Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mörbyhöjden 8

Mörbyskogen Danderyd

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mörbyhöjden 8

Antal rum 2 rum
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 100-8-43
Våning 5 av 9, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 095 kr/mån
Andel i föreningen: 0,23042%
Driftskostnad 385 kr/år
varav
El: 200 kr
Försäkring: 185 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 31 januari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Interiör

Ljust och härligt vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Fönster i två väderstreck som erbjuder mycket ljusinsläpp och härlig utsikt mot stan och grönska. I vardagsrummet ryms stor soffgrupp, matplats och/eller arbetshörna. Köket har många skåp/lådor och är utrustad med spis, kyl/frys, kolfilterfläkt och skafferi. I köket ryms matplats för ca 4 personer. Utgång till stor inglasad balkong i västerläge. Balkongen är insynsskyddad och utsikt är mot föreningens trevliga grönska. Badrummet är renoverat under föreningens stambyte. Här finns ett stort och lyxigt badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och tvättmaskin. Spotlights. I den inre hallen gömmer sig en klädkammare, perfekt för ytterkläder och linne. I sovrummet ryms en stor dubbelsäng och det är mycket förvaring i form av garderobsvägg. Lägenheten har genomgående ljust golv i laminat och väggarna är vita. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Insynsskyddad och ljus lägenhet med utsikt mot stan och grönska

Välplanerad lägenhet med stora rum och mycket förvaringsmöjligheter i form av diskret klädkammare och många skåp. Lägenheten har genomgående ljusa materialval och ligger på ett högt och soligt läge. Mycket trevlig och insynsskyddad utsikt mot Stockholms stad och föreningens grönska. Stor inglasad balkong i västerläge möjliggör att den är härlig och solig året runt. Välkommen att trivas i ditt nya hem!

I Mörbyskogen bor du på ett centralt läge med både kort avstånd till kommunikationer och natur. Du har det allra mesta runt hörnet. ICA-butik finns i bostadsrområdet, förskola och skola. SATS finns en kort promenad bort, Mörby centrum (som byggs ut och kommer att byta namn till Danderyds centrum) erbjuder T-bana, matbutiker, shopping, systembolag, tandläkare, vårdcentral, frisör, café och restauranger. I Mörby C finns också ett stort busstorg med bussar ut i Roslagen, till/från Stockholms innerstad samt grannkommunerna till Danderyd.

Nära Mörbyskogen finns också badhus, vackra gång- och cykelbanor samt mycket natur och badplatser.

För mer information om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. Johanna.peltomaki@mohv.se

Förening

Mörbyhöjden 8

Förening

Mörbyskogen 1

Allmänt om föreningen

Sedan 1962 då husen byggdes, innehar bostadsrättsföreningen Mörbyskogen nr 1 fastigheterna Forstmästaren nr 1 och Drevkarlen nr 1.
Fastigheterna omfattar 366 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och med en total yta av 26 685 kvm.

Lägenheterna har följande fördelning:
Antal Storlek
3 5 rum och kök
55 4 rum och kök
210 3 rum och kök
69 2 rum och kök
29 1 rum och kök
17 Uthyrningslokaler
173 Garage
5 Mc- platser
90 Parkeringsplatser

Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Genom bostadsrättsföreningen äger och förvaltar vi såväl tomtmark som våra fastigheter. Varje medlem har samma rättigheter och skyldigheter i föreningen. Administration, förvaltning av föreningens ekonomi och fastigheternas underhåll handläggs av styrelsen.

Läs gärna mer på föreningens hemsida där all information är hämtad ifrån:
https://www.morbyskogen1.se/

Tv och bredband

Föreningen har tecknat gruppavtal på bredband och telefoni hos Com Hem.
Genom att teckna ett Gruppavtal för föreningen/fastigheten utnyttjar föreningen kraften i gemensamma inköp och får en rejäl rabatt på tjänster från Com Hem.
Gruppavtalet innebär att varje hushåll i föreningen/fastigheten får följande:
• Ett privatabonnemang på Bredband 100/10 (50 – 100 Mbit/s). Ett snabbt och stabilt bredband där flera kan vara uppkopplade samtidigt med dator, surfplattor eller spelkonsoler.
• Trådlös router för bredband och telefoni.
• 5 st e-postadresser.

Föreningen har ett gruppavtal med Com Hem som innebär att medlemmar har
ett visst antal TV-kanaler inbakade i månadsavgiften.

Fiber finns indraget till varje lägenhet och föreningen har avtal med
ComHem. I den månatliga avgiften ingår ComHems baspaket för bredband
("Bredband 100") och TV. Mer omfattande/prestandamässiga abonnemang
(varav vissa innefattas av föreningens gruppavtal) kan tecknas av medlem
med ComHem.

Parkering

Garageplats 600 kr/mån
Plats i storgarage 520 kr/mån (Totalt 173 garageplatser)
MC-garageplats 370 kr/mån (totalt 5 platser)
Parkeringsplats utomhus 350 kr/mån. (Totalt 90 platser)

För att stå i kö eller frågor om kö kontakta, parkering.lokaler@morbyskogen1.se

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Inga avgiftshöjningar är aktuella för verksamhetsåret 2019/20.

Renoveringar - utförda och planerade

Garagen renoveras under 2019, renovering av hustak är planerade med
start 2020/21. Bostadsrättsföreningen har tidigare genomfört stora renoveringar som stambyte, hissbyte, uppfräschning av fasad, målat i trapphus etc.

Övrigt

Innan våra fastigheter uppfördes i Mörbyskogen var området en plats för rekreation för Danderydsborna där man kunde plocka både bär, svamp och blommor. Man åkte skidor på vintern och gick långa promenader sommartid. Området är ju högt beläget och har alltid haft en utsikt över omgivningarna som lockat till utflykter.

Detta ändrades i början av 60- talet när arkitekt Eric Ahlin, BEFA och byggnadsfirman Ohlsson & Skarne började planera ett stort bostadsområde i Mörbyskogen.Fastigheterna kom att omfatta 950 lägenheter byggda i tre etapper med en första inflyttning i december –62.

Enligt uppgift ur såväl riks- som lokalpressen var lägenheterna enligt tidens uppfattning mycket moderna och välplanerade. Läget vid Mörby Centrum, som höll på att byggas ut med flera butiker, ansågs mycket centralt inom kommunen, eller Danderyds köping som det hette på den tiden.

1962 rådde bostadsbrist i Danderyd och ca 2 000 personer stod i bostadskön med en väntetid på flera år för en bostad. Tillkomsten av de 950 lägenheterna betydde givetvis mycket för de bostadssökande och försäljningen och inflyttningen gick raskt och snart var samtliga lägenheter bebodda. Alla lägenheter gick dock inte till bostadskön utan ungefär 300 lämnades till Mörby Lasarett som personalbostäder.

Priset för en trea låg på ungefär 8 000:- och månadskostnaden på ca 300:- Danderyds köping kunde lämna en kommunal borgen på upp till 60% av insatsbeloppet vilket underlättade för köparna. Priset låter i dag inte så svindlande, men enligt lokaltidningen från vintern –63 kostade ett kilo färsk torsk 4,10:- och oxrulader 9,60:- kilot hos Arvidssons Livs i Näsby Park. Godis kunde man köpa – Mazetti Pralinda chokladkakor - för 1,50:-, men då fick man förståss två stycken för det priset.

Inom området bildades snart tre bostadsrättsföreningar med Danderyds köpings välsignelse och med köpingens insyn i verksamheten eftersom man bidragit med borgensåtaganden för lån mm.

Vår förening bildades den 5 april 1961 och leddes av ordföranden Åke Pettersson.

Fribergaskolan är från ungefär samma tid som våra bostadshus och inom området byggdes senare daghemmet Vitsippan samt Myrans snabbköp.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter