Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Holbergsgatan 69

Blackeberg Bromma

1 895 000 kr

Se alla bilder


Visning

Varmt välkommen - Boka gärna in dig via hemsidan!

Söndag 25/10 13.45-14.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Holbergsgatan 69

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 42,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 209 (99-2547-1-209-4)
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr Utgångspris
Avgift: 2 975 kr/mån
Andel i föreningen: 1,44205%
Andel av årsavgift: 1,46886%
Driftskostnad 5 900 kr/år
varav
El: 3 400 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör ett förråd i källarplanet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Beställd
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Irländaren 1
Övriga byggnader Tillgång finns till gemensamma cykel- och barnvagnsrum. Tvättstuga belägen på Holbergsgatan 75.

Hall

Ordentlig hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i flera garderober med bra djup. Ljusgrå plastmatta på golvet och väggar målade i vitt.

Kök

Ljust och trevligt kök med mycket original som andas 50-tal. Fina beslag och platsbyggda skåp med luckor i ljusblå ton. Vitt kakel och rostfri diskbänk. Utrustat med kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Rymlig matplats och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Liksom i hallen ett ljusgrått golv och väggar målade i vitt.

Vardagsrum

Ordentliga ytor med gott om plats för säng, sällskapshörna och ytterligare möbler efter önskemål. Här kan med fördel en sovalkov byggas men även ett extra rum (se alternativ planskiss). Ekparkett i original och väggar målade i vitt. Fint burspråk bjuder på behagligt ljusinsläpp och utgång finns till den soliga balkongen i sydväst.

Badrum

Helkaklat med klinkergolv i turkos ton och väggar med vitt kakel och grön bård. Här finns WC, handfat, badkar och badrumsskåp. Förberett för tvättmaskin som enkelt går att installera. Fönster bjuder på fint ljusinsläpp.
- Ljust hörnläge
- Balkong i sydväst
- Möjlig 2:a
- Mycket charm anno 50-tal
- BRF med låg belåning
- Ett par minuter till t-bana

Ljus och trivsam med ett tilltalande läge där balkongen vetter mot sydväst med utsikt över gården intill. På endast ett par minuters gångväg ligger Blackebergs torg med tunnelbana och stort utbud av närservice.

Lägenheten har ett genomgående fint skick där mycket originalcharm finns bevarad. Klassiska beslag till skåp och lådor i köket där även dessa är bevarat sedan ursprunget. I vardagsrummet ligger parkettgolv i original och ett stort burspråk bjuder på vackert ljusinsläpp.

Yteffektiv planlösning där även möjlighet finns att bygga till ett extra rum (se alternativ planskiss). Goda förvaringsmöjligheter i lägenhetens hall samt extra förråd i källaren.

Kontakta gärna ansvarig mäklare för mer info och för intresseanmälan till visning!

Förening

Holbergsgatan 69

Förening

HSB BRF Irländaren i Stockholm

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade sin fastighet Irländaren 1 som innehas med tomträtt. Man har idag en mycket god ekonomi där man genom upplåtelse/försäljning av flera av sina hyresrätter har en belåningsgrad på 2.326 kr/kvm (enligt årsred. 2019) vilket är mycket bra.

Tillgång finns till gemensam tvättstuga på Holbergsgatan 75 och delas tillsammans med grannföreningen BRF Engelsmannen. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Tv och bredband

Huset är anslutet till Com Hem samt även till fiber via Stockholm stadsnät.

Parkering

Föreningen har tillgång till 16 garageplatser (650-700 kr/mån) och 12 p-platser med el-stolpe (400 kr/mån) som medlemmarna kan hyra. Dessa fördelas enligt kösystem. Just nu (kollat 15/10-2020) är det 7 st i kö för p-plats och 1 st i kö för garage.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

I dagsläget finns inga beslut om att ändra avgiften (kollat 13/10-2020). Föreningen har idag en låg belåning och dessutom flera hyresrätter kvar, vilket talar för en fortsatt god ekonomi då dessa i framtiden kan upplåta/säljas och ge en intäkt till föreningen.

Renoveringar - utförda och planerade

Följande renoveringar har genomförts på byggnaderna:
90-talet: Stambyte
2004:
2011: Nya sopskåp och -kärl
2013: Byte av ytterfönster och balkongdörrar
2013: Relining av avloppsrör
2014: Upprustning av tvättstuga
2015: Byte av portar
2016: Ommålning samt byte av belysning i trapphus
2016: Nytt passagesystem i portar
2017: Målning av grund
2017: Byte av samtliga garageportar

Inga större renoveringar finns i dagsläget (kollat 13/10-2020) beslutade, men man ska inom kort ta in offerter gällande fastighets-elen.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt som löper om på ny period 2021. Man har analyserat höjningen och kommit fram till att den inte ska påverka ekonomin nämnvärt.

Området

Blackeberg är en lummig och lugn stadsdel i västerort som tillhör Bromma stadsdelsområde, cirka 17 km från Stockholm city. Området bebyggdes ursprungligen på 50-talet och ligger naturskönt inbäddat i naturen och med vackra vandringsstråk vid Mälaren intill. Här finns också det mytomspunna Ljunglöfska slottet med sin vackra park. Blackeberg gränsar mot Grimstaskogen - ett uppskattat friluftsområde där man kan promenera, jogga eller plocka bär och svamp. Området ligger även nära de populära badplatserna Kaananbadet och Ängbybadet. På några minuters gångavstånd finner du tunnelbanan och Blackeberg Centrum med caféer, frisörer, matbutiker, apotek, bibliotek, gym med mera. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till Stockholm city på endast ca 20 minuter.

Närservice

Vid Blackebergs torg finns viktig närservice så som livmedelsbutik (öppet alla dagar 07-22), apotek, vårdcentral och tandläkare. Här finns också klädbutiker, caféer, restauranger och annat som är trevligt. I området finns också många förskolor, bland annat med montesoripedagogik. Södra Ängby skola och Blackebergsskolan erbjuder två väldigt bra grundskolor och Blackebergs gymnasium är sedan länge ett populärt val för gymnasieeleverna.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje har två stationer i området (Blackeberg och Islandstorget) och tar dig till Stockholms centrala delar på ca 20 minuter. Vid Islandstorget avgår även buss 113 mot Sundbyberg och Solna.

Parkering

I området är det fri parkering på gatan. Städdag en gång i veckan under vintertid.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter