VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Högstaby 103

Ord är överflödiga! På ett unikt, sjönära läge med utsikt över norska Oxtindarna står detta A-frame hus. Höga kvalitativa val av material och ytskikt gör detta hus unikt på fler sätt än bara utsikten och den absoluta närheten till vatten. En altan i samma nivå som entréplan gör att sjö och bostad kommer att näst inpå mötas. På fastigheten står även en bastutunna placerad bredvid bostaden samt ett förråd under altanen, med plats för flertalet skotrar. Högstaby ligger endast 40 minuter, 45 km, från Mo i Rana, alldeles bredvid norska gränsen. Till Hemavan är det ca 50 km, 40 minuters bilväg. Observervera, endast bokade visningar. Intresserad och vill veta mer? Kontakta mäklaren!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 90 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 725 kvm
Byggnadsår 2022
Pris

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Unikt A-frame hus med sjönära läge och utsikt över Oxtindarna.

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Entréplan
Entréplan
Loftvåning
Loftvåning

Entréplan
Entréplan
Loftvåning
Loftvåning
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högstaby 103

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 90 kvm. Säljarens information

Ord är överflödiga! På ett unikt, sjönära läge med utsikt över norska Oxtindarna står detta A-frame hus. Höga kvalitativa val av material och ytskikt gör detta hus unikt på fler sätt än bara utsikten och den absoluta närheten till vatten. En altan i samma nivå som entréplan gör att sjö och bostad kommer att näst inpå mötas. På fastigheten står även en bastutunna placerad bredvid bostaden samt ett förråd under altanen, med plats för flertalet skotrar. Högstaby ligger endast 40 minuter, 45 km, från Mo i Rana, alldeles bredvid norka gränsen. Till Hemavan är det ca 50 km, 40 minuters bilväg.

ROTERBAR KAMIN

PLEIDSTYRD BELYSNING

ETT BADRUM & EN GÄSTTOA

8 SOVPLATSER

SKOTERFÖRRÅD

BASTUTUNNA

När du kliver över tröskeln kommer du in i detta magiska hus där varje detalj är ett genomtänkt val. Vad sägs om en inbyggd vinkyl? Eller vitvaror och köksinredning i mattsvart? En härlig relaxhörna på loftgången vid gaveln med glaspartiet? Ett sovloft med inbyggda spots och eluttag? En kamin du kan vrida 360 grader? Ja, ett hus i en egen klass!
Stora fönster och altandörr i glas klär gaveln ner mot sjön, det känns som om du har naturen inne hos dig. Träpanel laserad i en varm ton från golv upp till taknock. På golvet i entréplan ligger ett slitstarkt vinylgolv från Kährs av typen Luxery Tiles (ett ljuddämpande golv) och golvet på loftvåningen samt sovloftet har en grå heltäckningsmatta med inslag av samma varma ton som träpanelen. I vardagsrumsdelen är det takhöjd upp till nock. Ovan köket och matplatsen går en loftgång, taket är 2,50 m högt och ger en mysig känsla. I taken i sovrummen, badrum, WC, kök/matplats samt vid trappans början är det inbyggda spots med ledbelysning. Det är inbyggda spots i fönsterfodren. Detaljer som fönster och dörrar, eluttag, vitvaror, kök, kamin, stolpar till räckena är i matt svart. Alla fönster, inklusive fönstret i sovrummet på loftvåningen har spegelglas i silver. Dimbar belysning på husets båda gavlar är mycket effektfullt.

ENTRÉPLAN
HALL
Direkt till vänster om entrédörren ligger sovrum 1. Till höger är ett utrymme för klädförvaring samt att VVB har ett gömt utrymme där. Rakt fram har du vardagsrum och kök med badrum samt WC placerad på varsin sida av gången. Det är en luft luft pump placerad i ovan ytterdörren.

SOVRUM 1
Här inne står en platsbyggd garderob och det är plats för en dubbelsäng med bredden 160 cm. En egen altandörr ut.

KÖK/VARDAGSRUM
När du kommer in i detta rum har du köksdelen direkt till höger, matplatsen rakt fram och vardagsrumsdelen till vänster. En altandörr som tar dig ut till den magnifika alten med ett räcke av härdat skyddsglas. Köket är från IKEA (Kungsbacka) och har mattsvarta luckor och handtag, detsamma gäller vitvarorna. Den maskinella utrustningen är från Electrolux och Whirlpool och består av spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin samt inbyggd vinkyl och micro, vilka är placerad i ytterväggen vid matsalsdelen. Bakom blandaren och ovan spishällen är härdat glas uppsatta som stänkskydd. Blandaren är i mässing.
Som rumsavdelare till matplatsen är en bardisk. Matplatsen rymmer ett större bord. Bredvid den inbyggda vinkylen och micron är även ett inbyggt skåp, gömt bakom en lucka i svart, samma som köksluckorna.
Mitt i rummet, mellan vardagsrumsdelen och matplatsen, står en kamin. Den går att rotera 360 grader. Vardagsrumsdelen rymmer en större soffa med tillhörande möbler. Man har även på denna sida nyttjat ytan mot ytterväggen och byggt in tre skåp bakom svarta luckor.
Trappa upp till loftvåningen är i denna del av bostaden. Man har nyttjat väggytan mellan vardagsrummet och trappen till att platsbygga ett mindre bord. Fäll upp din laptop och jobba en stund! Ytan under trappen kan användas som förvaringsutrymme.

BADRUM
Väggar och golv har klätts med diskret våtrumsmatta och -golv i gråa toner. Väggen bakom handfatet har en fondvägg med fjällmotiv. WC, handfat och dusch i svart. Vikbara duschväggar. Till handfatet hör en kommod i mörkbrunt trä. Tvättmaskin kommer att installeras. Här inne är det golvvärme med elslingor. Bilder kommer när rummet är färdigställt.

WC
Väggar och golv är klädda med samma våtrumsmatta och -golv som i badrummet. Bilder kommer när rummet är färdigställt.

LOFTVÅNING
När du kommer upp för trappen har du båda sovrummen på varsin sida. Går du till vänster kommer du ut på loftgången. Ett räcke med svarta stolpar och härdat skyddsglas ska monteras mot vardagsrumsdelen. En underbar plats att beskåda fjällens skönhet från!

SOVRUM 2
Här inne ryms en 160 cm bred säng. För att ta tillvara på utsikten har man byggt in fönster mot den glasförsedda gaveln.

SOVRUM 3
Idag är två enkelsängar placerade längsmed ytterväggarna. Det är två franska balkonger med vädringsfunktion. I detta rum är det en lucka i taket med en stege som leder upp till sovloftet. Här uppe har man lagt samma heltäckningsmatta som på loftvåningen. Inbyggda spots i nocken. Eluttag är dragna hit upp. Här finns plats för två sovmadrasser. Perfekt för den som vill dra sig undan lite!

ÖVRIGT
All belysning i bostaden går att styras via Pleid.
Uppvärmning luftvärmepump, kamin samt elradiatorer i sovrummen samt golvvärme med elslingor i badrummet.
Dimbar ledbelysning, fasad.
Det borrat vatten med ett borrhål på 70 meters djup.
Avloppet är en sluten tank 6 kubik. Gråvatten renas via en Biobox XL Plus och är därefter så rent att det får släppas ut i stenkista.
Det är ett större förrådsutrymme under altan vilket rymmer flertalet skotrar.
På fastigheten står en vedeldad bastutunna. El är indraget då det är ledbelysning under bastulavarna.
Inga driftskostnader är upplagda i annonsen då bostaden precis är färdigställd.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plans fritidshus
Fastighet Högstaby 1:180
Boarea 90 kvm
Byggnadsår 2022
Kommentar till byggnadsår Under konstruktion
Vatten & avlopp Enskilt vatten och avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Plintar
Uppvärmning Luftvärmepump och kamin.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Summa inteckningar 2 500 000 kr

Tomt

Tomtarea 725 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2021/26.1

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.