VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kirseberg, MALMÖ

Gerlachsgatan 6A

Vi presenterar stolt detta charmerande hem på 44 kvm, fullt av karaktär och atmosfär med anno 1924. Bostaden bjuder på en genomgående planlösning och tidsenliga attribut såsom smyckande takrosetter, orginalplankgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster. Lägg därtill ett smakfullt renoverat kök samt två helkaklade badrum, ett utrustat med toalett och det andra med dusch.

En trappa upp från bostaden finner du föreningens fantastiska takterrass som består av en inglasad del samt ett stort trädäck - perfekt för soliga dagar eller festligheter.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 44 kvm
Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Avgift 2065 kr/mån
Rum 1
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1928
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Irma Lidén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 07
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmerande etta högst upp i ett av Kirsebergs sekelskifteshus, med takterrass!

_JPR1653
_JPR1653
_JPR1658
_JPR1658
_JPR1673
_JPR1673
_JPR1663a
_JPR1663a
_JPR1666
_JPR1666
_JPR1676a
_JPR1676a
_JPR1669
_JPR1669
_JPR1671
_JPR1671
_JPR1651
_JPR1651
_JPR1647
_JPR1647
_JPR1648
_JPR1648
Bild ny
Bild ny
kirseberg
kirseberg

Planritning

Irma Lidén

Irma Lidén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gerlachsgatan 6A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 44 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 4 av 4

Hall:
Här välkomnas du in i en rymlig hall där du når lägenhetens alla rum. På golvet ligger charmigt plankgolv med en vitbetsad ton som matchas med de vitmålade väggarna. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt praktisk inbyggd garderob.

Kök:
Direkt på höger hand väntar ett kvalitativt kök med vita skåpsluckor och utmärkta förvaringsmöjligheter. Beigefärgad kakel pryder väggen ovanför väl tilltagna arbetsytor i laminat, och köksmaskinerna består av kyl/frys, inbyggd ugn, infälld spishäll samt rostfri frihängande fläkt. Det vitbetsade plankgolvet följs från hallen in i köket och här finner vi även ett gediget gnistskydd framför ugnen i form av natursten.

Allrum:
Väl tilltaget rum med ett generöst ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finner du välbevarade sekelskiftesattribut som takrosett och inramat fiskbensparkettgolv. Rummet ger plats för såväl säng, soffmöblemang och i dagsläget även skrivbord.

Badrum 1:
Helkaklat badrum med smakfullt utförande i beigea toner samt ett art deco fönster ut mot trappuppgången. Det mindre badrummet är utrustat med wc och vask

Badrum 2:
Det större badrummet har samma utförande med beiget kakel och klinker och är utrustat med dusch, vask samt spegelskåp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44 kvm
Byggnadsår 1928
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 27
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 2065 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, V/A, kabel-tv, bredband. Obligatoriskt tillägg på 128 kr tillkommer
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 929 kr
Andel i förening 2,5334%
Andel av årsavgift 2,45771%

Förening

Föreningsnamn BF Högamöllan u.p.a.
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 746000-1105
Gatuadress Gerlachsgatan 6A
Postnummer 21219
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsföreningen Högamöllan Upa är en äkta förening och består av 24 lägenheter och en föreningslokal. Föreningen köpte huset 1928 vid byggnationen och äger fastigheten. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Föreningen har en mycket god ekonomi.

HUSETS SKICK
Välskött fastighet, där mycket av den ursprungliga charmen har bibehållits samtidigt som det kontinuerligt skett moderniseringar och förnyelser. Idagsläget finns inga större planerade renoveringar då det mesta redan är gjort. Föreningen har beslutat att höja månadsavgiften med 2% varje år, i dagsläget är inget beslut taget (2019-11-12).

2000 bytte man ut alla fönster på gatusidan av huset.
2001 gjordes ny elinstallation (både elstammarna samt elen inne i samtliga lägenheter är bytt, jordfelsbrytare installerad)
2002 Injustering av värmesystemet.
2005 gjordes dränering på gårdssidan.
2006 renoverades taket.
2009 relinades avloppsstammarna.
2014-2015 avslutade föreningen ett omfattande renoveringsarbete gällande byte av vattenstammar.
2016 spolades av avloppsstammarna.
2016 installerades postboxar.
2017 putsades och målades källarens väggar.
2017 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2017/2018 renoverades lekytan.
2018 renoverades föreningens samlingslokal.
Sedan tidigare är bl.a. ventilationskanalerna renoverade och cirkulationspumpen till elementsytemet ersatt med en ny.

Föreningen planerar att byta portlås samt måla fönsterna mot gårdssidan.


KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Canal Digital, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.canaldigital.se
Bredband och IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget och ingår i avgiften.

PARKERING
Fri parkering i området. Parkering Malmö har parkeringsplatser och ett garage, med tvättplats, på Gerlachsgatan som kostar ca: 260 - 340kr/mån samt ett garage på Högamöllegatan för ca 350kr/mån. Köparen uppmanas att själv undersöka tillgängligheten.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Tvättstuga: Belägen på vinden med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum, en mindre finns i källaren.
Takterrassen:Till hälften inglasad. Här finns en stor soffgrupp, stereo och infravärme. Vill du ha en fest bokar du dag i kalendern. Vill du bara sola behöver du inte boka. Utsikt över Turning Torso och Malmös skyline.
Gym: Här finns två cyklar, crosstrainer, roddmaskin, sandsäck, budomatta, pilatesbollar, chin up bar och fria vikter.
Bastu- och relaxavdelning: på vinden med utsikt över Malmös skyline.
Biljard- och pingisrum samt biosalong i källaren.
Innergården: På innergården finns flera sittgrupper och en utegrill som kan användas när man vill. Gården har tillgång till klättertorn, rutschkana och sandlåda för de minsta. I rabatterna hittar man ibland ätbara örter och ett och annat smultron. Trädgårdsgruppen gör ett fint arbete.
Föreningslokal: styrelsemöten och möjlighet att boka lokalen om man vill ha fest eller behöver ett extra övernattningsrum till en gäst.Som boende i föreningen ingår att hjälpa till med gemensamma åtaganden för föreningens skötsel och trivsel, för mer info besök www.hogamollan.com/ordningsregler samt stadgarna. Varje medlem skall själv bekosta namnskylt på dörr, denna skall gå i äldre stil för att bibehålla det genuina i huset.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Tv och bredband Sedan tidigare är bl.a. ventilationskanalerna renoverade och cirkulationspumpen till elementsytemet ersatt med en ny. 2000 bytte man ut alla fönster på gatusidan av huset. 2001 gjordes ny elinstallation (både elstammarna samt elen inne i samtliga lägenheter är bytt, jordfelsbrytare installerad) 2002 Injustering av värmesystemet. 2005 gjordes dränering på gårdssidan. 2006 renoverades taket. 2009 relinades avloppsstammarna. 2014-2015 avslutade föreningen ett omfattande renoveringsarbete gällande byte av vattenstammar. 2016 spolades av avloppsstammarna. 2016 installerades postboxar. 2017 putsades och målades källarens väggar. 2017 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan. 2017/2018 renoverades lekytan. 2018 renoverades föreningslokalen. Föreningen planerar att byta portlås samt måla fönsterna mot gårdssidan.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

I norra delen av Malmö finner vi det lummiga området Kirseberg, även kallat för "Backarna". Här bor du på behagligt avstånd till centrum i vad man skulle kunna kalla den lilla staden i storstaden. Det finns även ett utbud av såväl förskolor som grundskolor i området. Områdena Segevång, Valdemarsro, Bulltofta och Johanneslust ingår i Kirseberg, och erbjuder en härlig variation av både hus och höghus från olika tidsepoker.

Närområde

I området finner vi både caféer, restauranger, pizzerior, matbutiker och bibliotek. På sommaren finns det möjlighet att svalka sig på Segevångsbadet eller insupa solens strålar i bland annat Beijers Park. Närhet till Bulltofta motionsanläggning, med styrketräningshall och styrketräningsplats utomhus samt dess stora rekreationsområde i Bulltoftaparken full med motionsspår. Precis öster om Inre Ringvägen finns även möjlighet till långgolf på Malmö Burlöv golfklubb

Kommunikation

Förutom bekvämt cykelavstånd till city finns även goda kommunikationer genom busslinje 4, 31 och Östervärns tågstation.

Parkering

I området gäller boendeparkering via Malmö Stad och för övrig parkering råder betalparkering enligt Malmö taxa. Det erbjuds även möjlighet att hyra garage- och parkeringsplats genom hela området.

Övrigt

I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Närheten till grönska, promenad eller joggingstråk är därför aldrig långt borta.

Räkna på ditt nya boende