Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stenvinkelsgatan 11B

Centrum Halmstad

2 345 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Torsdag 5/11 16.00-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stenvinkelsgatan 11B

Antal rum 3 rum
Boarea 74,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr B1002
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Kommentar En trappa upp!
Ekonomi Pris: 2 345 000 kr utgångspris
Avgift: 4 379 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen: 5,71%
Driftskostnad 7 392 kr/år
varav
El: 5 892 kr (2700 kWh)
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår -1895
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 oktober 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan. RENOVERINGAR: 2019/2020 - Målat fönster + kittat om (insidan). Nya beslag till fönster kök/sovrum. Målat pardörrarna. UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE: 2018 - Nya strömbrytare, kontakt uttag, nytt kakel i köket, bänkskiva i köket, lackerat luckorna, målat elementen. 2016 - Slipat golven och vitlaserat dem. 2015 - Renovering av badrummet (Comfort).
HALL
Rymlig hall med slipad och vitlaserad ekparkett på golvet. Takhöjden, golvlisterna, takstukaturen samt de magnifika pardörrarna gör ett mycket trevlig intryck. Huset byggdes i slutet av 1800-talet och är ett Halmstads äldsta hus som finns kvar och bevarade från denna tid. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Till vänster kan jacka och skor ställdas undan. Välkommen in.

KÖK
Det moderna köket finns till vänster om hallen. Köket är av märket KVIK och är lackerade i mörkt utförande. Förvaring erbjuds i under- och överskåp och arbetsbänken är av äkta sten. Överskåpen har dessutom infällda spotlights. Över arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket erbjuder plats för ett mindre matbord för upp till fyra personer. Utrustning: spishäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Parkett på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM
Direkt till höger om hallen öppnar sig vardagsrummet och ståtliga kakelugnen drar blickarna till sig. Rummet möbleras efter behov och kan rymma både en mat- och soffgrupp om så önskas. De underbara fönsterna ut mot Stenvinkelsgatan ger ett mycket härligt ljusinsläpp och rustik åt rummet. Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Stort sovrum med parkett på golvet och målade väggar. Det erbjuds dessutom bra förvaring i garderober. Rummet möbleras efter behov och kan rymma en större säng och fler garderober om så önskas.

BADRUM
Helkaklat badrum (2015) med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. I taket sitter infällda spotlights. Dessutom erbjuder badrummet tvättmöjligheter! Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork samt tvättmaskin.

SOVRUM
Det andra av de två sovrummen är placerade till vänster om hallen. Antingen ett bra tonårsrum eller kontor. Vill du istället nyttja planlösningen på annat sätt kan detta vara ditt större sovrum, dagens andra sovrum blir ditt vardagsrum. På så sätt kan du nyttja rummet som idag används som vardagsrum som din blivande matsal.

Varmt välkommen på visning.

Underbar sekelskifteslägenhet mitt i centrum!

Underbar våning mitt i centrala Halmstad. En välrenoverad sekelskifteslägenhet där modernitet sammanförs med gammeldags charm i en enastående konstellation. Bland annat kombineras läckert vitlaserade parkettgolv, renoverat kök och badrum (med tvättmöjlighet) tillsammans med elegant takstuckatur, djupa fönsternischer, rejäla socklar, en takhöjd på närmre 3 meter och inte minst en fantastisk tidstypisk kakelugn. Detta är godis för ögat! Välkommen på visning.

Förening

Stenvinkelsgatan 11B

Förening

Brf Gårdsbjörken i Halmstad

Allmänt om föreningen

Brf Gårdsbjörken ligger på ett utmärkt läge mitt i centrala delarna av Halmstad. Du har gångavstånd till allt som city har att erbjuda av restauranger, butiker, nöjen samt träningsanläggningar. Fastigheten bär historia och anor från 1895 vilket märks när du tar vägen upp i de rustika trapphusen. Föreningen har adresserna Stenvinkelsgatan 11A och 11B. Föreningen passar alltså dig som gillar den rustika fastigheten med en touch av sent 1800-tal blandat med modernt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan (11B) finns källarförråd samt tvättstuga.
Mysig innergård med sol större delen av dagen. Här finns gemensamma trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR:
Föreningen har tagit fram en underhållsplan.
Inga större planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
2018 - Takrenovering

PARKERING:
Parkering finns utmed gatan och i närområdet. Önskas parkeringshus finns Parkeringshus Radioplan. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & BREDBAND
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt TV- & Bredbandsabonnemang (ADSL).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar sin egna hemförsäkring samt bostadsrättstillägg. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2020-09-22: Efter samtal med föreningens ordförande: I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften. Föreningen kommer höja avgiften med 2 % 2021-01-01 samt 90kr/per lägenhet för upphandlad trappstädning.

Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningens styrelse.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten Halmstad Backsippan 2.

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter