Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nyhemsgatan 16

Centrum/öster HALMSTAD

1 575 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nyhemsgatan 16

Antal rum 2 rum
Boarea 50,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1202
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 575 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 917 kr/mån Värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,5855%
Andel av årsavgift: 1,59%
Driftskostnad 5 877 kr/år
varav
El: 4 077 kr (1020 kWh)
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme/bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas isolerglas
Övriga byggnader Till varje lägenhet följer ett förråd i källarplan (märkt med 1202).
HALL
Välkomnande ljus hall med plats för hänga upp jackan och ställa av sig skorna till vänster. Här finns även praktisk yta för att ha ett skoskåp som nuvarande ägare har. På golvet ligger ett snyggt ekparkettgolv som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade i hallen samt även resten av lägenheten. Halllen fortsätter sedan arkt fram för att öppna upp sig mot de sociala ytorna. På vänster sida i hallen så finns praktiska garderober med plats för mycket förvaring.

SOVRUM
Detta nås från hallen direkt in till höger. Ett stort rum med plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möblemang. Om man väljer att ha sängen som den står nu så är det perfekt att ha antingen ha garderober på hela vänster kortsida eller att ha en skrivbordshörna som nuvarande ägare valt att ha det. I sovrummet finns även 3 fönster som släpper in ljuset på ett fint sätt. Sovrummet är in mot den lugna innergården.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen når man köket och allrummet. På hela vänster sida så finns det rymliga köket med gott om arbetsytor samt förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggnadsugn samt micro, kombinerad kyl och frys, fläkt samt induktionshäll. Köksluckorna är i ek, stänkskydd i vitt kakel samt laminatskiva i mörkgrått. Alla vitvaror är från Miele som nuvarande ägare valt till när lägenheten byggdes.

BADRUM
Längre ner i hallen så når man det stora helkaklade badrummet med golvvärme. På golvet ligger ett mörkt klinker och på väggarna finns ett kakel i vitt. Badrummet är utrustat med vikbara duschväggar i glas, vask med kommod, wc samt spegel med belysning samt egen tvättmaskin samt torktumlare.

BALKONG
Från vardagsrummet når man den stora balkongen. Här finns gott om plats då balkongen är på ca 13m2 vilket är perfekt för att ha både en loungedel och matplatsdel. Här kan man sitta och njuta av förmiddagssolen fram till lunch. Här kan man sitta och njuta av utsikten utan direkt insyn. På balkongen finns även eluttag för att kunna köppa in belysning eller infravärmare för att skapa ytterligare lite mysfaktor.

Nyproduktionskänsla med stor balkong!

Här har vi boendet ni väntat på! Med en stor härlig balkong på 13 m2 kan man sitta och njuta i förmiddagssolen. Lägenheten är genomgående med stora fönsterpartier vilket skapar ett härligt ljusflöde och en öppen planlösning skapar perfekta ytor för social samvaro. För maximal bekvämlighet har det stora helkaklade badrummet golvvärme samt torktumlare och tvättmaskin. Lägenheten är även extrautrustad med kvalitetsmaskiner från Miele i hela lägenheten. En bra planlösning gör att rummen känns rymliga och med bra förvaringslösningar. Här kan man flytta in och njuta direkt!

I avgiften ingår värme, vatten samt bostadsrättstillägg. I föreningen Brf Glashuset bor man perfekt mellan Högskolan och City!

Välkommen att boka in din privata visningstid redan idag.

Förening

Nyhemsgatan 16

Förening

BRF Glashuset

Allmänt om föreningen

Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 kommer tvåårsbesiktning att genomföras och reaparationer utföras (augusti 2020).
Genomförda renoveringar:
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Varje medlem tecknar valfritt TV & Internet-abonnemang (fiber). Föreningen kommer under slutet av 2020 införa kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som kommer att inkluderas i avgiften (ingen höjning). Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas, 2 st i kö 2020-08-07). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-08-07: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och har en lägre snittränta än den ekonomiska planen. Föreningen kommer att inkludera TV & Internet i avgiften under slutet av 2020, vilket inte kommer påverka avgiften.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter