Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Förstadsgatan 17G

Slussen Malmö

1 995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Föranmälan krävs, ring eller maila!

Torsdag 16/7 17.15-17.45

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Förstadsgatan 17G

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 68,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 39
Våning 6 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr eller enl överenskommelse
Avgift: 4 489 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,64791%
Andel av årsavgift: 0,64791%
Kommentar Utöver månadsavgift tillkommer kostnad för el och hemförsäkring.
Pantsatt Nej
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1989
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 14 februari 2018
Energiklass: D
Primärenergital: 85 kWh/m² och år

HALL

Vi välkomnas in i lägenheten genom den rymliga hallen där avhängningsmöjligheter finns och dessutom finner vi en praktisk walk-in-closet som sväljer det mesta.

KÖK

Kök med gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, fläkt, ugn/spis samt kyl och frys. Härlig matplats i anslutning till köket med plats för matgäster om cirka 4-6 personer. Klinker på golv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM

Rymligt och mycket ljust vardagsrum med social och öppen anslutning tillsammans med matplatsen. Flera större fönsterpartier där ljusinsläppet infinner sig även ifrån balkongen som vi når från vardagsrummet. Charmiga detaljer med tegelvägg på två delar i vardagsrummet!

SOVRUM 1

Generöst sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring.

SOVRUM 2

I anslutning till vardagsrummet finner vi detta sovrum som kan disponeras som barnrum, gästrum, kontor, bibliotek eller annat där behovet finns - fantasin sätter gränserna!

BADRUM

Helkaklat badrum i sobra kulörer utrustat med två handfat med kommoder undertill och spegel med belysning ovan samt WC och badkar. Mörk klinker på golv.

Trerummare i stabil förening på stark adress!

På populära Slussen, ett stenkast ifrån Drottningtorget erbjuds nu denna härliga trerummare i mycket bra förening. Här möts vi av spännande planlösning och en inglasad balkong som nås från det otroligt generösa vardagsrummet. Det rymliga vardagsrummet finner vi dessutom i trevlig social planlösning tillsammans med kökets matplats och flertalet stora fönster som ger ett underbart ljusinsläpp i lägenheten. Detta är lägenheten för dig som vill bo på en stark adress i en mycket välskött och stabil förening. Kanalvatten, parker, promenadstråk och cykelvägar precis utanför dörren och närhet till såväl Rörsjöparken som shoppingcenter. Här finns något för alla! Varmt välkommen hem!

Förening

Östra Förstadsgatan 17G

Förening

Hsb Brf Skansen

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skansen är en äkta bostadsrättsförening som köpte huset när det stod färdigt 1989 (äger marken). Föreningen består av 147 lägenheter uppdelade i sammanlagt 8 trappuppgångar på adresserna Östra Förstadsgatan 17 A-H, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 1 hyresrättslokal. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

BYGGNADENS SKICK
Föreningen gör kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns. Med anledning av byggnadens unga ålder, har större reparationer eller renoveringar, utöver löpande underhåll, inte varit nödvändiga.

2010 - utfördes OVK besiktning och gården renoverades.
2012 - spolades avloppsstammarna och garaget renoverades.
2013 - installerades ny porttelefoni med kamera samt portsystem med taggar infördes. Miljörum byggdes.
2014 - moderniserades bokningssystemet för tvättstugorna digitalt.
2016 - renoverades fasad, stuprör och plåtarbeten samt modernisering av värmecentral utfördes. OVK-besiktning utförd.
2019 - renoverades hissarna, trapphusen och garaget målades om.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar installation av solceller på taket under 2020 - planeras vara klart i september. Denna åtgärd avser att minska elkostnaderna framåt. Föreningen planerar också att installera laddstolpar för elbilar, installera taggsystem till glas- och kartongåtervinning. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomi med gott underliggande kassaflöde, vilket har resulterat i att föreningen har kunnat sänka avgifterna flertalet gånger. 2016 sänktes avgifterna med 12% och 2017 sänktes avgifterna med ytterligare 5%. 2019 var avgifterna oförändrade och föreningen ser inte behov av några avgiftshöjningar för 2020. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. En medlemsavgift till HSB Malmö tas ut om 500 kr/person samt en avgift om 300 kr/år. Medlemsavgiften om 500 kr återfås vid utträde ur HSB Malmö.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren i varje trappa. Cykelrum och barnvagnsrum finns både i källaren samt på gården. Även garaget är placerad nere i källaren.

Föreningen har en otroligt välskött och lummig parkliknande innergård med lekplats och grillplats.

PARKERING
Föreningen har ett garage med 72 parkeringsplatser, kostnaden för dem är ca 500 kr/mån, separat kö tillämpas. 9 MC-platser om ca 350 kr/mån. I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. De individuella el-mätarna för varje lägenhet avläses 4 gånger per år, kostnaden fördelas och redovisas på avin för månadsavgift. Elavgiften betalas efterskott, sk retroaktiv debitering.

TV/INTERNET
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
INTERNET: Föreningen är ansluten till Internet via Bahnhof 100/100 Mbit/s bredband , ingår i avgiften.
Föreningen planerar att under 2020 börja se över TV-utbudet samt möjligheten att öka hastigheten för bredbandet.

ÖVRIGT
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/skansen

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Närområdet tillhör ett av Malmös populäraste och erbjuder ett grönt och lummigt lugn i kombination med stort utbud av både shopping och mysiga kvartérs-restauranger. På ett par minuters gångavstånd eller en kort sväng med cykeln når vi Malmös pulserande cityliv. Här kan vi välja om vi vill gå på en shoppingtur, hänga på härliga fikaställen och restauranger eller kanske gå på barrunda. Längs med den rogivande kanalen finns mysiga stråk att promenera på och i närområdet finns både skola och förskola.

Närservice

På endast någon minuts gångavstånd finner vi Kv. Caroli med både serviceutbud, större matbutik, apotek, blomsterhandlare, caféer och restauranger. Längs med gatan finns även mindre livsbutiker där det nödvändigaste finnes nära till hands.

Kommunikation

På gångavstånd finner vi Malmö centralstation som är en knutpunkt för både stadsbussar, regionbussar och tågtrafik samt citytunneln som tar oss vidare till Köpenhamn. Perfekt för pendlaren! Kommunikationerna är oerhört goda, härifrån tar du dig till övriga delar av Malmö mycket enkelt.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter