Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Heidenstams gata 3

Hisings Backa HISINGS BACKA

1 950 000 kr

Se alla bilder

ShowBiddhistory

3

Budgivning pågår

Budgivare 3: 2 075 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Heidenstams gata 3

Antal rum 4 rum
Boarea 91,00 kvm
Info från bostadsrättsförening

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 011
Våning 3 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 950 000 kr Utgångspris
Avgift: 5 884 kr/mån Värme, vatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg samt tillgång till källarförråd. Individuell mätning och debitering av hushållsel.
Andel i föreningen: 0,14496%
Andel av årsavgift: 0,14501%
Driftskostnad 5 950 kr/år
varav
El: 2 950 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnaderna kan variera beroende på avtal, väderlek, familjesammanställning, m.m. Uppgifter från säljare.
Tillträde Efter överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Tvättmaskin/torktumlare (Kombi) från AEG -2020
Diskmaskin (Samsung) -2020
Alla rum (utom badrum&kök) ommålade -2020
Nytt golv i vardagsrum och 1 av sovrummen -2020
Balkongen glasades in 2020
Kyl och frys från 2018 (Electrolux)

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk
Energideklaration
Utfärdad den 1 juli 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 168 kWh/m² och år

Entréhall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder samt förvaring i intillliggande klädkammare/förråd och hallgarderober.

Badrum/gästtoalett

Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin med torktumlarfunktion, handfat, badrumsspegel med belysning och förvaring samt en toalett. I hallen finns även en separat gästtoalett.

Kök

Ett lättarbetat kök med gott om förvaring och avlastningsytor och med naturlig plats för matbord vid fönstret.

Vardagsrum

Från det rymliga vardagsrummet med fin vy har man utgång till en inglasad balkong. Balkongen vetter i sydlig riktning med många soltimmar och inglasningen skyddar för väder och vind.

Sovrum

Tre rofyllda sovrum varav ett ligger lite avskilt i anslutning till köket. I samtliga sovrum finns god plats för säng och tillhörande möblemang och gavelläget gör att det inte är någon insyn.

Planritning

Planskiss är under arbete och läggs till inom kort
Yteffektiv 4:a med härligt gaveläge!

Välkommen till 91 välplanerade kvadratmetrar med fin planlösning som passar den större familjen! Gavelläget ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt i tre väderstreck! Badrum och separat gästtoalett. Inglasad balkong. Kök med plats för matbord. Omtyckt och välskött förening med gym, övernattningslägenhet, biltvättplats, biljardrum m.m.

Lägenheten har en ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder samt förvaring i intillliggande klädkammare/förråd och hallgarderober. Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin med torktumlarfunktion, handfat, badrumsspegel med belysning och förvaring samt en toalett. I hallen finns även en separat gästtoalett. Ett lättarbetat kök med gott om förvaring och avlastningsytor och med naturlig plats för matbord vid fönstret. Från det rymliga vardagsrummet med fin vy har man utgång till en inglasad balkong. Balkongen vetter i sydlig riktning med många soltimmar och inglasningen skyddar för väder och vind. Tre rofyllda sovrum varav ett ligger lite avskilt i anslutning till köket. I samtliga sovrum finns god plats för säng och tillhörande möblemang och gavelläget gör att det inte är någon insyn.

Kan detta bekväma boende vara Din nya drömbostad? Boka Dig på visningen 17/1 redan idag!

- Insynsskyddat gavelläge
- Barnvänligt område
- Separat gästtoalett
- Omtyckt & initiativrik förening
- Bra kommunikationer och perfekt pendlingsläge
- Kort väg till centrala Göteborg
- Endast 6 min promenad till Hemköp och Fiskhuset

Förening

Heidenstams gata 3

Förening

Riksbyggen Brf Blå Staden

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Blå Staden består av 881 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler och ett gruppboende med 5 lägenheter. Fastigheterna Backa 69:1-13 innehas med tomträtt som löper till 2020 och bebyggdes 1969-1971. Adresser i föreningen: Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13.
Avgift: I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play, bostadsrättstillägg samt tillgång till källarförråd. Elkostnad tillkommer och läses av månadsvis.
Gemensamhetslokaler: Via föreningen har man tillgång till tvättstuga, biltvättplats, barnvagnsförråd, cykelförråd, festlokal (puben), biljardrum, snickeri, vävstuga, övernattningslägenhet, gym, bastu och miljöstation.
Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, så som utflykter, bokbytardagar och poängpromenader.

Tv och bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Tv-box och router (inklusive sladdar) tillhör lägenheten och är den boendes ansvar. Bostadsrättsinnehavaren måste själv anmäla till Telia att denne vill ansluta sig till kollektivavtalet, man kan då vända sig till närmsta Teliabutik. Analogt utbud levereras i dagsläget via ComHem (koaxialkabel)

Parkering

Parkering: Varm- och kallgarage 300-400 kr/månad, lång kö i dagsläget. Parkeringsplatser 250-300 kr/månad, inga lediga platser i dagsläget. Det finns även husvagnsparkering för 250 kr/mån, lediga platser i dagsläget. Köhantering och parkeringsplatser hanteras av Riksbyggen 0771-860860.

Renoveringar - utförda och planerade

Ekonomi och renoveringar:
2004-2005 utfördes fasadmålning.
2009 infördes individuell el-mätning.
2009-2011 renoverades avloppsstammar genom relining; startade hösten 2009 och slutfördes under sommaren 2011.
2010-2014 renoverades hissar.
2012-2013 togs underjordsbehållarna i bruk och delar av området fick postboxar istället för brevinkast. Målning av tak samt installation av automatiska dörröppnare.
2014 utfördes OVK (obligatorisk ventilationskontroll) av ISAB. Föreningen har inte godkänd ventilation. Under våren 2015 under våren påbörjades arbetet med att rensa ventilationskanaler och justering av frånluften i alla lägenheter. Felaktiga installationer ska åtgärdas av medlem. Injustering är ännu inte slutförd då tillträde inte varit möjligt i alla lägenheter.
I början på 2015 målades hissarna karm och insida och 2013-2018: Underhåll av loftgångar, byte av lägenhetsdörrar och cylindrar samt utbyte av tryckta rör (samtliga lägenheter), renovering av gästlägenhet, boulebarna samt byggnation av bastu. Under de närmsta två åren kommer det även utföras byte av tappvattenrör som påbörjades 2019-04-01. Detta innebär utbyte av rör som kommer pågå i ca 3 veckor/lägenhet. En avgiftshöjning med 6% skedde 2020-07-01, detta mycket på grund av att avgift för tomträtten höjdes. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se årsredovisning.

Övrigt

Styrelserepresentant är tillgänglig helgfria måndagar mellan kl. 18-19 i styrelserummet på Olshammarsgatan 4. Fastighetsexpeditionen håller till på Övralidsgatan 23, öppen helgfri mån-fre 10-11, tis. även 16-18. Föreningen har förvaltningsavtal med Riksbyggen, vid kontakt med dessa, ring Dag & Natt på 0771-860860 för alla ärenden, förutom vid skadedjursanmälan. Från och med 2016-01-01 har föreningen tagit ett gemensamt bostadsrättstillägg. Innan lägenheten tillträdes görs en avflyttningskontroll och eventuella fel som upptäcks skall åtgärdas av säljare. Ny hemsida är under uppbyggnad. Informationen ovan är tagen från säljare, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närservice

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg. Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter