Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Björcksgatan 62C

Kålltorp GÖTEBORG

2 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning. Välkommen!

Söndag 26/9 14.00-14.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Björcksgatan 62C

Antal rum 2 rum
Boarea 38,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 381 kr/mån
Andel i föreningen: 0,008591%
Andel av årsavgift: 0,85776%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1937
Energideklaration
Utfärdad den 11 juni 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 122 kWh/m² och år

Hall

Från hallen har du anslutning till hela bostaden. Tack vare den genomgående planlösningen kommer ljus in i hallen från två håll. Avhängningsyta finns i form av en nisch med plats för hatthylla och skoställ. Golvet består av brädgolv och väggarna går i vitt.

Vardagsrum

I vardagsrummet finner du brädgolv och grå väggar. Våningsplanet innebär ett insynsskyddat läge med trevlig utsikt över parken. En fin detalj i vardagsrummet är den inbyggda bokhyllan.

Kök

Köket är inrett med grå köksluckor kombinerat med bänkskiva i ek. Både brädgolv och väggar går i vitt. I form av utrustning finner du kyl/frys, häll, fläkt samt ugn. I köket får du plats med matbord som rymmer ett sällskap om 2-4 personer.

Sovrum

Sovrummet ger plats för dubbelsäng samt arbetshörna, alternativt extra förvaringsmöblemang för att komplettera klädkammaren. Även här finner du brädgolv.

Badrum

Badrummet renoverades 2009 och inrett med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Utrustningen består av dusch, wc, handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork. I taket sitter spotlights.

Genomgående brädgolv och charmig takhöjd!

I detta landshövdingehus från 1937 finner du denna charmiga tvåa. I hela bostaden ligger brädgolv och andra tidstypiska detaljer som spegeldörrar har bevarats. Helkaklat badrum som renoverades 2009 och kök från 2015.

BRF Björcksgatan 1937 består av fyra hus med 102 bostadsrätter och föreningen äger marken. Trevlig förening som erbjuder övernattningsrum, aktivitetsrum och flera gemensamma uteplatser för sina medlemmar.

Nära lägenheten finner du surdegsbageri, charkbutik, Ölstugan Tullen och mycket annat smått och gott. I Kålltorp har du närhet till all tänkbar service men även närhet till Skatås motionsmöjligheter och Härlanda tJärns natur. Vill du trots detta ändå åka härifrån, så kan du från den närliggande hållplatsen Qvidingsgatan ta dig till centralstationen på mindre än en kvart..

Förening

Björcksgatan 62C

Förening

Brf Björcksgatan 1937

Allmänt om föreningen

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1936. I föreningen finns 102 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna: Björcksgatan 62 A-E, 64 A-D, 66 A-D och 68 A-D.
Föreningen äger marken.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem. Föreningen undersöker i dagsläget möjligheten att dra in fiber.

Parkering

I föreningen finns 50 parkeringsplatser som kan hyras ut till en kostnad om ca 350 kr/mån (inkl. el). I dagsläget finns det lediga platser. Det råder även fri gatuparkering i området.

Renoveringar - utförda och planerade

1988 utfördes ett rörstambyte och elstambyte i samtliga kök och badrum byttes ut. Samma år utfördes ett elstambyte i samtliga fastigheter och man gjorde en omläggning av taket..
2005 gjordes en omputsning av fasaden.
2008 utfördes en filminspektion av spillvattenledningarna samma år installerades nya brandvarnare och brandsläckare i alla uppgångar.
2008-2009 sattes det in nya tvättmaskiner på Björcksgatan 62 samt 64-68
2009 spolades samtliga spillvattenledningar. Samma år gjordes en injustering av värmesystemet och det gjordes en upprustning av styrelserummet.
2010 gjordes en omläggning av inkommande vattenledning.
2010-2011 utfördes en relining av spillvattenledningen i bottenplattan.
2011 målades de gula gavlarna. Samma år byttes portlåssystemen ut till elektroniska tags. En OVK utfördes även detta år.
2012 gjordes lagning, målning samt byte av belysning i källargångar. Samma år gjordes ett byte av fasadbelysningen.
2011-2013 renoverades och målades trappuppgångar/trapphus inklusive byte av golvbeläggning och skärmtak på entrépartier.
2013 installerades en central avgasare för vattenburet värmesystem samt byttes golvbeläggning i trapphus. Samma år byggde föreningen ut samt renoverade ett torkrum i ett av husen.
2014 sattes nya energisnåla lampor upp i allmänna utrymmen inklusive källare och vind.
2017 slutfördes pilotprojektet då 12 nya balkonger byggdes.
2018 rensades ventilationskanalerna.
2019 OVK besiktning godkänd. Byggnation av 40 st balkonger. LED-belysning källare och entréer. Ventilationsåtgärderna gjorda.

Föreningen planerar att förbättra utemiljön och se över yttertaken. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2044.

Övrigt

Föreningens tvättstugor är belägna i källaren till varje hus och varje tvättstuga är utrustad med minst två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I två av tvättstugorna finns också tvättmaskin avsedd för mattor. I föreningen finns även gästlägenhet, cykelrum, pingisrum samt verkstad. bokningsbara genom nyckellås.

Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

Gemensam grönskande gård med utemöbler, grill och gemensamt trädgårdsförråd. Det finns även möjlighet till odlingslotter som är avgiftsfria, kö administreras av styrelsen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.bjorcksgatan1937.se

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Letar du efter ett område med en familjär och gemytlig stämning så har du kommit rätt i Kålltorp. Området är både lugnt och trevligt med en blandad bebyggelse. Här hittar du likväl klassiska landshövdingehus som villor och radhus. I Kålltorp bor man granne med Delsjöns vackra naturreservat som har en fantastisk natur med vidsträckta strövområden, badplatser och fina elljusspår. Här finns två barnvänliga badplatser, Härlanda tjärn och Delsjöns badplats. Båda har kiosk och toalett. På vintern är Härlanda tjärn dessutom en utomordentlig skridskobana. Vid Delsjön går det även att hyra kanoter för en tur på vattnet. Vad gäller inomhusträning finns både SATS och Nordic Wellness i området, samt GLTK med sina tennis- och padelbanor.

Närservice

I området finns all önskvärd service. Här finns flertalet affärer såsom optiker, hårfrisör, grönsaksbutik, restauranger, ett flertal pizzerior, konditori, caféer samt apotek. I området finns även vårdcentral, BVC och MVC. Vill du storhandla gör du det enkelt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Även en fiskbil, Systembolaget och Media markt hittar du här.

Kommunikation

Med bil kommer du snabbt ut på E 20 vid Munkebäcksmotet. Ett stort plus är att på de flesta gatorna i Kålltorp så är det gratis parkering. Kommunikationen för kollektivtrafiken i området är väldigt bra. Med buss eller spårvagn tar du dig ner till centralen och Brunnsparken på ca 12 min. Du kan välja mellan spårvagn 1,3 och 5 samt buss 17. För mer information se www.vasttrafik.se.

Övrigt

Även den kulturintresserade kan få sitt lystmäte i Kålltorp. Här öppnade Kulturhuset Kåken Göteborgs tredje största bibliotek med ett café. Här anordnas föreläsningar, sagostunder, filmvisningar, utställningar och vernissager. För de minsta erbjuds öppna förskolan utan krav på en föranmälan. Här finns även en av Göteborgs största fotbollsklubbar med verksamhet för alla åldrar. I området finns åtskilliga förskolor och grundskolor.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter