Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Korsörvägen 6

Dammfri Malmö

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Korsörvägen 6

Antal rum 3 rum
Boarea 74,00 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 43
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 766 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberoptiskt bredband och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,07487%
Andel av årsavgift: 1,07487%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Gathus
Byggnadsår 1948/1949
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte

Hall

Vi välkomnas in i en luftig hall med gott om förvaring till vänster i hallen i klädkammare och ytterligare avhängningsmöjligheter.

Kök

Till höger om hallen finner vi köket som erbjuder matplats för ca 4 personer. Köksinredningen går i vita luckor, med rött kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, micro, kyl/frys, vask, fläkt och diskmaskin.

Sovrum 1

Till vänster om hallen finner vi ett av bostadens sovrum som är generöst till sin storlek. Här får man plats med dubbelsäng och förvaring i garderob.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum som vetter mot den lummiga innergården. Här får man plats med dubbelsäng och plats för förvaring i garderob.

Badrum

Rakt fram i hallen finner vi bostadens helkaklade badrum. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod och spegelskåp.

Vardagsrum

Här finner vi bostadens sällskapsrum som rymmer plats för stor soffgrupp och matbord. Här har vi utgång till bostadens balkong där du kan förgylla årets varma sommardagar

Välplanerad trerummare på populära Dammfri!

Nu finns möjlighet att förvärva denna hemtrevliga trerummare belägen på hörna vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här erbjuds en rymlig hall med gott om förvaring i inbyggd klädkammare, två rejäla sovrum, ett praktiskt kök med gott om förvaring i över- och underskåp samt plats för matplats för ca 4 personer. Sist men inte minst det rymliga sällskapsrummet där du även finner utgångs till bostadens stora balkong där du kan förgylla årets varma sommardagar.

På lugna och trivsamma Dammfri bor ni med kort avstånd till såväl mysiga grönområden såsom Rönneholmsparken, Pildammsparken och Ribersborgsstranden, som Malmö city. Här bor du dessutom i välskötta Brf Langeland med en låg boendekostnad.
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Förening

Korsörvägen 6

Förening

HSB:s Brf Randers i Malmö

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Randers är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 94 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler, varav 3 är bostadsrättslokaler och 4 upplåtes med hyresrätt (Samtliga uthyrda i dagsläget). Till föreningen hör 4 bostadshus med adresserna Mariedalsvägen 55, Randersvägen 21 och 23, Dammfrigången 4 och Korsörvägen 4 och 6. Föreningen köpte fastigheten 2020 och äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts via HSB.

HUSETS SKICK
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

2019: Relining av avloppsstammar
2018: Underhåll av tegelfogar på 4 gavlar samt på samtliga skorstenar.
2014-2015: Totalrenovering av fritidslokalen.
2015: Byggdes miljöhus.
2013: Byte av värmecentralen.
2012: Byggdes ny lekplats på innergården.
2009: OVK-besiktning utförd samt nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor.
2006: Renovering av trapphusen.
2007: Spolning av avloppsstammar.
2003: Nya vattenledningar.
2000: Balkongerna byggdes ut och renoverades.
2000: Takrenovering samt elen byttes och och fjärrvärmeanläggningen justerades.
1999/2000: Byte av fönster till 3-glas samt taken lades om.
1985-1986: Byttes avlopps- samt vattenstammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer under våren 2021 att foga om fasaderna och dränera husen etappvis. detta beräknas vara klart under 2021. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen höjde inte avgiften inför 2021 och i dagsläget finns inga avgiftshöjningar planerade framåt (2021-01-21). Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år (ca 2-3%) för att undvika stora höjningar enskilda år.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till TV via ComHem och grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband levereras via Ownit, hastighet 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

PARKERING
I föreningen finns 2 parkeringsplatser som i dagsläget hyrs ut till en av bostadsrättslokalerna. I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstugor i samtliga hus i källaren, dessa är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och antingen torkskåp eller torkrum.

Föreningen har en festlokal som finns tillgänglig för medlemmarna att hyra till en kostnad om ca 200 kr/gång (för utomstående är kostnaden 500kr). Lokalen finns på Korsörvägen 4B. I föreningen finns även en bastu i källaren på Mariedalsvägen 55 B/C (kostnadsfri användning för medlemmar). Dessutom finns en hobbylokal på Randersvägen 21.

I föreningen finns även en grönskande och mycket välskött innergård som erbjuder både öppna gräsytor, lekplats, sittplatser och grillmöjligheter.

I källaren finns även cykelförråd.

ÖVRIGT

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/randers

Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren samt berörd förening 2021-01-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Dammfri är en stadsdel i Malmös innerstad och som angränsar till Rönneholm och Pildammsparken. Här bor du med endast ett stenkast till havet och stadens centrum, på perfekt cykel och -gångavstånd.

Närservice

I området har du flertalet livsmedelsbutiker, mysiga fik och restauranger.

Kommunikation

Kollektivtrafiken i Dammfri har bra busslinjer där bland annat linje 1 tar dig från Dammfri genom större delen av centrum och ända ut till Kristineberg via Oxie. Linje 8 tar dig till centralen på några minuter och vidare ut till Lindängen.

Övrigt

I området finner du den mysiga parken Rönneholmsparken som uppfördes på 1700-talet. En kort promenad bort finner du även Pildammsparken som bjuder på bra motionsspår och utegym.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter