VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Sjöråvägen 2E

Fantastisk takhöjd | Stor balkong i väst| |Gavellägenhet | Populärt område

Välkommen till Sjöråvägen 2E!

Denna fantastiska lägenhet erbjuder en skön kombination av stil och bekvämlighet. Stora fönster skapar en ljus och inbjudande atmosfär med generöst ljusinsläpp. Här kan du verkligen uppskatta de moderna och genomtänkta inslagen som bidrar till en öppen och luftig planlösning.

Stig ut på den rymliga balkongen och låt dig omfamnas av den friska luften och det sköna solläget i väst. En plats där du kan njuta av solen eller sätta dig ner på kvällen med en bok och en kopp te. Balkongen blir din privata reträtt, en förlängning av ditt kök och vardagsrum där du kan koppla av, med eller utan sällskap.

Den öppna planlösningen gör varje rum till en plats för socialt umgänge och gemenskap. Köket är modernt och välutrustat, perfekt för matlagning och underhållning. Lägenheten utmärker sig med en modern stil och imponerande takhöjd på 4,2 meter, vilket ger en känsla av rymd och exklusivitet.

Sjöråvägen 2E är inte bara en bostad, här erbjuds ett aktivt liv i närområdet. Beläget i ett naturnära område, erbjuder det möjligheter till avkopplande promenader och närhet till den omgivande naturen. Samtidigt är du väl ansluten till stadens puls och universitetsområdet med bekväma bussförbindelser som tar dig dit på nolltid.

Kontakta mäklaren nu och upptäck varför detta kan vara ditt nästa drömhem. Vi hörs!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.9 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5108 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2015
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modernt boende med slående takhöjd!

export
export

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sjöråvägen 2E

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.9 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2, Loftgång

HALL
Ljus och trevlig hall med stort fönster innanför dörren. Ekparkett på golvet och gråmålade väggar. Plats för avhängning mot vägg och i garderober.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang gott om utrymme för förvaring i garderober. Här finns även utrymme för skrivbord om behov finns! Mörkgrå väggar och ekparkett på golvet.

BADRUM
Rymligt badrum med grå plastmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns WC, duschhörn med glasdörrar, handfat med praktisk kommod samt spegelskål med belysning. Badurmmet är utrustat med egen tvättdel, både toktumlare och tvättmaskin finns placerade under ekskiva som erbjuder god arbetsyta.

KÖK
Inbjudande kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och en imponerande takhöjd om 4,2 m! Köket är byggt i vinkel och erbjuder bekvämligeheter som diskmaskin, induktionshäll med inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, fullstor kyl och frys samt gott om arbetsyta och förvaringsutrymme. Köket är vitt med mörkbrun bänkskiva och svart kakel. Plats för matbord framför fönsterparti och utgång till stor balkong i västläge!

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med mörkt grå väggar, målade i modern kalkfärg. Här finns utrymme för klassiskt vardasrumsmöblemang.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54.9 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Förråd finns i separat byggnad

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd , 2019-10-30
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer A5
Avgift 5108 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Individuell elmätning
Driftkostnad 5 070 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 270 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

ca 250kr/månaden för nätavgift och ca 150kr/månaden för förbrukning (400 kr/mån)

Andel av årsavgift 3,1727%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 648 941 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad från årsredovisning 2022

Förening

Föreningsnamn BRF Sjörået
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769619-7214
Gatuadress Sjöråvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Sjörået i Umeå (org.nr 769619-7214) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 32 st lägenheter i 4 st 2-våninghus belägna på adressen Sjöråvägen 2, 4, 6 och 8, fastighetsbeteckning Sjörået 2. Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Varje medlem skaffar ett eget avtal med önskad leverantör för hushållselen. Avgifterna höjdes med 10% från och med 2024-01-01.

HUSENS SKICK
Husen är byggda 2015, så de är i gott skick. Föreningen följer en underhållsplan och medel reserveras årligen till det planerade underhållet. År 2022 målades och förbättrades loftgångarna samt vindskivorna på fastigheten.

GÅRDEN
Trevlig innergård som ramas in av husen. Där finns gemensam grillplats med bänkar och bord.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet: A3 (ingår i månadsavgiften), 100 MB.
Kabel-tv: Telenor, basutbud (ingår i månadsavgiften). Varje lägenhet är utrustad med en boxer som ska lämnas kvar vid flytt.

TVÄTTSTUGA/ÖVERNATTNINGSRUM
Det finns ingen tvättstuga eller övernattningsrum. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

P-PLATS
14 st parkeringar utan tak för 265 kr. 6 av dem finns elbilsladdning och där är det ett tillägg för 250 för elbilsladdning.
16 st carport platser för 365 kr per månad.
På alla platser finns motorvärmare.
I dagsläget finns det ledig både carport och vanliga platser, enligt ordförande 2023-12-18. Kön sköts av styrelsen.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Sopsortering i soprummet, kostnad 22 kr/månad/bostadsrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-12-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Balkong Balkong, västläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.