Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Björketorpsvägen 11

Norra Ängby Bromma

1 995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - Boka gärna in dig via hemsidan!

Söndag 25/10 15.40-16.00

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Björketorpsvägen 11

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 57,00 kvm
Mätbevis (SS 21054:2020)

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 150
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr Utgångspris
Avgift: 3 568 kr/mån inkl värme, VA & sophantering
Andel i föreningen: 0,9574%
Andel av årsavgift: 0,95748%
Driftskostnad 8 150 kr/år
varav
El: 2 650 kr
Försäkring: 2 200 kr
Övrigt: 3 300 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Posten övrigt avser det obligatoriska tillägget på 275 kr/mån för TV/Bredband genom Comhem.
Pantsatt Ja
Allmänt Balkong i väster med sol från mitt på dagen till sen kväll. Rymlig med plats för bordsgrupp. Perfekt för att avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Lägenheten har mätts upp (se separat dokument) till 57 kvm. I föreningens lägenhetsregister är lägenhetens storlek sedan tidigare angiven till 54 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Flebostadshus
Byggnadsår 1967/2007
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 5 mars 2020
Energiklass: F
Primärenergital: 164 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Långskeppet
Övriga byggnader Husen byggdes ursprungligen 1967, men en totalrenovering genomfördes mellan 2005-2007 då byggnaderna även byggdes till med två våningar. Totalrenoveringen innefattar fasad, fönster, ny el, bergvärme, stambyte mm.

Hall

Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob med glasdörrar. Ekparkett på golv och väggar med ljusa tapeter.

Kök / Vardagsrum

Detta ligger i öppen planlösning vilket ger en härlig känsla av rymd. Ekparkett på golv och väggar med ljusa tapeter. Köket har bra förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Skåpluckor i björk matchar snyggt med vitt kakel och svart bänkskiva. Utrustat med spis, spisfläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Gott om utrymme för stor matplats och rymlig sällskapshörna. Utgång finns härifrån till den stora balkongen i väster med kvällssol.

Sovrum

Rymligt med plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler efter önskemål. Här ges synnerligen gott om förvaringsutrymme i två ordentliga klädkammare. Ekparkett på golv och väggar med ljusa tapeter.

Badrum

Badkaklat och stilrent badrum med väggar i vitt och golv med klinker i brungrå nyans. Här finns WC, handfat, dusch, badrumsskåp och tvättmaskin. Fint ljusinsläpp från fönster som dessutom ger en vädringsmöjlighet.

Insynsfritt läge - Stor balkong med kvällssol i väster

- Balkong i väster med kvällssol
- Insynsfritt intill allmänning
- Öppen planlösning
- Hiss i huset
- Förening med god ekonomi
- Några minuters gångväg till tunnelbana

Tilltalande ljus lägenhet med högt läge på fjärde våningen i lugnt område i utkanten av Norra Ängby. Här bor du tryggt med närhet till naturområden och Mälaren på cykelavstånd. På endast några minuters gångavstånd från lägenheten finns tunnelbana, välsorterad livsmedelsbutik, café, gym mm.

Lägenheten är väl underhållen och ligger fint med grön allmänning utanför. Stor balkong i väster som sommartid bjuder in till fina stunder i solen från eftermiddag till sen kväll.

Välskött förening med god ekonomi som löpande amorterar flitigt på sina lån och dessutom förfogar över 28 hyresrätter som hyrs ut och ger goda intäkter. Möjlighet att hyra garageplats där kö-tid sällan förekommer.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer info. Anmäl dig gärna till visning via hemsidan.

Länk till digitalt prospekt - https://epaper.webtopsolutions.com/2020/108113/

Förening

Björketorpsvägen 11

Förening

Brf Långskeppet

Allmänt om föreningen

BRF Långskeppet är en välskött förening med god ekonomi som består av totalt 172 lägenheter där 144 st av dessa upplåtes med bostadsrätt och ligger på Björketorpsvägen 11-13. Utöver det hyr föreningen även ut huset på Björketorpsvägen 15 med 28 lägenheter till Bromma stadsdelsnämnd. Byggnaderna totalrenoverades och byggdes till under 2005-2007 då föreningen var nybildad och lägenheterna inflyttningsklara.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare. För mer info, besök hemsidan http://brflangskeppet.bostadsratterna.se

Tv och bredband

Gruppavtal är tecknat med Comhem genom föreningen. I detta ingår bredband (100/10 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Det är kunden själv som aktiverar erbjudandet genom Comhems kundtjänst.

Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns just nu på att dra in detta till lägenheterna, det kan dock komma i framtiden.

Parkering

Föreningen har tillgång till 37 garageplatser som kostar 759 kr/månad (år 2019) och 6 p-platser som kostar 354 kr/månad (år 2019). Garageplats kan ofta finnas ledig. I annat fall tillämpas kö-system. Dessa platser hyr föreningen enligt avtal in sig på hos grannföreningen Ängby Backe.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

För tillfället planeras inga avgiftsändringar och föreningens ekonomi är god. Inga större renoveringar planeras de närmaste åren.

Renoveringar - utförda och planerade

Mellan 2005 och 2007 så totalrenoveras husen på Björketorpsvägen 11 och 13 samt byggs på med ytterligare två våningar. Renoveringen omfattar i stort sett allt, som till exempel stambyte, ny el, ny fasad och nya fönster. Bergvärme installeras också som uppvärmningssystem.

Byggnaderna är således i genomgående gott skick och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Man följer sin underhållsplan löpande.

Under 2017 byttes utrustningen i tvättstugan ut och stammarna spolades i samtliga lägenheter.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Marken innehas med tomträtt - nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2026.

Området

Lugnt och trivsamt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med närhet till fina vandringsstråk och motionsmöjligheter. Vackra parkvägar som leder till Grimsta naturreservat och Mälaren på cykelavstånd. På gångavstånd finns såväl välsorterad livsmedelsbutik och gym som tunnelbanan. Behagligt pendlingsavstånd där man tar sig på endast 15-20 minuter med bil in till city.

Närservice

Nyöppnad stor Hemköp finns på kort gångavstånd och ligger precis intill tunnelbanestationen. Även gångavstånd till Cirkel K som har öppet dygnet runt samt gym. En station bort med t-banan ligger Vällingby C med ett stort utbud av allt som är viktigt i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, banker, restauranger, bibliotek, systembolag etc.

Kommunikation

På fem minuters promenad ligger Råcksta tunnelbana som tar dig till city på ca 20-25 minuter. En promenad till Bällstavägen gör det möjligt att ta buss 113 som går sträckan Blackeberg-Sundbyberg.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter