Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Blå Vägen 21E

Hemavan/Tärnaby Hemavan

1 050 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Önskas videovisning kontakta mäklaren!

Lördag 12/12 11.00-11.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Blå Vägen 21E

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 31,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Ekonomi Pris: 1 050 000 kr
Avgift: 1 257 kr/mån snöskottning, sophämtning, kallvatten, el till ytterbelysning,
Andel i föreningen: 3,87001%
Andel av årsavgift: 3,87014%
Driftskostnad 5 748 kr/år
varav
El: 5 748 kr
Beräknat antal pers: 4
Uteplats i söderläge.
Pantsatt Nej
Allmänt Altan med intilliggade skidförråd om 0,6 kvm i anslutning till entrén.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Fönster: Isolerglas 2 + 1
Övriga byggnader Utvändigt skidförråd i direkt anslutning till altanen samt gemensam tvättstuga och vallabod.
-YTEFFEKTIV

-UTHYRNINGSMÖJLIGHET

-GÅNGAVSTÅND TILL SKIDSYSTEM, SKOTERLEDER OCH LÄNGDSPÅR

-INREDNING OCH MÖBLER INGÅR

-SOLALTAN SÖDERLÄGE MED SKIDFÖRRÅD

Välkommen till denna mysiga lägenhet i Hemavan! I genuin fjällmiljö och centralt belägen mitt i byn ligger med gångavstånd till skidbacken, matbutik, restauranger, flygplats mm. Den är yteffektiv och mycket kvadratsmart i planlösningen.

Detta är helt enkelt ett fantastiskt läge för den som söker boende med närhet till det mesta och som bonus får man en vacker utsikt!

I området finns möjligheten att till stor del finansiera sitt boende genom att hyra ut sin lägenhet/stuga stora delar av året eller bara någon gång ibland. Valet är ditt. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp. Möjlighet till motorvärmarplats finns. Som medlem i föreningen finns en gemensam tvättstuga och vallabod att nyttja.

Lägenheten har genomgående renoverats i en ljus och tidlös stil med nya ytskikt, nytt kök från Sentens och vitvaror från Electrolux, parkettgolv i ek från Kährs, badrum med ny inredning och våtrumsmatta/tapet. Detta skedde under hösten 2016.

HALL
Praktisk hall med torkskåp, utrymme att hänga av sig ytterkläderna och en hylla för hjälmförvaring. Vitmålade väggar och grå plastmatta på golvet.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen når du köket och vardagsrummet. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats. På golvet ligger det parkettgolv i ek och väggar och tak har vitmålad träpanel. Köket från Sentens är i vitt utförande med grå laminatbänkskiva och rostfria handtag. Här finns kyl, frys, vask, ugn, spishäll och fläkt. Samtliga vitvaror från Electrolux.
I rummet finns det en praktisk skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns WC, kommod med tvättställ, spegel och dusch.

SOVRUM
Sovrummet har en platsbyggd säng i två etage. Parkettgolv i ek och träpanel på väggar. Här finns en garderob.

ÖVRIGT
Lägenheten säljs möblerad.
Wifi finns, obligatorisk avgift om 188 kr/m till föreningen.

Charmig lägenhet mitt i centrala Hemavan, gångavstånd till liften!

En charmig lägenhet med praktisk planlösning. Där finns allt du behöver för skön avkoppling i våra fantastiska fjäll. Parkera bilen när du anländer och låt den sen stå tills det är dags att åka hem. Du kan gå till liften, matbutik och restauranger. Ytskikten är smakfullt klädda med ljust målade väggar och parkett på golv. Lägenheten fördelar allrum innehållande kök med matplats och vardagsrumsdel, sovrum med plats för två sängplatser samt renoverat badrum. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoter- vandringsleder och skidspår. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp.

Förening

Blå Vägen 21E

Förening

Brf Wärdshuset i Hemavan

Allmänt om föreningen

Brf Wärdshuset I Hemavan (org.nr 769633-3009) bildades den 16 oktober 2016. På fastigheten, del av Björkfors 1:1017, finns två lägenhetslängor med sex lägenheter i varje länga samt elva fristående stugor. De 23 enheterna ligger belägna på adresserna Blåvägen 19 A-J och Blåvägen 21 A-B. Lägenheterna och stuga 6 -11 är byggda 1978 och stuga 1-5 är byggda 1971. Alla bostäder upplåts med bostadsrätt. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Hemavans Wärdshus som bl.a. inrymmer restaurang. Bostadsrättsföreningen ligger mycket centralt med några 100 meter till skidbacken, badhus, flygplats och Bayhill Center med bl a matbutik och systembolag. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB. Enligt styrelsen har föreningen stabil ekonomi. Månadsavgiften höjdes med 2,5% i april 2020, ingen ytterligare höjning är planerad under 2020-2021 enligt Annica L (ledamot i styrelsen) 2020-11-12.
UTHYRNING AV BOSTADSRÄTT
Varje Brf innehavare har rätt men ingen skyldighet att hyra ut sin bostad. Styrelsen har ingenting med uthyrningen att göra i och med att du själv som ägare skriver avtal med uthyrningsföretag (Hemavan Alpint).
FASTIGHETERNAS SKICK & FRAMTIDA RENOVERINGAR
I och med att bostadsrätterna är i varierande skick vad avser fönstren så finns underhållsbehov (i vissa fall är byte av fönster aktuellt) de kommande åren. Ommålningar utvändigt är på gång under juni 2021. År 2017 har föreningen installerat nya motorvärmare. Under 2016 har samtliga enheter genomgått en omfattande renovering. Samtliga lägenheter och stora stugan har renoverade badrum, samtliga enheter har ombyggda och renoverade kök med ny maskinpark, nya eller renoverade ytskikt, nya parkettgolv i allrum och sovrum. Samtliga byggnader har målats om utvändigt, nya hängrännor och stuprör har installerats samtidigt som samtliga farstukvistar och entrédörrar har bytts. Även marken runt längorna och stugorna är omgjorda.
BILPLATS
Boendeparkering på angiven gemensam parkeringsplats. Föreningen förfogar över 8 st motorvärmarplatser. Ingen är ledig i dagsläget, det är en i kö, enl Annika L 2020-11-12. Motorvärmarplatserna kostar 100 kr/månad plus elförbrukning (elförbrukningen läses av årligen).
SKOTERPLATS
Uppställningsplats för skoter finns på kommande gemensamhetsanläggning.
TVÄTTSTUGA
Mindre tvättstuga inredd med två tvättmaskiner finns i föreningen.
TV OCH BREDBAND
Bostadsrättsinnehavaren står själv för TV. Wifi (inte bredband utan luftburet Wifi) genom föreningen kostar 188 kr/månad, obligatorisk avgift som alla betalar som tillkommer på månadskostnaden. Det finns ett separat gästnätverk.
GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Finns ett utrymme där det förvaras stege, lite extra porslin m.m. Inte egentligen utrymme att förvara något i, kan användas till att slipa skidor etc. Var och en har ett förråd vid ingången.

ÖVRIGT
I månadsavgiften ingår kallhyra, sophämtning, kallvatten, snöröjning, gräsklippning, el till utebelysning och tvättstugan. Kostnader för hushållsel och uppvärmning ingår inte i årsavgiften. Stugorna har egna varmvattenberedare och längorna har gemensam varmvattenberedare. Undermätare för elförbrukning finns på varmvattenberedarna till lägenheterna och Brf HW debiterar ägarna var 3e månad i lägenhetslängorna mot faktisk förbrukning. Kostnader för skötsel av området och byggnader baseras till stor del på självförvaltning.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. De boende får teckna egen hemförsäkring och Bostadsrättstillägg. Enligt föreningens stadgar ska medlemskap i föreningen bevilja fysisk och juridisk person som övertar bostadsrätt i föreningens hus, juridisk person kan dock vägras medlemskap.
Gällande att kunna ta emot post så finns det en postlåda som en bofast person har satt upp ungefär mitt emot Stockstugan.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-09-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 182 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter