VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sunderbyn, Södra Sunderbyn

Landshövdingevägen 14

Drömmer du om att flytta in i en Norrbottensgård? Vi presenterar stolt denna fina och vackra villa belägen med stor trädgårdtomt om 7 208 m² i Södra Sunderbyn! Rymliga rum, högt i tak och timrade väggar karaktäriserar denna byggnad! Ett perfekt boende för den stora familjen som vill bo lantligt och insynsskyddat mitt i Södra Sunderbyn.

Huset erbjuder fantastiska och genomtänkta ytor om totalt ca 181 + 43m². Du möts av dubbeldörrar som tar dig in till en inbjudande och välkomnande hall. Vidare till matsal och kök i lantlig stil, här finns det plats för det stora sällskapet. Rymligt och stort vardagsrum med högre takhöjd som ger rummet både härlig karaktär och en känsla av rymd. Trivsamt ljusinsläpp tack vare de fina fönsterpartierna. I vardagsrummet finns det även en braskamin som ger både värme och mysfaktor! På entréplan finns det ett mindre rum som idag används som kontor men kan göras om till badrum. Den fina trappan leder upp till villans övre plan och där återfinns tre rymliga sovrum samt badrum med dusch. Ena sovrummet är omgjort till en walk-in-closet.

Den friköpta tomten på 7 208 m² har ett fantastiskt fint läge med fin gräsmatta. Buskar och träd som gör att tomten känns lantlig och avskild. På tomten finns en bagarstuga som erbjuder kök med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum, sovrum samt badrum med dusch. Det finns även en rejäl förrådslänga som erbjuder gott om förvaring. Detta är ett hus med stor gård som måste upplevas på plats!

I Södra Sunderbyn bor du i ett av Luleås mest eftertraktade och attraktiva villaområden. Närhet till förskola, skola, sporthall, ishall och elljusspår. Det finns två stycken badstränder, den ena på Näset och den andra på Grundet där även Sunderbyns scoutförening håller till. Under vintertid finns det draget skidspår ut till Tomholmen som är ett trevligt utflyktsmål för familjen. Gammelstads centrum ligger ca 3 km bort och där hittar du mataffär, apotek, badhus och gym.

Mer information kommer att kompletteras inom kort!

Vad mer kan man önska sig? Välkommen att anmäla ditt intresse på vår hemsida så återkommer vi till dig!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 181 kvm + 43 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 3-4 sovrum
Tomt 7208 kvm
Byggnadsår 1909
Pris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
072-555 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Vacker Norrbottensgård med insynsskyddat läge mitt i Södra Sunderbyn!

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Landshövdingevägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 3-4 sovrum
Boarea 181 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Gård, 1½-plansvilla
Fastighet Sunderbyn 68:8
Boarea 181 kvm
Biarea 43 kvm
Byggnadsår 1909
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1923
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 2-glas kopplade fönster
Tak Sadeltak, tegelpannor
Grundläggning Torpargrund och källare
Uppvärmning Jordvärme, med vattenburna radiatorer, vattenburen golvvärme i badrum på ö.p.
Ventilation Självdrag (S)
Övrigt om byggnaden - 2019: Taket byttes, utfört av entreprenör.
- 2005/2006: Köket renoverades.
- 2002: Installerat jordvärme.
- 2000: Renoverat badrum, utfört av entreprenör.
- Målat om fönster flera gånger.
- Löpande estetiska renoveringar.
- Murstock besiktad varje år.
Övriga byggnader Bagarstuga och förrådslänga.

Rum

HALL

Genom en charmig parytterdörr med fönster välkommans vi in till denna inbjudande och ljusa hall! Här vi möts av tapetserade väggar i en grå nyans som sammanfaller med ett målat trägolv som är genomgående i större delen av bostaden. Här finns goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter i form av hatthylla samt annat möblemang.

MINDRE RUM

I sammanslutning till hallen finner vi bostadens mindre rum som har väggar målade i en fin beige kulör. I dagsläget används rummet som kontor men kan även göras om till ett exempelvis barnrum - perfekt för barnfamiljen!

MATSAL

Den rymliga och trevliga matsalen bjuder på ett fint ljusinsläpp i form av ett sort fönsterparti och tapetserade väggar i ljus nyans. Rummet kan enkelt möbleras med en större matgrupp samt annat möblemang.

KÖK

Charmigt och lantligt kök från Kvänum med fina detaljer och härligt ljusinsläpp via större fönsterparti. Här möts vi av vitmålade väggar med träpanel, mosaik ovan spis, och bänkskiva samt rostfri bänk. Kökets utrustning består av en kombinerad kyl och frys, diskmaskin samt platsbyggt skafferi. Här finner vi även en utgång till mindre uteplats och matkällare som är omgjord till en vinkällare.

VARDAGSRUM

I vardagsrummet är den timrade stommen framtagen och nymålad (2023) med en äldre, vacker handmålning som pryder väggarna dekorativt. Här bjuds det på stora fönsterpartier som ger rummet ett fint ljusinsläpp åt tre väderstreck, stor öppen spis och ett fint trägolv. Rummet kan enkelt möbleras med ett stort soffmöblemang samt annat möblemang.

ALLRUM

Den maffiga och fina trappan leder dig upp till ovanvåningen, här finns ett ljust allrum som bjuder på tapetserade väggar i en grå nyans samt det fina målade trägolvet.

TRE SOVRUM

Övreplan erbjuder tre sovrum där samtliga rum är i bra storlek och har plats för dubbelsängen samt övrigt möblemang. Ena sovrummet är inrett som en walk-in-closet. Samtliga rum är målade i fina kulörer.

BADRUM

Badrummet är helkaklat i fin beige färg, här finns det dusch, handfat med kommod, tvättmaskin samt WC.

BAGARSTUGA

På den fantastiska tomten finns det en bagarstuga som är inredd och inrymmer kök, matplats och allrum i öppen planlösning. Det finns sovrum som inrymmer dubbelsäng samt badrum med mindre handfat, WC och dusch.

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 118 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 236 000 kr
  • Småhusmark: 882 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 236 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 4 417 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 23 793 kWh/år
Driftkostnad 39 579 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 374 kr
  • Renhållning: 2 217 kr
  • Hushållsström: 31 988 kr

OBS! Kostnad för villahemförsäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges. Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet. ELNÄT Förbrukning: 23792,71 kWh Kostnad: 15 223 kr Huvudsäkring: 20 A ELHANDEL Kostnad: 16 765 kr

Tomt

Tomtarea 7208 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Vattenskyddsområde (2012-04-23) Stadsplan (1978-03-08)

Dokument

Området