VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Slåttervägen 4B

NYTT ACCEPTERAT PRIS!

I stabil och välskött Riksbyggen-förening söker denna tvåa med balkong ny ägare. Lägenheten har under nuvarande ägares tid genomgått omfattande renovering och är därför i mycket gott skick. Addera där till en förening med de flesta stora underhåll bakom sig, och med låg belåningsgrad, borgar det för ett tryggt och prisvärt boende. I avgiften ingår förutom värme, vatten även TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4437 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad tvåa med balkong!

Planritning

Slåttervägen 4B -
Slåttervägen 4B -

Slåttervägen 4B -
Slåttervägen 4B -
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slåttervägen 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3, En trappa upp!

HALL
Välkommen in till denna renoverade tvåa. Under 2018 mer eller mindre totalrenoverades lägenheten från golv till tak, nytt kök installerades samt renoverat badrum. På golvet ligger en praktiskt klinker i mörkt utförande, väggarna är vitmålade. I den inre delen av hallen finns en klädkammare - perfekt till förvaring. Direkt på vänster sida om entrén kan jacka samt skor ställas undan. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK
Det renoverade köket erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp. Köksluckorna är vitlackerade och bär beslag av borstat stål. Ovanför arbetsbänken av laminat sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönstret kan med fördel ett mindre matbord placeras för sällskap upp till fyra personer. Vid festliga tillfällen kan ett större matbord placeras i vardagsrummet. Nuvarande ägare har dessutom öppnat upp väggen delvis ut mot hallen. Detta gör att extra mycket ljus sprids ut till hallen och ger ett modernt intryck. Utrustning: spishäll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn samt mikro.
Klinker på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM
Luftigt sovrum med laminat på golvet och vitmålade väggar. Rummet rymmer enkelt en större säng samt tillhörande nattduksbord. Fyra garderober erbjuder gott om förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp, dusch samt tvättmaskin (2020).

VARDAGSRUM
Luftigt rum som möbleras efter behov. Du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Laminat på golvet och målade väggar i vitt utförande. Härifrån når du även den mysiga balkongen i söderläge som erbjuder trevlig vy ut mot föreningens innergård.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Omfattande renovering under 2018 vilket innefattar b.la.:
- Nytt kök inkl. kapitalvaror.
- Nya ytskikt i form av golv, lister och målade väggar.
- Renovering av badrum.
- Tvättmaskin (2020).
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vindsplan (ca 4 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Matkällarförråd (ca 3 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong (ca 3 m2, om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).


Tvättstuga med torkrum samt cykelförråd i källaren.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-11-12
Energikonsumtion 86 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Avgift 4437 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 2 500 kr

Föreningen debiterar den enskilde medlemmen 25 kr/mån för nätavgiften (inkluderat i den annonserade månadsavgiften). Utöver det betalar bostadsrättsinnehavaren ca 1,2kr/kWh till föreningen för förbrukningen. Det medför att både föreningen och medlemmen får en lägre totalkostnad för elförbrukningen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 868 kr
Andel i förening 1,6023%
Andel av årsavgift 1,60045%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 186 091 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021/2022.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2246
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1 ligger på ett utmärkt läge med närhet till både Högskolan i Halmstad och stadens puls. Föreningen äger fastigheten Granaten 4 och föreningens tre hus uppfördes 1951. Föreningen består av totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen har avtalat med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har från och med 2018 tecknat ett gemensamt nätavtal med HEM för föreningens samtliga medlemmar. Det innebär att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget el abonnemang. Föreningen debiterar medlemmen på avgiftsavin för den elförbrukning som görs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett vinds- och källarförråd. I varje hus finns även en tvättstuga i källaren som renoverats.
Tvättstugorna har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelförråd i källaren samt soprum på innergården.

2016 installerades fläktar på vinden (frånluft) för att sänka radonhalten genom att skapa bättre ventilation i befintliga kanaler. Föreningen har slutfört installationen och en ny mätning har gjorts med gott resultat.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs.
Kommande: Byte av tappvattenledningar med start våren 2023.
I övrigt inget större planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2021 - Byte av tak. Gjort om fasaderna.
2017- Nya termostater på föreningens samtliga element 2017, i energibesparingssyfte.
2016-2017- Frånluftsfläktar installerades i alla tre husen för att förbättra ventilationen och energieffektivisera. I samband med det lades även en ny fjärrvärmekulvert ner mellan husen.
2013- Ytterbelysning och diverse elarbeten
Fönsterbyte (slutet av 90-talet) och relining av stammarna är utförda.

PARKERING
Föreningen har 8 garageplatser och 38 parkeringsplatser. Garage går att hyra för 350 kr/mån och parkeringsplats för 100kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt fri parkering i området utmed gatan.

TV & INTERNET
TV (grundutbud) via Sappa ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (Fiber, 100/100 mbits) via Net at Once ingår i avgiften.
IP-telefoni via Sappa ingår i avgiften, samtalskostnad står den enskilde medlemmen för.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad