Sävedalen, SÄVEDALEN

Oxledsvägen 161

Med ett lugnt läge i området ligger denna ljusa och trevliga trerummare. Bostaden ligger högst upp i huset med inglasad balkong i söderläge samt nyrenoverat badrum. Lägenheten är genomgående välplanerad med bland annat två sovrum med plats för dubbelsängar samt en egen tvättstuga. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober i sovrummet, större klädkammare samt det praktiska lägenhetsförrådet som är beläget på samma våningsplan som bostaden. Väldigt omtyckt och barnvänligt område där man via promenad och cykelvägar tar sig till förskolor och Oxledsskolan utan att behöva korsa en väg. Populär förening med en bra avgift där värme, VA, kabel-tv, sopor och hushållsel ingår i avgiften.

Sävedalen erbjuder flera natursköna områden och fritidsaktiviteter. Runt husknuten finns bland annat Vallhamra Idrottsplats med både friidrottsanläggning, två fotbollsplaner, en inomhushall och en ishall. Med promenad och cykelavstånd når du Härlanda Tjärn och Delsjöområdet med fina promenadstråk och badmöjligheter. All tänkbar service når du på bland annat Vallhamra torg med ett utbud av matbutik, florist, frisör, restauranger, apotek, BVC och vårdcentral. I närheten finns även Sävedalens köpgata och Allums köpcentrum. Goda kommunikationer med täta avgångar finner ni i området vid hållplats Soldatheden. Därifrån tar Svart Express dig till Göteborgs innerstad på ca 20 min och busslinje 514 tar dig till Partille centrum på ca 15 minuter. Barnomsorg finns lättillgängligt. Förskolorna i närområdet är Kvarnängens förskola samt Soldatängens förskola. Intill Vallhamra torg ligger Vallhamra skola där F - Åk 9 går.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78.2 kvm
Avgift 4172 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris 2 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyrenoverat badrum, egen tvättstuga samt inglasad balkong!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxledsvägen 161

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78.2 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78.2 kvm
Byggnadsår 1968
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Välkommen in i denna trevliga hall. På din högra sida finns gott om plats för avhängning. Längre in i hallen når du även en garderob samt en rejäl klädkammare.

Vardagsrum

Från hallen nås det stora och ljusa vardagsrummet. Väggarna är tapetserade i en mjuk och ljus tapet. Här finns gott om plats för soffmöbel tevemöbel, bokhylla samt favoritfåtöljen. Härlig utsikt över området från de stora fönsterpartierna.

Sovrum

Två stora sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt sidomöbler. Ett av sovrummen används idag som hemmagym. Det ena sovrummet har direkt tillgång till klädkammaren. Det andra sovrummet är utrustat med garderober.

Från ett av sovrummen nås den stora och härliga balkongen. Det känns att man är högst upp i huset. Fri utsikt över området samt möjlighet till olika typer av möblemang.

Badrum

Ett nyrenoverat och helkaklat badrum i ljusa kulörer utrustat med badkar med tillhörande takdusch, wc, handfat samt kommod.

Kök

köket är i vitt utförande med vitt kakel ovan bänkskivan. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, spisfläkt, diskmaskin, ugn samt gott om arbetsyta. I köket finns en naturlig matplats vid det stora fönsterpartiet. Från köket nås du bostadens tvättstuga. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho med underliggande förvaring, två stycken tvätthängare samt ett fönster för naturligt ljusinsläpp.

Förråd

På samma våningsplan som lägenheten finner du förrådet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-11-05
Primärenergital 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer 137
Pris 2 750 000 kr utgångspris
Avgift 4172 kr/mån
Kommentar inkl. värme, va, kabel-tv, el och renhållning
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,755%
Andel av årsavgift 0,92875%

Förening

Föreningsnamn Brf Oxengården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-2714
Epostadress oxengarden@outlook.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Oxengården! Föreningens byggnader är belägna på Oxledsvägen 143-187 och består av totalt 138 lägenheter varav 27 av de för närvarande är hyresrätter. Dessa hyresrätter kan ses som en tillgång - när de säljs tillfaller intäkterna föreningen. Föreningen består av 5 separata flerbostadshus med 4 gemensamma innegårdar. Föreningen registrerades 28 november 2015 och ombildningen genomfördes 25 maj 2016.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett gårdshus med en lokal. Det finns fyra skyddsrum innehållande förrådsutrymmen, varav två i gårdshuset och två i separata källare. Föreningen äger tre cykelrum belägna på gården. Barnvagnsförråd finns direkt till höger i varje portuppgång. Dessa förråd är endast avsedda för barnvagnar. Behöver du få tillgång till cykel/barnvagnsförråd kontakta styrelsen via formulär på hemsidan för beställning. I samband med att du hämtar ut din nyckel lämnar du en depositionsavgift på 500 kr.

TV, bredband & telefoni
I föreningens samtliga lägenheter ingår ett basutbud av tv-kanaler från ComHem i avgiften/hyran via kabel-TV.
Utöver basutbudet finns det framdraget två typer av bredbandsuppkoppling, nämligen fiber och kabel-TV.
Öppen fiber finns framdraget till varje lägenhet vilket innebär att du själv bestämmer vilken leverantör och vilket utbud du vill ha. Mer information finns på föreningens hemsida.

Ekonomi:
I avgiften ingår även el, värme och vatten. Avgiften har varit oförändrad under 2021 och det finns i dagsläget inga planer på att förändra den. Budgetmöte hålls i november.

Under 2020 sålde föreningen 3 av de lägenheter som varit hyresrätter tidigare, och under 2021 har de sålt ytterligare 2 lägenheter.

Urval av utförda renoveringar:
2021 Föreningslokal renoverad
2021 Byte av huvudstam hus 183-187
2019 Byte huvudstam hus 161-175
2019 Diverse dräneringsarbeten
2018 Byte till öppningsbara dagvattenbrunnar samt slamgsugning
2018 Åtgärder från OVK- besiktning 2017 utförs, rensning och justering (FTX-aggregat)
2017 Byte filter i ventilationsaggregat (FTX-aggregat).
2016 Besiktning rörinstallation hus A4.
2016 Renovering och ombyggnation av gårdshuset. Gamla tvättstugan byggs om till två utrymmen. Ett för MC-garage och ett utrymme för övrigt.
2014 Större renovering av fastighet och lägenheter. Byte av alla elledningar i varje lägenhet. Ventilation dras in i lägenheter med FTX system kopplat i varje hus. Ny balkongplatta samt inglasning. Samtliga lägenheter får säkerhetsdörrar och även förrådsdörrar byts ut.
2014 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomförs.
2014 Uppfräschning trapphus, utbyggnad entréer, byte av ventilation till FTX-system.
2011-13 Ombyggnation av förråd i skyddsrum.
1993-94 Badrum renoveras, nytt kakel och plastmatta.
1993-94 Takomläggning med tegel samt kompletteringar av entrétak.
1993 Stuprör, dagvattenledning, vattengång
1967 Byggnation av Oxled område A

Planerade/pågående renoveringar/underhåll:
- OVK -besiktning (slutet 2021)
- Fortsatt byte huvudstam
- Fönster samt markarbete

Föreningen har en långsiktig underhållsplan som de arbetar utefter. Mer information finns i årsredovisningen.

Parkering:
Föreningen hyr 106 parkeringsplatser samt 33 garage av Partillebo AB. Kostnad för parkeringsplats är 404 kr/månad och garage 891 kr/månad. Föreningen har ett eget utrymme med plats för 8 MC/Mopeder, kostnad 175 kr/mån. Separat kö för respektive alternativ. Fåtal lediga parkeringsplatser i dagsläget, till garage är det kö (avstämt 2021-10-05).

Förvaltning:
Riksbyggen är ekonomisk förvaltare. Bredablick Förvaltning AB är teknisk förvaltare.

Övrigt:
Till varje lägenhet tillhör ett intilliggande förråd. Utöver detta kan du hyra källarförråd i föreningens skyddsrum. Till varje lägenhet kan man hyra max 3 förråd, kostnad 85-125 kr/månad.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

På föreningens hemsida finns mycket bra information: https://www.brfoxengarden.se

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-10-05.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Balkong Inglasad balkong i söderläge

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik.

Har du barn i skolåldern finns det gott om förskolor samt skolor i närområdet. Vallhamraskolan eller Ugglumsskolan mellan årskurs 1 – 9 finns på promenadavstånd.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende