VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Ridhusgatan 14

Söker du ett bekymmersfritt boende på centralt läge med absolut närhet till stadens puls är det dags att slå till! Vid Galgbergets fot presenteras nu denna trevliga trea om ca 80 m2 med sin sociala och trivsamma planlösning, med härlig inglasad uteplats! De toppmoderna bostäderna byggdes så sent som 2016 av Skanska. Föreningen har på kort tid skaffat sig en god ekonomi vilket bekräftas av den låga avgiften om 5474kr /mån där värme, internet (Fiber, 250/100), TV (grundutbud), IP-telefoni, el samt bostadsrättstillägg ingår. Pricken över i:et är den trevliga inglasade uteplatsen som erbjuder sol från eftermiddag till senare kväll. Föreningen erbjuder dessutom flera mervärden såsom egen grillplats, hiss, övernattningslägenhet samt möjlighet till garageplats (finns lediga).

Intressant? Varmt välkommen att kontakta Marcus på 070-3350567.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 79.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5474 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Bekymmersfritt boende på centralt läge!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ridhusgatan 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79.7 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 4, Altan på markplan! Halv trappa upp från entrén

HALL
Välkommen in till denna ljusa och trevliga trea som stod inflyttningsklar så sent som 2016. Entrén når du via trapphuset, som har försetts med hiss. Hissen går även ner till förrådet och till garaget (ledig parkeringsplats finns). Hallen har ett vackert ekparkettgolv, vilket är genomgående för hela bostaden. Några steg in i hallen finns en stor garderob på höger sida med skjutbara dörrar av spegelglas. På höger sida finns även möjlighet att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna. Väggarna är vitmålade. Då lägenheten är genomgående är den mycket ljus och fräsch. Ta av dig skorna och välkommen in!

SOVRUM
Det första av de två sovrummen finns till vänster om hallen. Ett luftigt sovrum som erbjuder förvaring i garderob bakom skjutdörrar av glas. Du får enkelt plats med en större säng om så önskas samt tillhörande nattduksbord. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande.

BADRUM
Det stora och helkaklade badrummet har grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet har försetts med golvvärme för maximal komfort. I taket sitter infällda dimningsbara spotlights. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter, och ovanför maskinerna sitter en arbetsbänk av laminat samt ett badrumsskåp till förvaring. Badrumsmöblerna är från Vedum. Utrustning: wc, kommod, badrumsskåp, dusch med vikbara dörrar av frostat glas, tvättmaskin (Bosch) samt torktumlare (Bosch).

KÖK
Köket (Marbodal) har en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Kökets utformning gör att du får plats med ett större matbord om så önskas. Dessutom finns ett inrett skafferi med egen dörr, perfekt för torrvaror eller till övrig förvaring. Köket erbjuder gott om förvaring i både under- och överskåp, som har försetts med mörka beslag. Generösa arbetsytor erbjuds på arbetsbänk av laminat i mörkt utförande. Ovanför arbetsbänken sitter ett marmorerat kakel som stänkskydd. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande. Köket har kapitalvaror från Bosch i form av: induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, diskmaskin, kyl och frys.

VARDAGSRUM
Rummet möbleras efter behov och önskas får du plats med både en mat- och soffgrupp om så önskas. Det stora fönstret mot balkongen ger ett härligt ljusinsläpp. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande. Härifrån nås även den mysiga uteplatsen som erbjuder sol från eftermiddag till senare kväll. Nuvarande ägare har valt att glasa in uterummet vilket för att du har ett extra rum under stor del utav året. Mycket uppskattat! Dessutom erbjuds en trevlig vy mot Galgberget och föreningens mysiga innergård.

SOVRUM
Det mindre av de två sovrummen nås via vardagsrummet. Passar perfekt som tonårsrum eller för att användas som kontor/bibliotek. Rummet är även utrustat med en garderob till förvaring. Parkett på golvet och målade väggar i kulören "macchiato".

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 79.7 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Inglasad uteplats i markplan. Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.
Bredband Ingår i den annonserade avgiften.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-03-28
Energikonsumtion 71 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 111
Avgift 5474 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, internet (fiber, 250/100), TV (grundutbud), IP-telefoni, el samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,38%
Andel av årsavgift 3,38%

Förening

Föreningsnamn BRF Hägges trädgård
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-8830
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hägges trädgård ligger centralt belägen precis vid Galgbergets fot. Föreningen består av 32 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Epiologen 6 och dess hus uppfördes 2016 av Skanska. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

INDIVIDUELL MÄTNING AV EL SAMT VARMVATTEN
Föreningen har infört individuell mätning av el samt varmvatten. Detta för att varje medlem skall betala sin verkliga kostnad. Varje medlem slipper då ett nätabonnemag (vilket ger en besparing på några tusenlappar varje år). Elen köps istället för ett fast pris per kwh/h från föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns ett förråd som följer bostaden, ca 6-7 m2. I källarplan finns även cykelförråd. På innergården finns en trivsam miljö med bänkar och grill, samt ett miljöhus. Föreningen har även ett gästrum som kan hyras av medlemmarna för 300kr/natten (bokas via Part).

RENOVERINGAR
Föreningen har inga kommande och inte utfört större renoveringar sedan byggnadsåret förutom sedvanligt underhåll och garantiarbete. Föreningen har en upprättad underhållsplan.
2020 - Asfaltera parkeringen. Stensättning på framsidan av huset.

PARKERING
Föreningen har 27 st parkeringsplatser i garaget och 6 st utvändiga. En parkeringsplats i källaren kostar 800 kr/mån. Markplan kostar 300 kr/mån. Separat kö tillämpas. Möjlighet till plats i garage finns idag (2 st lediga i garaget 2024-04-10).
Föreningen har planer på att installera el-stolpe. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

TV & INTERNET
I avgiften ingår Internet via Telenor (fiber 100/100) och TV (T1-BAS). Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-04-10:
Föreningen anser sig ha god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen valde att höja avgiften med 5% inför 2024-01-01.
Föreningen valde att höja avgiften med 5% inför 2023-01-01.
Föreningen valde att höja avgiften med ca 5% 2022-07-01.
för att ta höjd för eventuellt höja räntor och uppvärmningskostnader.
Detta för att vara proaktiva.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.