Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kasten Rönnowsgatan 3C

Centrum Halmstad

2 075 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kasten Rönnowsgatan 3C

Antal rum 4 rum
Boarea 96,30 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 481
Våning 4 av 4, hiss finns
Kommentar Takvåning!
Ekonomi Pris: 2 075 000 kr utgångspris
Avgift: 4 593 kr/mån inkl. vatten, TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,32591%
Andel av årsavgift: 1,32612%
Reparationsfond: 6 627 kr
Driftskostnad 11 284 kr/år
varav
Värme: 9 634 kr
Försäkring: 1 650 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Direktverkande el. Föreningen debiterar 1,20kr/kwh + moms för den förbrukningen som sker för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel. I posten uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Direktverkande el-element
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 31 oktober 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader 2017: - Kök inkl. kapitalvaror. Golv, lister, väggar och tak. Garderober i sovrummen. Tvättstuga i varje trappuppgång samt en större gemensam i källarplan.
HALL
Redan vid första klivet in i bostaden öppnar sig den sociala planlösning upp sig. Större delen av bostaden renoverades i slutet av 2017 med b.la nytt kök, golv, väggar och tak. Direkt till vänster finns det renoverade köket som är delvis öppen mot vardagsrummet. Hallen binder ihop större delen av bostaden och har ett stilrent laminatgolv i samtliga rum. Direkt till höger kan jacka och skor ställas undan. I den inre delen av hallen finns en helkaklad gästtoalett samt en garderob till förvaring. Väggarna är målade i grått utförande. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Det renoverade köket (KVIK, 2017) har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Fönstret ger ett bra ljusinsläpp och framför fönstret placeras ett matbord för vardagens behov. Köket erbjuder gott om förvaring i både under- och överskåp. Över arbetsbänken (komposit granit) sitter ett kakel som stänkskydd. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Köket erbjuder en mycket påkostad maskinpark i rostfritt utförande! Utrustning: spishäll (med temperaturbelastning), spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, "knack-knack" kyl/frys med ismaskin. Laminat på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM/SOVRUM
Till höger om hallen finns idag ett stort vardagsrum som delas av med dörrar. Denna inre delen kan mycket väl användas som ett sovrum om så önskas. Idag nyttjas denna del som TV-rum. Vidare i vardagsrummet erbjuds rejält med ljusinsläpp från fönsterpartierna. Du får enkelt plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas. För den som önskar bygga till en balkong finns typritningar att ta del utav. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Laminat på golvet, målade väggar.

GÄSTOALETT
Praktisk gästtoalett med klinker på golvet och kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod samt badrumsspegel.

SOVRUM
I den inre delen av hallen, på höger sida, finns detta stora sovrum som erbjuder rejält med förvaring i garderober med skjutbara dörrar. Laminat på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet är beläget på vänster sida om den inre delen av hallen. Garderob finns för förvaring. Laminat på golvet och målade väggar.

BADRUM
Modernt helkaklat badrum med mörk klinker på golvet och kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, varmvattenberedare, dusch med vikbara dörrar av glas. I taket sitter infällda spotlights. Då varje trapphus har en tvättstuga är det nära och bra att ta hissen ner till entréplan och tvättstugan. Det finns även flera tvättstugor i källarplan.

Varmt välkommen på visning!

Fyra i välskött förening!

Brf Bikupan ligger mitt i händelsernas centrum och har ett mycket uppskattat läge med sin lugna innergård. Nu söker denna renoverade takvåning efter ny ägare som uppskattar stora umgängesytor och ett kök med hög standard samt kvalitativ kapitalvaror. Dessutom trivs du med tre bra sovrum, helkaklat badrum samt gästtoalett. Föreningen erbjuder flera mervärden som fiber, garageplats för bil/mc, hiss, tvättstuga i varje trapphus samt i källarplan. Brf Bikupan är en aktiv förening med god ekonomi. Mysig innergård finns till förfogande med plats för grillning och umgänge. I avgiften ingår även vatten, TV (basutbud) samt bostadsrättstillägg. Välkommen på visning!

Förening

Kasten Rönnowsgatan 3C

Förening

Brf Bikupan

Allmänt om föreningen

Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss. Till varje förråd följer ett förråd i källarplan. Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad. På innergården finns ett miljöhus med källsortering.

Föreningen har teckna avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas.

RENOVERINGAR
Föreningen har en 10-årig underhållsplan som uppdaterades senast 2015. Föreningen diskuterar att göra en relining, ej bestämt när (OBS! Ej stambyte).
Utförda:
Fiberindragning (2020).
Renovering av innergård samt byggt miljöhus (2017).
Säkerhetsdörrar (2014).
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016).
Installerat nytt portlås/portlås (2016).

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån) och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas. Om det finns lediga parkeringar hyrs dessa ut till icke-medlemmar för inbringa extra intäkter till föreningen. Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i avgiften (fram till och med 30/6 2021, sedan kommer detta inte ingå i avgiften mera då föreningen har gått över från ComHem till Halmstad statsnät). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Bredband (fiber) tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

ÖVRIGT
Föreningen bekostar en ny varmvattensberedare per lägenhet. Därefter ansvar den enskilde medlemmen för varmvattensberedaren. Fråga ansvarig mäklare hur statusen är i denna bostad.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2020-10-12: Efter samtal med styrelsens ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad. Senaste avgiftshöjningen var 2017-01-01. Innan dess har föreningen inte höjt avgiften sedan 1997.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-10-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter