Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kvartettgatan 50

Högaholm Malmö

1 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Föranmälan krävs, ring eller maila!

Söndag 1/11 15.00-15.30

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kvartettgatan 50

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 425
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr eller enl överenskommelse
Avgift: 5 066 kr/mån inkl. vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer avseende värme om 859 kr, kabel-TV och bredband om 99 kr och administrationskostnad för imd av el om 23 kr. Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.
Andel i föreningen: 0,17611%
Andel av årsavgift: 0,17672%
Reparationsfond: 19 kr
Driftskostnad 3 300 kr/år
varav
El: 3 300 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (1 vuxen, 2 barn) ingår hushållsel om ca 3 300 kr/år. Observera att kostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning. Kostnaden kan därmed variera.
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget över ett förråd beläget på samma våningsplan.

Månadsavgiften om 6 047 kr fördelas enligt följande:
Avgift bostad: 5 066 kr
Obligatoriska tillägg: 981 kr
De obligatoriska tilläggen avser kostnad för värme (859 kr), kabel-TV och bredband (99 kr) och administrationskostnad för imd (23 kr)

Säljaren upplyser om att inredning i klädkammare ingår i bostadsköpet.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 15 februari 2019
Energiklass: G
Primärenergital: 203 kWh/m² och år

HALL

Vi välkomnas in i bostaden via den öppna hallen med plats för avhängning av ytterkläder.Svart klinker på golv och vita väggar. Hallen leder oss vidare in i bostaden där vi även finner en praktisk klädkammare för förvaring.

KÖK

Stilfullt renoverat IKEA-kök (ca 2010) i öppen anslutning med vardagsrummet. Fin köksö och en naturlig del för matbord i anslutning till köket för det större matsällskapet. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll, spisfläkt och integrerad kyl/frys. Bra med förvaring i både över och underskåp samt ytterligare förvaring i köksön. Brunt laminatgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM

Ljust och socialt vardagsrum med den härliga öppna ytan. Plats för soffmöblemang och förvaring. Brunt laminatgolv och vita väggar.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för större säng och förvaring. Brunt laminatgolv och ljusa väggar med en tapetserad fondvägg.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för större säng och förvaring. Brunt laminatgolv och vita väggar.

BADRUM

Stilrent renoverat badrum via fackman ca 2010. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med kommod, spegel, WC och handdukstork. Helkaklade vita väggar med en svart fondvägg i mosaik och svart klinker på golv.

Totalrenoverad trerummare på 2:a våningen med västerbalkong!

Alldeles underbar totalrenoverad trea i mycket tilltalande stil presenteras nu på Högaholm med 2 sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt inglasad balkong med fri utsikt mot grönskande omgivningar! Renoverat kök med köksö, stilfullt renoverat badrum, genomgående enhetliga golv och fina ytskikt - här är det bara att flytta rakt in. Denna bostad måste ses och upplevas på plats! Dessutom trevliga omgivningar med skolor och förskolor nära, bussar ett stenkast bort, ringvägarna nås på ett kick för pendlaren och matbutiker finns i närområdet. Varmt välkommen hem!

Förening

Kvartettgatan 50

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

HUSENS SKICK
Vatten/avloppsstammar- vattenstammarna i höghusen byttes ut 2011-2012. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original. Underhållsspolning av avlopp på 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november 2017.
Tak- ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti 2017.
Fasad- renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen 2014-2017.
Fönster-/balkongdörrar- byttes 2014-2015.
Uppvärmning- fjärrvärme- värmeåtervinning sågs över och gjordes vid 2015 i höghusen.
Hissar- renoveras under 2018.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar PCB sanering i marken- analys o slutrapport är skickad till miljöförvaltningen, mer information kommer när föreningen vet vidare åtgärd.
Föreningen planerar att utföra en relining av bottenavfallsledningar/liggande stammar samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter. Mer information kommer från föreningen när vidare beslut tagits.
Elstammar- ca år 2024 enligt underhållsplanen planeras elsystem/elstammar eventuellt bytas.

För med information om kommande eller utförda renoveringar se vidare i årsredovisningen alternativt på föreningens hemsida.

EKONOMI
Föreningen har beslutat att höja grundavgiften med 4% from 2020-12-01. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet.
Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).

PARKERING
Föreningen har 473 p-platser (ca 50 kr/mån) och 287 garageplatser (ca 200 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim max 3 tim. I övrigt finns gratis parkering i närområdet på gatorna.

GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan.

I föreningen finns även bra möjligheter till en aktiv fritid. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill Förskolan.
Dartlokal i höghus nr 24 och styrketräningslokal i höghus nr 30, båda i entréplan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt.

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

ÖVRIGT
Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter