Visningar

Söndag 28 April Välkomna på visning, kontakta mäklaren för att boka tid.
  • Dela via:
Ljusterö, LJUSTERÖ

Gropgärdesvägen 15

Välkommen till Ljusterö och denna fantastiska Brf. villa på Gropgärdesvägen 15! Med härlig Bullerbykänsla finns nu chansen att flytta in i denna villa med stora sociala ytor och fantastiskt ljusinsläpp från husets stora fönsterpartier. Huset består av tre sovrum, två allrum och två badrum samt stor solig altan som sträcker sig runt husets tre sidor.

+ Golvvärme hela nedre plan
+ Öppet till nock
+ Möjlighet till 4 sovrum
+ Stor köksö
+ P-plats för upp till 4 bilar
+ Stort uteförråd

I hallen slås ni direkt över den otroliga rymden och ljusflödet i vardagsrummet, här är det helt öppet till nock och i öppen planlösning har ni matplats och kök. Stora fönsterpartier ger huset ett fantastiskt ljusinsläpp. Köket är välplanerat med stora arbetsytor och bra flöde, skåp högt upp på väggarna och en stor köksö som blir den givna sociala samlingsplatsen. Runt nästan hela undervåningen finns en härlig altan som nås från vardagsrummet via stora skjutdörrar, tvättstuga och master bedroom har båda dörrar ut till altanen. På hela nedervåningen finns det golvvärme som ger en mycket god komfort på kyliga dagar. Master Bedroom har gott om plats för dubbelsäng och här finns även en garderobsvägg för utmärkt förvaring.

På övre plan finns ytterligare ett allrum som har fri överblick ner till kök och vardagsrum genom de stilrena glas räckena. Här finns två sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord. Badrummet har ett härligt ljusinsläpp från takfönstret och är utrustat med wc, badkar, kommod, spegel och golvvärme.

Utanför huset njuter ni av solen hela dagen runt den stora altanen, på gräsmattorna springer barnen fritt mellan husen och på vintern finns det gott om små pulkabackar för både stora och små att leka i.

Bara minuter bort finner ni Ljusterö torg med livsmedelsaffär, butiker, restauranger mm samt kommunikation via buss. För dig med bil så är färjan endast ca 5 min bort och går regelbundet till Östanå.
Många som bor på Ljusterö åker över till fastlandet för att jobba eller göra ärenden ibland. Då är det skönt med bra, gratis bilfärja. Den går året runt dygnet runt. På dagtid med bara 20 minuters mellanrum. Inom de Närmaste åren räknar vägverket dessutom med att ha en ny, eldriven färja i trafik här.
Med SL:s bussar kan du både åka runt på ön, och över till och från fastlandssidan. På sommaren lägger Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar till vid 14 bryggor runtom på ön. Eller varför inte skaffa egen båt? Det är en fantastisk känsla att navigera fritt på upptäcktsfärder till hundratals öar och kobbar.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 140 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 9440 kr/mån
Rum 5 varav 3 sovrum
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 2017
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Monika Söderström
Reg. Fastighetsmäklare
0707-72 79 45
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Monika Söderström

Monika Söderström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gropgärdesvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 140 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 140 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas

Ekonomi

Lägenhetsnummer 15
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 9440 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår: Internet/TV, sophämtning/renhållning, fastighetsförsäkring (övrigt: ränta/amortering på föreningslån, samfällighetsavgift, snöröjning, administrativa kostnader, sparande för yttre underhåll av hus). Kostnad för vatten och el tillkommer.
Driftkostnad 7 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7 800 kr

Andel i förening 7,7093%
Andel av årsavgift 7,7093%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning 11 037 kr / kvm

Förening

Föreningsnamn Brf Ljusterö Skärgårdsby 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-0590
Gatuadress Polhemsgatan 25
Postnummer 11230
Ort STOCKHOLM
Epostadress simon@zingerman.se
Hemsida www.ljusteroskargardsby.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Ljusterö Skärgårdsby 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 24 st nyproducerade fristående hus med generösa trädgårdar. Föreningen bildades år 2017. Husen är i fem olika storlekar 54, 55, 97 och 140 kvm. De arkitektritade husen är varsamt inplacerade i naturen och är en modern tolkning av ett traditionellt skärgårdsboende med sadeltak, ljusa fasader och generösa tomter.

I anslutning till föreningens område finns två traditionella torp vilka längre fram kommer att kunna utnyttjas som gästbostad och festlokal. Framöver planeras det att byggas en pool i anslutning till området. Poolen planeras att byggas som en gemensam samfällighet med andra bostadsrättsföreningar i kommande etapper. Poolen byggs inte under etapp 1. Föreningen kommer längre fram få möjlighet att köpa in sig i anläggningen med poolen och torpen.

Mer information finns på www.ljusteroskargardsby.se
Antal lägenheter 24
Antal lokaler 2
Parkering Parkeringsplats finns i anslutning till bostadsrättshusen.
Tv och bredband Kabel-TV och bredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1180 kr
Pantsättningsavgift 470 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Vatten, värme och el ingår ej i månadsavgiften.
Mätning av vatten och el sker individuellt för varje bostad.
Snålspolande wc-stol. Vattenarmaturer i kök och bad/tvätt av snålspolande typ. Kommunalt VA
Uppvärmning med frånluftsvärmepump av Fabrikat NIBE eller likvärdigt.
Uppvärmning sker med vattenburen golvvärme på entréplan. I övrigt vattenburna radiatorer.

Övrigt

Balkong/uteplats Föreningen äger marken gemensamt. Boende har däremot exklusiv nyttjanderätt av sin tomt.

Dokument

Området

Ljusterö är den största ön i Stockholms skärgård som inte har broförbindelse med fastlandet. Istället tar man sig med egen båt eller färja till och från Ljusterö. Runt 1 800 personer är fast bosatta på Ljusterö och njuter av skärgårdslivet året om, men befolkningen ökar sommartid till hela 30 000 invånare. Ljusterö är ett populärt ställe för sommarbostäder och närheten till centrala Stockholm och storstaden är ett plus. Livet på Ljusterö går dock i ett annat tempo och närheten till havet och naturen är slående. Här hittar vi en förskola, en skola, ett bibliotek, vårdcentral och ett äldreboende samt en större mataffär. En viktig del i vår svenska historia Ljusterö är en gammal ö som fram till 1800-talet var uppdelad i tre olika öar eftersom landhöjningen inte hade skapat en sammanhängande ö än. De tre separata öarna kallades då för Norra Ljusterö, Södra Ljusterö och Grönsö. Ljusterö omnämns för första gången i skrift redan 1301, och då som en del i kung Valdemars segelled, en seglingsbeskrivning över Sveriges ostkust. Ljusterö växer stadigt Det är inte svårt att första varför människor har dragits till Ljusterö med sitt magiska ljus och närheten till både havet och centrala Stockholm.

Närområde

Ljusterö centrum erbjuder matbutik, restauranger mm

Kommunikation

Färja, buss

Övrigt

Titta gärna in på kommunens hemsida:
https://www.osteraker.se

Räkna på ditt nya boende