
Våning 4 av 11, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 618 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0,28645%
Andel av årsavgift: 0,28645%
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.
Månadsavgiften om 3 618 kr är fördelad enligt följande: Månadsavgift bostad 3 548 kr, bredband 70 kr.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1956-1957
Energideklaration
Utfärdad den 20 juni 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 154 kWh/m² och år
På Blekingsborg finns nu möjlighet att förvärva en renoverad 2:a med välplanerade kvadratmeter. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum, stilrent kök, helkaklat badrum och ett rejält sovrum. En stor inglasad balkong förlänger sommarmånaderna och på föreningens gård finns både lekplats, grillmöjligheter och härligt gröna omgivningar. Utöver det erbjuder läget närhet till ringvägarna, busshållplats någon minut bort, Mobilia köpcentrum med dess stora shoppingutbud och Malmö City nås med en kortare cykeltur.

HALL
Ljus och stor hall med grått laminatgolv i klinkerimitation på golvet som löper vidare in i köket. Här finns plats för både avhängning samt gott om förvaring i garderober med skjutdörrar.

KÖK
Rymligt och ljust kök med mycket förvaring. Köket renoverades 2018 med vit skåpinredning samt bänkskiva i laminat med vitt kakel som stänkskydd. Skåpen bjuder på gott om förvaring och utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, kyl/frys samt integrerade diskmaskin.

VARDAGSRUM
Här möts vi av ett stort vardagsrum med snyggt laminatgolv och gråa väggar med fondvägg i tegel. Stora fönsterpartier som vetter ut mot den stora inglasade balkongen. Här finns plats för både soffmöblemanget och matplats. Utgången till balkongen finns här som förlänger vardagsrummet under sommarhalvåret.

INGLASAD BALKONG
Vänt mot härliga sydväst finner vi lägenhetens balkong där underbara dagar kan spenderas, speciellt under sommarhalvåret. Balkongen är generöst tilltagen med plats för soffgrupp, bord alternativt matplats om så skulle önskas.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek som rymmer dubbelsäng och och extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita med en fondvägg i tegel och på golvet ligger laminatgolv.

BARUM
Yteffektivt helkaklat badrum i blåa och vita toner med klinker på golvet. Dusch med skjutdörr, tvättställ, spegelskåp och vägghängd WC.

Renoverad 2:a med gott om förvaring!

På Blekingsborg finns nu möjlighet att förvärva en renoverad 2:a med välplanerade kvadratmeter. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum, stilrent kök, helkaklat badrum och ett rejält sovrum. En stor inglasad balkong förlänger sommarmånaderna och på föreningens gård finns både lekplats, grillmöjligheter och härligt gröna omgivningar. Utöver det erbjuder läget närhet till ringvägarna, busshållplats någon minut bort, Mobilia köpcentrum med dess stora shoppingutbud och Malmö City nås med en kortare cykeltur.

Förening

Per Albin Hanssons väg 52A

Förening

HSB Brf Eriksfält

Allmänt om föreningen

HSB Brf Eriksfält är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1956-1957 när byggnaderna uppfördes och omfattar 299 lägenheter och 19 lokaler på adresserna Per Albin Hanssons väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningen äger marken och HSB ansvarar för den ekonomiska förvaltningen.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en upprättad underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.

2019 byttes tvättmaskiner och tvättutrustning. Slutbesiktning av reliningen utfördes.
2018 relinades avloppsstammarna och entréerna i höghusen renoverades samt skjutdörrar installerades.
2016 renoverades samtliga lokaler. OVK och sotning utfördes samma år.
2015 renoverades utemiljön och gården.
2005 utfördes elsanering.
2004-2005 renoverades och glasades balkongerna in.
2003-2005 byttes vattenstammar samt avloppsstammar. I samband med stambytet renoverade föreningen badrummen. Dessutom renoverades även tak, fasad och fönster mellan dessa år.

KOMMANDE UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2021 planerar föreningen att utföra OVK-besiktning samt rensning av im-kanaler.
2022 planerar föreningen omläggning av asfalt på innergård samt parkeringsplatser. Byte av värmepump och jordfelsbrytare.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
För mer information om utförda eller kommande renoveringar se vidare i årsredovisningen.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen bjöd på månadsavgiften för januari både 2019 och 2020. Enligt föreningen finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar framåt (avstämt med föreningen 2020-08-18). Enligt årsredovisningen för år 2019 kan avgifterna komma att höjas med ca 2% under 2022 och 2023 för att säkerställa god ekonomi. För mer information se vidare i årsredovisningen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av en gång i kvartalet. Medlemmen debiteras därefter månadsvis där kostnaden läggs på avin.

PARKERING
I föreningen finns 161 parkeringsplatser (ca 128 kr/mån), 44 garageplatser (ca 319 kr/mån) samt 4 MC-platser (ca 200 kr/mån) som kan hyras av föreningens medlemmar. Separat kö tillämpas. Cykelskjul som hyrs ut uppgår till 86 st och dessa kostar ca 20 kr/mån och plats att hyra.
I övrigt råder fri parkering med p-skiva i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett gym som kostar 60 kr per hushåll och månad att nyttja. Kostnaden läggs på månadsavgiften för de som tecknat avtalet att utnyttja gymmet. Gymmet är beläget på Per Albin Hanssons väg 52 A.

Totalt finns 10 tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt manglar.

I föreningen finns en fin parkliknande innergård med lugn atmosfär. Här finns tillgång till sitt- och grillplats, lekplats samt boulebana.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn Tele AB, basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen har tecknat gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof (100/10 Mbit/s). Bredbandet ligger som ett obligatoriskt tillägg om 70 kr/månad. Möjlighet till IP-telefoni.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn och medlemsintervju innan godkännande av medlemskap.

Föreningen tillåter inte delat ägande - endast om båda innehavarna bor i lägenheten. Alltså ej förälder äger en del för att hjälpa sina barn - borgensåtagande rekommenderas istället.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/eriksfalt/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2020-08-17) samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Blekingsborg är ett något mindre område i Malmö som har en härlig variation av hus, radhus och bostadsrätter. Fastigheterna varierar mellan enplansvillor till flerfamiljshus på 10 våningar. I området finns grönska och närliggande lekplatser. Blekingsborg ligger även på cykelavstånd till Pildammsparken, Mobilia och triangeln som bjuder på olika nöjen som shopping och restauranger.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter