Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vasängsvägen 38

Vallås Halmstad

1 795 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vasängsvägen 38

Antal rum 3 rum
Boarea 88,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 148
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Kommentar Markplan!
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 4 010 kr/mån inkl. vatten, carport, fiber (100/10, Telia), TV (48 st kanaler i grundutbud), IP-telefoni, bostadsrättstillägg samt 140 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Andel i föreningen: 0,62193%
Andel av årsavgift: 0,62193%
Reparationsfond: 21 071 kr
Driftskostnad 13 660 kr/år
varav
El: 12 980 kr (9948 kWh)
Försäkring: 680 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 1-plans radhus i bostadsrättsform
Byggnadsår 1972-1974
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 10 december 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 92 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Förråd i anslutning till radhuset med ingång både från trädgården och utsidan. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram. Carport nr. 3.
HSB:s brf Ängsgård, även känt som "sockerbitarna", är ett ytterst populärt område i lugn omgivning på Vallås. Här finns en god blandning av yngre och äldre och är ett trivsamt boende. Föreningen är välskött och erbjuder flera tvättstugor, samlingslokal, övernattningsrum mm. Några steg från din egna carport finns denna bostad i markplan med sin charmiga och trevliga innergård. Precis utanför entrén finns det möjlighet att placera ett litet cafébord med tillhörande stolar. Härifrån nås även förrådet som även leder rakt in till atriumträdgården.

HALL
Välkomnande hall med parkett på golvet och målade väggar. Direkt till vänster finns möjlighet att hänga av sig jacka samt ställa undan skorna. Direkt till vänster finns bostadens ena sovrum, direkt till höger badrum samt gästtoalett. I den inre delen av hallen återfinns vardagsrum samt kök. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Luftigt sovrum med parkett på golvet och tapetserade väggar. Rummet är stort nog för en större säng om så önskas. Många i föreningen nyttjar detta rum som TV-rum.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust klinker och kakel. Golvvärme har installerats för ge högre komfort. Utrustning: wc, badkar, handfat samt varmvattenberedare.

GÄSTTOALETT
Praktisk gästtoalett med våtrumsmatta och målade våtrumstapet i ljusgrått. Utrustning: wc och handfat.

KÖK
Ljust kök som erbjuder rikligt med förvaring i både under- och överskåp. Arbetsbänk av trä och rostfri diskbänk. Vid fönstret kan ett matbord med fördel placeras. Väggarna är tapetserade, laminat på golvet. Utrustning: spis, spisfläkt (2019), 2 st kombinerad kyl/frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM/SOVRUM
Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den grönskande atriumträdgården. Rummet möbleras efter behov och kan rymma både en större mat- och soffgrupp om så önskas. Önskas kan en vägg sättas upp för på så sätt skapa ytterligare ett sovrum. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information. På golvet ligger ett vackert parkettgolv. Väggarna är målade.

Från den inre delen av vardagsrummet (ev. sovrummet) finns en stor klädkammare som erbjuder mycket god förvaring.

ATRIUMTRÄDGÅRD
En mysig liten egen insynsskyddad oas med utgång från hallen direkt till stensättning. Ovanför fönsterpartiet finns en utfällbar markis som man kan använda om solens stålar blir för varma, eller en lättare regnskur far förbi. Här njuter du av solen under större delen utav dagen. Du når även ett förråd härifrån som erbjuder bra med förvaring.

Välkommen hem!

Radhus i bostadsrättsform!

Nu kan vi presentera detta välskötta radhus i bostadsrättsform på populära Vallås! Husen i HSB:s brf Ängsgård är uppskattade tack vare sina omtyckta planlösningar och trevliga atriumträdgårdar, med sina odlingsmöjligheter. Huset på Vasängsvägen 38 bjuder även på fräscht kök, helkaklat badrum samt gästtoalett. Huset har även ett utmärkt läge med närhet till både sin egna carport samt föreningens tvättstuga. Dessutom ingår TV (48 st kanaler), Internet (fiber, 100/100) samt IP-telefoni i den låga månadsavgiften! I den inre fonden finns även ca 21.000 kr till renovering om så önskas. Varmt välkommen på visning.

Förening

Vasängsvägen 38

Förening

HSB Brf Ängsgård i Halmstad

Allmänt om föreningen

Populära och ytterst välskötta HSB Brf Ängsgård ligger på ett bekvämt avstånd till vardagens behov samt med närhet till kommunikationer. I Vallås centrum finns mataffär, apotek, vårdcentral, förskola och grundskola. Föreningen är mycket aktiv och har precis genomgått större investeringar på byggnaderna vilket gör de är väl utrustade inför framtiden. Föreningen består av 162 st bostadsrätter, samtliga på markplan! Föreningen äger fastigheterna Halmstad Vattumanen 1, 2 och 3 och bebyggdes mellan åren 1972-1974. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum med källsortering finns i anslutning till garagen. Föreningen har två stycken tvättstugor, tvättplatser för bilar samt 6 st cykelrum. Det finns även en rymlig fritidslokal som medlemmar får hyra för 300 kr/dygn.

Det finns även övernattningslägenhet med kök som innehåller två bäddsoffor som ger totalt 4 bäddar. Det finns även extra sängar att sätta in. Kostnad för att hyra övernattningslägenheten är 200 kr om den är en person som bor där och sedan tillkommer 100kr/person. Barn under 12 år bor gratis.

RENOVERINGAR
Pågående: Översyn av taken ca 14 tak per år.
Utförda:
2020 - Ny garagelänga övre gården.
2019 - Byte av förrådsdörrar.
2017 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2016 - Fönsterbyte samt nya säkerhetsdörrar.
2015/2016 - Byte av taken. Installation av Telia trippel play.
2010 - Friköpte fastigheten från Halmstad Kommun.

PARKERING
Till varje bostadsrätt följer en parkeringsplats under carport. Föreningen har även 66 st garageplaster med separat kö (fr. 200 kr/mån). Flera besöksparkeringar finns i området.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Telia Trippel Play där ett basutbud ingår i avgiften. Det är det stora kanalpaketet på 48 st kanaler som ingår samt bredband 100/10 och IP-telefoni.

FÖRSÄRKING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-01-08: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var med 1% 2021-01-01.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till köpcentrumet Hallarna & Stenalyckan! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar hela tiden med nyligen uppförda hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor: Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola. Skola: Vallåsskolan F-9.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter