Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sandgatan 10

Svartöstaden Luleå

945 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sandgatan 10

Antal rum 2 rum
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-2064-6-8-2
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 945 000 kr utgångspris
Avgift: 4 424 kr/mån inkl; värme, vatten/avlopp, sophantering, kabel-TV (Telia Lagom) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,92989%
Andel av årsavgift: 0,78806%
Driftskostnad 1 646 kr/år
varav
El: 1 646 kr (1352 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 21 november 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 122 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Magneten 11
Övriga byggnader Två källarförråd, varav det ena är mycket generöst i storlek.

HALL

Välkomnande hall med möjlighet till avhängning. Till höger om ingången finns en dörr som leder till ett rymligt förvaringsutrymme med plats för både städutrustning samt skor och kläder.

VARDAGSRUM

Det rymliga och härliga vardagsrummet bjuder in till social samvaro med generös takhöjd och fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för soffa och matgrupp om så önskas. Mörkt beigemålade väggar och enhetligt golv från hallen i form av parkettgolv. Från vardagsrummet når man även den trevliga balkongen med rätt solläge.

BADRUM

Lägenhetens badrum finner vi till vänster om ingången och här finns en duschhörna, WC samt spegelskåp med belysning. Våtrumstapet i ljust gul ton och våtrumsmatta i lite mörkare grå kulör.

KÖK

Det härliga köket erbjuder gott om plats till matlagning och umgänge då det finns utrymme för en större matgrupp. Här finns kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn och fläkt. De vita köksluckorna markeras fint med kontrasterande täckskivor i trä. Vita kakelplattor agerar stänkskydd ovan den grå laminatbänkskivan. Infällda spotlights och eluttag finns under överskåparna. Enhetligt trägolv som löper vidare från hallen med en vackert mönstrad tapet på väggarna.

SOVRUM

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övriga möbler. Här finns även en liten mindre garderob. Parkettgolv och gråmålade väggar.

ÖVRIGT

Till lägenheten finns två källarförråd. Det ena är av klassisk karaktär medan det större erbjuder gott om plats för eventuell arbetsbänk och förvaringshyllor. Fönster vetter ut mot Sandgatan och i rummet finns ett element och fönster.

Välplanerad och renoverad pärla i Svartöstaden!

- Välplanerade och renoverade kvadrat
- Två förråd, varav ett kan fungera som hobbyrum/atelje etc!
- Fina gemensamhetsytor i föreningen
- Närhet till busshållplats
- Generös klädkammare i hallen
Välkommen en våning upp och till denna charmiga och väldisponerade lägenhet som karaktäriseras av ljusa och rymliga rum med generös takhöjd. Dessa trivsamma kvadratmetrar är fördelade på ljust och stilrent kök med matplats, rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp samt sovrum i bra storlek med en mindre garderob. I hallen finner vi ett bra förvaringsutrymme samt badrum med dusch. Till lägenheten finns två källarförråd varav ett extra stort med både fönster och element, perfekt som hobbyrum eller ateljé!

HSB Svartöstaden 1 är en bostadsrättsförening med stabil ekonomi. I månadsavgiften på 4 424 kr ingår värme, vatten/avlopp, sophantering, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Föreningens gemensamhetsytor består av bastu med relax och pentry, samlingslokal, tvättstugor och cykelförvaring.

Svartöstaden är ett bostadsområde som ligger ca 4 km från centrala Luleå och utgörs av Svartöstan, Svartöbrinken, Svartöberget och Malmkajen. Här bor du med närhet till naturen, havet och trevliga sandstränder. Svartöstaden kännetecknas av ett rikt kulturliv och en engagerad hembygdsgård som skapar en gemenskap i området. I närområdet Örnäset finns stor matvaruaffär i form av Coop Forum, restaurang, vårdcentral, fina promenadstråk, boulebana och Steel Park som är en betongpark för skateboard, bmx-cykel och kickbike.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Förening

Sandgatan 10

Förening

HSB:s Brf Svartöstaden 1

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Svartöstaden 1 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 114 st lägenheter fördelade på 28 st flerfamiljshus i Svartöstaden 94 st av dessa är bostadsrätter. Flerfamiljshusen finns belägna på fastigheterna;
Elektroden 8 & 9, Gjuteriet 4 & 11, Magneten 10-16, Valsverket 12, 13 & 20, Verkstaden 8 & 11, Elektroden 14, 16 & 17, Fläkten 1, 4, 7, 8 & 12, Gjuteriet 10, Kokillen 5, Stopparen 12 och Transportören 5
Senaste årsavgiftshöjning gjordes 2020-01-01 med 3%.
Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Besök gärna deras välinformerade hemsida!

Lägenhetsfördelning:
- 9 st 1 rum och kök
- 1 st 1,5 rum och kök
- 60 st 2 rum och kök
- 30 st 3 rum och kök
- 14 st 4 rum och kök

Föreningen har gemensamma utrymmen i form av bastu med relax (finns på Sandgatan 14) och totalt 3 stycken tvättstugor (belägna på Sandgatan 14, Sjöfartsgatan 14 och Laxgatan 25).

Tv och bredband

Kabel-TV via Telia, i månadsavgiften ingår 28 kanaler (Telia Lagom) och Bredband via Telia (Fiber). Vissa hus har även tillgång till bredband via Bredbandsbolaget.

Parkering

I föreningen finns det 56 st garageplatser och 54 st parkeringsplatser med motorvärmare.

Renoveringar - utförda och planerade

2018 - Obligatorisk ventilationskontroll
2017 - Byte av rasskydd, fotplåtar och rivning av antenn
2016 - Byte av värmeväxlare Laxgatan 8, byte av tvätt- och torkutrustning Sandgatan 14 och Sjöfartsgatan 14. Infodring av ledning/rörförnyelse på Sandgatan 12
2015 - Byte av dålig panel, foder och vindskivor samt målning av fasade på Laxgatan 6-8, 24, Sandgatan 16-18, 20, 24, Holmgatan 1, Frejgatan 11 samt Sjöfartsgatan 7, 14, 16 & 18.
2015 - Byte av snörasskydd och tätning av läckage på Sandgatan 8 & 10 tak. Byte av 2 st tvättmaskiner på Laxgatan 25A. Energibesparande och kostnadsbesparande åtgärder, byte av all gemensam ytterbelysning, garage - till LED-lampor. Installation av elmätare på Laxgatan 25, 13 och Sandgatan 14. Uppriktning garage Laxgatan 24.

Övrigt

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-03-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Svartöstaden är ett bostadsområde som ligger ca 5 km från centrala Luleå och utgörs av Svartöstan, Svartöbrinken, Svartöberget och Malmkajen. Området består till stor del av äldre bebyggelse som uppfördes under slutet av 1800-talet då malmhamnsarbetarna behövde bostäder. Dagens Svartöstad består av en härlig blandning av bebyggelser och här finns renoverade och bevarade småhus, kedjehus samt mindre flerbostadshus med lägenheter. Det finns gott om bussförbindelser och fina cykelvägar till centrum. Här bor du med närhet till naturen, havet och trevliga sandstränder. Området har en egen förskola. Svartöstaden kännetecknas av ett rikt kulturliv och en engagerad hembygdsgård som skapar en gemenskap i området. Området är sedan 1990 ett riksintresse för sitt höga kulturvärdes skull. Anrika hembygdsgården Blackis evenemangskalender sträcker sig hela året med bl.a julmarknad, strandhäng och gårdsloppisar.

Kommunikation

Linjebuss 7 går från Svartöstaden mot Porsön via Luleå centrum.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter