Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Marklandsgatan 53

Högsbo GÖTEBORG

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Marklandsgatan 53

Antal rum 2 rum
Boarea 57,00 kvm
Info från ekonomisk förvaltare

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 259
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr
Avgift: 3 651 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabeltv. Avgiften är uppdelad på: avgift 3 063 kr samt obligatoriskt tillägg 450 kr.
Andel i föreningen: 0,2572%
Andel av årsavgift: 0,2572%
Driftskostnad 5 850 kr/år
varav
El: 2 500 kr
VA: 1 550 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är schablonberäknade och kan variera beroende på avtal, väderlek, prisjusteringar, familjesammanställning, m.m.
Tillträde Efter överenskommelse.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1961
Energideklaration
Utfärdad den 22 januari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 136 kWh/m² och år

Entréhall

Lägenheten har stilrena och funktionella materialval i allt från inredning till ytskikt, underbart ljusinsläpp från flera fönster och genomgående trägolv i vacker nyans. En ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder samt förvaring i skjutdörrsgarderob.

Sovrum

Ett harmoniskt sovrum med rofylld utsikt utan insyn. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob och plats för dubbelsäng och sängbord.

Kök

Stilsäkert kök med gott om förvaring och avlastningsytor. Ljus inredning med spishäll och fläkt i borstat stål. Smakfullt grått kakel pryder väggen vid köksdelen. Här ges inspiration till kreativ matlagning. Vid fönstret finns en naturlig plats för matbord.

Badrum

Helkaklat badrum som har dusch med vikdörrar i glas, tvättmaskin, handfat, badrumsspegel med belysning och förvaring samt en toalett.

Vardagsrum och balkong

Från vardagsrummet med härlig vy har man utgång till balkong. Balkongen är inglasad och har fint trallgolv och vetter i västlig riktning med kvällssol. En härlig och vädersäkrad oas att vistas på.

Samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum m.m

Kolla in föreningens hemsida för mer info: https://www.gbghus26.se/
Yteffektiv 2:a med härlig citykänsla!

Fint renoverad bostad högt upp i huset med härlig utsikt! Femtiosju välplanerade kvadratmetrar med stilrena och funktionella materialval i allt från inredning till ytskikt och underbart ljusinsläpp från flera fönster samt genomgående trägolv i vacker nyans. Omtyckt och välskött förening. Högsbo har blivit mycket populärt de senaste åren mycket tack vare det fina läget och dess omgivningar. Det ligger en mataffär (Coop) precis runt hörnet och den närliggande hållplatsen Marklandsgatan har många snabba förbindelser med buss och spårvagn. Det finns även en fin cykelväg in till centrala Göteborg. Med cykel tar det ca 5 min till Slottskogen och Linnéplatsen nås på ca 10 min.

Lägenheten har en ljus och välkomnande hall och gott om plats för avhängning av kläder samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum som har dusch med vikdörrar i glas, tvättmaskin, handfat, badrumsspegel med belysning och förvaring samt en toalett. Ett stilsäkert kök med gott om förvaring och avlastningsytor. Här ges inspiration till kreativ matlagning. Vid fönstret finns en naturlig plats för matbord. Från vardagsrummet med fin vy har man utgång till balkong. Balkongen är inglasad och vetter i fin västlig riktning med kvällssol. Ett harmoniskt sovrum med rofylld utsikt utan insyn. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob och plats för dubbelsäng och sängbord.

Kan detta bekväma boende med hög standard vara Din nya drömbostad? Kontakta mäklare för möjlighet till en privat visning!

- Våning 7 av 8 med fin utsikt
- Fint renoverad
- Bra kommunikationer
- Nära Slottskogen och kort väg till centrala Göteborg

Vänligen se föreningens hemsida: https://www.gbghus26.se/
för information om parkering, tvättstugor, bastu m.m

Förening

Marklandsgatan 53

Förening

Brf Göteborgshus 26

Allmänt om föreningen

Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i västra Göteborg. Föreningen har 376 lägenheter som är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Husen byggdes 1961.
Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Järnbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71. För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna. Föreningen har 2 stycken miljöhus för miljöanpassad avfallshantering.

Tv och bredband

Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar:
-Bredband, 250/100 Mbit
-TV, T-1 Bas med ett 15-tal kanaler
-Telefoni, Mini, fast avgift
Kostnaden för detta ingår i den ordinarie månadsavgiften. Tillkommande tjänster för till exempel fler TV-kanaler beställs och debiteras direkt från Bredbandsbolaget.

Parkering

Avgift för parkeringsplats eller garageplats är:
Parkeringsplats - 250 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Garageplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Husbilsplats - 580 kr/månad (fr o m 1 september 2020).
Kortaste hyrestid är 3 månader.
Avgiften debiteras genom faktura från Riksbyggen på samma sätt som avgiften för Din lägenhet.

Besöksparkering betalas antingen i parkeringsautomaten eller via mobil.
Avgiften för besöksparkeringen är 4 kr/timma eller 30 kr/dygn.

Observera att parkeringsförbud gäller för hela området. Det är tillåtet att lasta av och på i 10 minuter. Controlla ansvarar för bevakning av felparkerade bilar och utfärdande av parkeringsböter.

Renoveringar - utförda och planerade

För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.

Följande större åtgärder för 2018-2019:
Nya entrépartier för bättre funktionalitet, tillgänglighet och bättre skalskydd.
Byte av hängrännor, stuprör med mera på taken samt översyn av tak och målning. Säkerhetsåtgärder.Obligatorisk ventilationskontroll.

Underhåll och projekt 2019-2020:
Gästrum
Grundarbeten utanför Marklandsgatan 43-49
Cykelparkeringar

Kommande 2020/21-2022/23
Styrelsen ska utreda möjligheterna att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan.
Förutsättningarna för laddstolpar för bilar vid parkeringsplatserna ska utredas och ett system för digitala lås i de gemensamma utrymmena.

Övrigt

Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Mäklarföretaget MOHV ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta. Uppgifter härrör från föreningens hemsida samt den information som är inhämtad från ekonomisk förvaltare.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Högsbo är ett populärt bostadsområde, mycket tack det korta avståndet till Slottsskogen, Linnéplatsen och centrala Göteborg. Området har sett stark tillväxt under de senaste åren. Med bra service och närheten till stan är det ”gött” att leva här, samtidigt som man kommer bort från innerstans hektiska puls.

Närservice

Här har du nära till butiker, bibliotek, apotek och tandläkare vid Axel Dahlströms Torg. Lite längre bort, men med ett enormt utbud inklusive vårdcentral och specialistsjukhus, har du Frölunda Torg. Denna Göteborgs största galleria ligger på mycket bekvämt avstånd från Högsbo – till fots eller med cykel, men även förstås med ”vagnen”.

Kommunikation

Flera spårvagnslinjer förbinder Högsbo med innerstan, och två av dem går vidare ut mot Frölunda torg och Tynnered. I andra riktningen tar de dig utan byte till ändhållplatser som Östra Sjukhuset, Mölndal, och Bergsjön Ett annat bra resealternativ är självklart buss.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter