Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hemmansvägen 29

Centrum/öster Halmstad

1 575 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Onsdag 12/8 16.00-17.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hemmansvägen 29

Antal rum 2,5 rum
Boarea 64,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 14
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 575 000 kr utgångspris
Avgift: 3 927 kr/mån inkl. värme, vatten, tv (Paket "Mellan") samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,95392%
Andel av årsavgift: 0,95406%
Driftskostnad 4 274 kr/år
varav
El: 2 474 kr (1150 kWh)
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Internt fjärrvärmesystem med bergvärme/fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 26 februari 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 92 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Välkommen in i ett hem som så sent som 2016 blev varsamt renoverad. Renoveringen innefattade samtliga ytskikt, nytt modernt kök och bra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett slitstark vinylgolv i ljust utförande. Väggarna har bredspacklats och sedan blivit målade i lugna och ljusa kulörer. Till höger om entrén har en garderob med skjutbara dörrar från LUMI platsbyggd. Ett ELFA-system har installerats för att utnyttja utrymmet till fullo. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum med vardagsrum och sovrum till vänster, och kök med tillhörande matplats till höger. Ställ undan skorna och välkommen in!

KÖK
Det underbara och påkostade köket (2016) från Ballingslöv har en lugn olivgrön ton som vackert bryts av mot det kaklade stänkskydd i orientalisk anda. Beslagen är av rostfritt stål och med läderhandtag. Allt i köket är genomtänkt in i minsta detalj med mjukstängande funktion, smarta förvaringslösningar, generöst utrymme i både över- och underskåp. Bänkskivan i ljus laminat harmoniserar väl med lackeringen av luckorna och stänkskyddet. Köket är utrustat med: spishäll med induktion (Whirlpool), ugn med inbyggd termometer (Whirlpool) spisfläkt (Franke), kombinerad kyl och frys (Whirlpool) samt diskmaskin (Siemens).

I anslutning till köket finns även matplatsen med stora fönsterpartier ut mot den trivsamma innergården. Plats för en större matgrupp finns. Det finns även en garderob med skjutbara dörrar för förvaring. Även här med hyllplan och ELFA-system.

BADRUM
Det fräscha badrummet är helkaklat med ljust klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Badrumsinredningen har även den bytts ut under 2016 till inredning från Westerberg och Ballingslöv. Badrummet är utrustat med: wc, dusch med glasväggar, spegelskåp, elektrisk handdukstork (2017), kommod, 2 st badrumsskåp samt kombinerad tvättmaskin (Husqvarna).

VARDAGSRUM
Det luftiga vardagsrummet ligger i anslutning till sovrummet. Här finns möjlighet till möblering efter behov med både soffgrupp och större matgrupp om så önskas. Ljus sprids från fönsterpartier med vy ut Hemmansplatsen. Väggarna bär färgglada kulörer som inbjuder till kreativitet!

SOVRUM
Det trivsamma sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Väggarna är även här målade i trivsamma och kreativ kulörer. Sovrummet har även en egen lyxig "walk-in-closet", även här har ELFA-system installerats. Vinylgolv och målade väggar.

Välkommen hem!

En av föreningens bästa bostäder!

I välskötta och välmående Riksbyggen brf Halmstadshus nr 2 kan vi nu stolt presentera en av föreningens absolut bästa lägenheter. 2016 genomgick bostaden omfattande renoveringar med b.la. modernt kök från Ballingslöv, enhetligt golv och mer generös förvaring. Dessutom finns fräscht badrum med tvättmöjligheter. Bostaden upplevs bäst på plats! Välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Hemmansvägen 29

Förening

Riksbyggens BRF Halmstadshus nr 2

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Halmstadshus nr 2 ligger medett lugnt och stillsamt läge på Öster i Halmstad. Föreningen består av 96 st lägenheter, 31 garage samt 6 lokaler. Föreningen innehar fastigheten HÄSTSKON 2 i Halmstad med tomträtt och avtalet med Halmstad Kommun skrevs nyligen om med en löptid på 20 år till 2037 år. Föreningen är ytterst välskött och samtliga större renoveringar är genomförda.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om ekonomisk och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns vid Hemmansvägen 43. Cykelförråd i källarplan samt relaxavdelning med bastu och övernattningslägenhet finns i 41:an.
Trivsam innergård med murad utegrill och trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR
Kommande: Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
2018 - Nya tvättmaskiner och inloggningssystem till tvättstugorna.
2016/2017 - Installering av bergvärme och elektriska handdukstorkar.
2015 - Nytt taggsystem till portarna.
2013/2014 - Renovering av fasader och nya balkonger.
2006 - Bastu med tillhörande relaxavdelning.
2003 - Nya säkerhetsdörrar.
1999 - Stambyte samt installering av standardbadrum. Takbyte samt renovering av tvättstugor.
1998 - Fönsterbyte.

PARKERING
Föreningen förfogar över 31 garage mot en kostnad av 190 kr/mån (separat kö tillämpas). Fri parkering kring Hemmansplatsen.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telia, mellan-paketet) ingår i avgiften. Önskas fler TV-kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (fiber, Telia) med valfri hastighet väljs och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-06-08: Föreningen kommer höja avgiften från 1/7 med 2%. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var 2017-07-01 med 2 %.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Öster - Högskolan För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Eurostop vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Nya Halmstad resecentrum byggs dryga kilometern härifrån och kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola Skolor Linehedsskolan (åk F-3) Östergårdsskolan (åk 4-9) Nyhemsskolan, (åk F-5) Sturegymnasiet Sannarpsgymnasiet

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter