VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Västerhaninge, Västerhaninge

Gränsvägen 8

Välkommen till en charmig 2:a 1 trappa upp i huset om 59 kvm på Gränsvägen 8.
Här erbjuds en välplanerad bostad med ett stort och rymligt sovrum, en stor och välkomnande hall med angränsade klädkammare, stambytt och helkaklat badrum från 2009 och ett rymligt vardagsrum med bra sociala ytor. Här bor ni i en trevlig lägenhet 1 trappa upp i huset helt insynsskyddat med härliga vyer över området. Sitt på balkongen och njut av den fina gården!

Lägenheten ligger med närhet till både mataffärer, restauranger, utmärkta kommunikationer och en vacker natur alldeles runt husknuten. Precis utanför entrén finner ni en lekplats och ca. 100 m från porten ligger Coop nära. Inom ca. 10 minuters gångavstånd finner ni Västerhaninge Centrum med mataffärer, apotek, systembolag, gym, restauranger samt övrig service. I närområdet finns även ett flertal skolor och förskolor.

Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda här bor ni 200 m från busshållplatsen som tar er antingen till Västerhaninge station eller ut till Årsta Havsbad. Endast 10 minuters promenadavstånd till Västerhaninge station där ni hittar pendeltåget som tar er in till Stockholm City på 30 min eller ner till Nynäshamn, samt bussar till övriga Haninge.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4103 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1955
Pris

Ansvarig mäklare
Jannica Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 02 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Charmig 2:a med balkong på 1:a våning!

Jannica Johansson

Jannica Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gränsvägen 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm.
Hiss Nej

VÄLPLANERAD 2:A MED BALKONG OCH HÄRLIGT LJUSINSLÄPP

HELKAKLAT FRÄSCHT DUSCHRUM OCH RENOVERAT KÖK

HALL
Rymlig entréhall med mörkt klinkergolv och målade väggar. Goda avhägningsmöjligheter direkt till höger.

KÖK
Direkt till vänster i hallen når du det läckra köket med stor matplats för ca 4 personer. Köket har svarta skåpsluckor, gott om arbetsyta, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro samt kyl/frys, spis och spisfläkt.

SOVRUM
Mysigt sovrum med laminatgolv målade väggar och garderober.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med parkettgolv, målade väggar och utgång till balkong mot den mysiga innergården.
.
BADRUM
Helkaklat badrum med dusch, wc, tvättställ och tvättmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renoveringar

2011
- Slipade och lackade golv i vardagsrum.
- Nya golv i hall och sovrum.
- Nytt kök
- Målade väggar i alla rum utom första delen av hallen. Tapet på fondvägg i sovrummet.
- Alla tak målade och nya lister.
- Diskmaskin

2014
- Ny tvättmaskin

2017
- Färdigställt renovering i kök (målat om väggar och satt upp taklister.
- Spis fläkt.

2018
- Målat väggar och tak, nya lister i första delen av hallen.
- Ny spis

2019
- Ny kyl och frys

Energideklaration

Utförd Ja, 2010-07-09
Energikonsumtion 112 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-2401-1-52-6
Avgift 4103 kr/mån
Kommentar till avgiften Ingår i avgift: El, värme, vatten, Tv
Driftkostnad 2 270 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 270 kr

Ingår i avgiften: El, Värme, vatten, tv Överlåtelseavgift betalas av säljare: 1627 kr Pant: 697 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,88359%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ribby i Västerhaninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 712400-0543
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastigheten byggdes 1954 och består av fyra flerbostadshus med totalt 14 portar på Ribbyvägen 2-8, Gränsvägen 4-10, Åkervägen 3-7 samt Åkervägen 1a-1c. Det finns 117 bostadsrätter och tre lokaler, varav en är föreningens samlingslokal. Föreningen äger marken.
Föreningens ekonomi De senaste åren har höjningar av avgiften skett 2015 med 3 %, 2017 med 5% och 2019 med 2%. Under 2020 höjdes avgiften med 2% från 2020-04-01. Orsakerna till höjningarna genom åren är för att kunna genomföra det planerade underhållet, möta omvärldens indexuppräkningar samt för att rusta föreningen för eventuella räntehöjningar i framtiden.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 117
Antal lokaler 8
Renoveringar Föreningen har gjort en rad förbättringar genom åren, såsom nya balkonger, fasader, entréer och tak i slutet på 80-talet samt stambyte 1998. Se gärna senaste årsredovisningen för en komplett lista på gjorda och planerade renoveringar.
Parkering Föreningen har parkeringsplatser med eller utan motorvärmare. P-plats utan el: 150 kr/mån P-plats med el: 300 kr/månad Föreningen har även 20 garageplatser som kan hyras för 486–650 kr/mån beroende på storlek. Väntetid kan förekomma. Uthyrning av garage och boendeparkeringsplatser administreras av HSB Medlemsservice. Föreningen har fyra parkeringsplatser för besökande på gaveln av Åkervägen/Gränsvägen. På besöksparkeringen är det 4 timmars gratis parkering med p-skiva, därefter 5 kr/tim, max 50 kr/dygn. Betalning görs genom sms eller genom att ladda ner appen "SMS park”.
Tv och bredband Digital-TV finns och grundutbudet hos ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband går att få via ComHem eller Telenor. Ingår ej i avgiften, kontakta leverantör för prisuppgift.
Överlåtelseavgift 1655 kr
Pantsättningsavgift 710 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt För att bli godkänd som köpare krävs medlemskap i HSB. Ansökan görs via hsb.se/medlem.

I föreningen finns ett hobbyrum precis intill tvättstugan på Gränsvägen 6. Detta rum kan nyttjas kostnadsfritt av alla medlemmar i Brf Ribby. Hobbyrummet består av arbetsbänkar, en pelarborrmaskin, en träsvarv samt några enklare verktyg och maskiner. Föreningslokal finns att hyra.

Övrigt

Övrigt Källarförråd Tvättstuga i källaren

Dokument

Området

I Västerhaninge finns flertalet bostadsområden. Utbyggnad av dessa har skett från 60-talet fram till mitten av 80-talet. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus. De äldsta är från mitten av 40-talet. Flera områden är också under uppförande med både villor och bostadsrätter. Västerhaninge Centrum är beläget vid pendeltågstationen. Här finns matbutik, flera banker, apotek, bibliotek, systembolag m.m. Folktandvård, vårdcentral och gym finns också. I bostadsområdena finns också flera närbutiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Ett sjukhem (långvård) finns också. Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har en egen pendeltågstation nära centrum. Det går ca 4 tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. Station finns även i Krigslida. I anslutning till stationen i Västerhaninge centrum finns en bussterminal. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns även en infartsparkering och taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är ca 30 minuter.