Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Jordabalksvägen 53

Ladugårdsmarken LUND

1 795 000 kr

Se alla bilder

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 1: 2 000 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Jordabalksvägen 53

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 93,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 72
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 5 999 kr/mån inkl. kabel-tv (grundutbudet), bredband, IP-telefoni (fasta avgiften) och bostadsrättstillägg - värme och varmvatten tillkommer med 926 kr/månad
Andel i föreningen: 1,07878%
Andel av årsavgift: 1,07878%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1991
Energideklaration Finns för närvarande inte
De 93,5 kvm är fördelade på två plan med entré på första våningen och resten av bostaden en trappa upp. Vi möts av en mindre hall på entré plan där det finns goda avhängningsmöjligheter. En trappa upp möts vi av en stor och rymlig hall som leder oss till bostadens alla rum. Eklaminat är genomgående i hela bostaden förutom i kök där man har ljusa klinker på golv. Planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till gemenskap och härligt ljusinsläpp från 2 väderstreck, den stora balkongen in mot gården sätter pricken över i:et. Här är ett hem med superba möjligheter och ett hem att trivas i många år framöver. Välkomna in!

HALL ovanvåning

På andra våningen möts vi av ljus hall som gränsar till tre sovrum, kök, badrum och stor klädkammare. ljusa väggar med genomgående ek laminat på golven.

SOVRUM 1

Ljusgråa väggar med eklaminat på golvet. Härligt ljusinsläpp från fönstret som vätter in mot gården

MASTER BEDROOM

Ljusa väggar med eklaminat på golvet. Fint ljusinsläpp från fönster som vätter mot baksidan av huset.

SOVRUM 2

Ljusa väggar med eklaminat på golvet. Fönster som vätter mot baksidan av huset

VARDAGSRUM

Gul tapet på väggar, eklaminat på golv. Vackert ljusinsläpp från fönster längs med vägg. Här finns plats för soffrgrupp och matbord om så önskas.

KÖK

Stort rymligt kök med plats för matbord. Ljus klinkers på golven med kakel på väggen som går i ljus grå nyans. Skåpsluckor i mörk grå färg och gott om förvaring. Härifrån når vi den stora möblerbara balkongen som bjuder in till mysigt umgänge.

BADRUM

Plastmatta på golv och våtrumstapet samt fönster. Badkar, tvättställ, WC, handdukstork samt förberett för tvättmaskin.

Härlig 4:a med stor möblerbar balkong.

Nu har ni chansen att förvärva en ljus och härlig lägenhet i barnvänliga Ladugårdsmarken. Ni bor i ett bilfritt område med mycket grönska och har nära till naturen och St. Hans backar. P-plats/garage och odlingslott kan hyras. Vi möts av en mindre hall på entré plan där det finns goda avhängningsmöjligheter. En trappa upp möts vi av en stor och rymlig hall som leder oss till bostadens alla rum. Eklaminat är genomgående i hela bostaden förutom i kök där man har ljusa klinker på golv. Planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till gemenskap och härligt ljusinsläpp från två väderstreck, den stora balkongen in mot gården sätter pricken över i:et. Här är ett hem med superba möjligheter och ett hem att trivas i många år framöver. Välkomna in!

Förening

Jordabalksvägen 53

Förening

HSB Brf Jordabalken

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Jordabalken i Lund är en HSB-förening med 97 lägenheter och en gemensamhetslokal. Föreningen består av varierande bebyggelse med två- och femvåningshus, alla byggda 1991. Föreningen äger sin tomt som är belägen på ett barnvänligt och nästintill bilfritt område med gröna innergårdar. Bostäderna är välplanerade och området ramas in av fin natur samtidigt som det ligger endast en kort cykeltur från centrum.

Lägenhetsfördelningen är följande:
2 rok - 35 st
3 rok - 46 st
4 rok - 16 st

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr per bostadsrättshavare som återfås om man säljer och går ur HSB.

Gemensamhetslokal finns att hyra av medlemmarna. Lokalen är utrustad med kök, porslin, bord och stolar för 30 personer, stereo, wc samt städutrustning. Här hålls alla föreningens stämmor och sammankomster. Vid övriga tidpunkter finns lokalen tillgänglig för uthyrning. Hyresavgiften är 400 kr. En depositionsavgift om 1 500 kr lämnas inför hyrestillfället och återfås när lokalen återlämnats välstädad och i gott skick.

Föreningen har också två områden med odlingslotter för uthyrning. Uthyrningen sker på årsbasis under våren och information går ut till alla medlemmar när det är dags att anmäla intresse. Avgiften är 150 kr per år och odlingslott.

Renoveringar:
Se årsredovisningen för utförda underhåll och kommande projekt.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god och ett kontinuerligt underhåll av byggnader och mark sker. Ingen höjning av månadsavgiften har skett under 2019 och 2020.
Ta gärna del av föreningens ekonomi mer i detalj i bilagd årsredovisning på nätet.

Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av ett basbelopp (1 183 kr) och pantsättningsavgift tas ut med 1% av ett basbelopp (473 kr).
Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

Besök gärna föreningen hemsida: www.hsb.se/skane/brf/jordabalken

E-post adress:
styrelsen@brfjordabalken.nu

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tv och bredband

Bredband/TV:
Kabel-tv via Com Hem ingår i månadsavgiften. Dels finns ett analogt grundutbud med de vanligaste kanalerna som fungerar i alla tv-apparater, dels ingår Digital-tv Small-paketet från Com Hem utan extra kostnad.
Föreningen har en gruppanslutning till Bredbandsbolaget på 100 Mbit/s. Bredband och IP-telefoni (den fasta avgiften) ingår i månadsavgiften till föreningen. Samtalsavgifterna betalar man själv.

Parkering

Garage och p-platser finns för uthyrning till medlemmarna. Föreningen har 58 garage och 39 parkeringsplatser.
Garage kostar 350 kr/mån och p-plats kostar 150 kr/mån. Hyrda garage och p-platser följer inte med lägenheten vid överlåtelse utan separata kösystem tillämpas.
Gästparkering, mot avgift, finns vid både den östra och den västra parkeringsplatsen. För gäster som stannar länge finns möjlighet att betala en billigare dygnstaxa.

Övrigt

Föreningen har två områden med odlingslotter. Uthyrning av lotterna sker på årsbasis under våren. Hyresavgiften är 150 kr per år och odlingslott.

Föreningen har individuell mätning av värme- och vattenförbrukning. Varje lägenhet betalar en avgift baserad på genomsnittlig förbrukning i området och lägenhetens yta. Denna avgift slås ut jämnt över årets månader och debiteras på hyresavin. I slutet av året görs en avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads hyresavi.

Överlåtelseavgift

11 825 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Närservice

All daglig service erbjuds på närliggande Fäladstorget där det finns matvarubutik, apotek, två vårdcentraler, BVC, MVC, pizzeria, kemtvätt m.m Det finns också andra stora matvarubutiker spridda i området.

Kommunikation

Buss 2 och 4 går med täta turer till centrum och centralstationen. Även regionbuss finns till Malmö. Att cykla till Gunnesbos pågatågsstation går också snabbt.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter