VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Österängsgatan 36

Rymlig och ljus 1:a högst upp i huset med hiss, stort separat kök, walk-in closet, tvättmaskin med kombinerad torktumlare samt mysig balkong. Föreningen har nyligen byggt ut samt glasat in balkongerna, därmed skapat en extra och användbar yta som går att nyttja året om. Här bor man till en låg avgift med närhet till Högskolan och City i en stabil och bra förening. I avgiften ingår dessutom värme, vatten, bostadsrättstillägg samt TV (grundutbud).

Välkommen att boka er personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 44 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3249 kr/mån
Rum 1
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 1 295 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig 1:a på 44m2 högst upp i huset med inglasad balkong!

Planritning

planritning
planritning

planritning
planritning
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 36

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 44 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5

HALL
Stor rymlig hall med avhängning för jacka samt plats för att ställa undan skorna till vänster. Hallen är ljus med ljusinsläpp från både kök och vardagsrum. Väggarna är målade i vitt med en rad svart kakel som detalj på vänster sida samt ett mörkare laminatgolv. I hallen finns ytterligare möjligheter för mer förvaring om så önskas.

KLÄDKAMMARE
Direkt till höger finns en stor walk-in closet med samma mörka laminatgolv som i hallen och väggarna är målade i vitt. Här finns mycket plats för förvaring. Idag finns hyllor samt klädstång som inredning.

BADRUM
Badrummet finns på höger sida längre ner i hallen. Ljust badrum med duschkabin, kombinerad tvätt- och torkmaskin, tvättställ med kommod samt spegel. På väggar och golv finns en ljus plastmatta.

KÖK
Ett stort kök med fönster ut mot innergården med gott om plats för matbord. Infällda spotlights i taket samt en snygg stilren fläkt. Väggar målade i vitt, samma mörka laminatgolv som i hallen. I köket finns mycket förvaring i de många skåpen som på senare år målats i vitt. Köket är utrustat med: Kombinerad kyl- frysskåp (2016) , diskho, fläkt, laminatskiva i svart samt kakel i vitt. I köket finns plats att även installera en diskmaskin.

VARDAGSRUM
Ljust stort vardagsrum med fönster längst hela högra sidan. På golvet finns ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Utgång till balkongen sker på höger sida från vardagsrummet. Här kan man sätta upp en avgränsning och på så sätt få en separat sovalkov.

INGLASAD BALKONG
Stor inglasad balkong med förmiddagssol med utsikt över den mysiga innergården. Föreningen har nyligen färdigställt utbyggnaden samt inglasningen av balkongen vilket har gett bostaden ett extra utrymme att kunna nyttja. Här finns mycket plats för att kunna ha loungemöbler eller annat efter eget tycke och smak.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 44 kvm
Byggnadsår 1965
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar tidigare ägare:
2016 - Ny kombinerad kyl och frysskåp. Ny laminatskiva kök
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i markplan, märkt 278. Storleken på förrådet är ca 0,5 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Till bostaden följer ett förråd på vinden, märkt 278. Storleken på förrådet är ca 4,15 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Den inglasade balkongen är på ca 9.64 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-10-23

Ekonomi

Lägenhetsnummer 278
Pris 1 295 000 kr Som utgångspris
Avgift 3249 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive TV (grundutbud), värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Inre reparationsfond 2 467 kr
Andel i förening 0,1705%
Andel av årsavgift 0,1705%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 170 719 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/gota/brf/brf-ostergard/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Under senaste 10 åren har mycket omfattande renoveringar utförts, vilket gör att föreningens hus är i mycket gott skick.

Utförda:
2023: Konvertering till 3FAS i hela föreningen. Omläggning av tak och plåt på mellangångarna.
2022/2023: Balkongerna har byggts ut samt glasats in. Fasaden har målats om. Målning av trapphusen.
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (50kr).
Parkeringsplats carport & garagetaket (100 kr).
Parkeringsplats i garage (200 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2024-06-08: I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

2024-01-01: Föreningen höjde sina avgifter med 15% .
2023-01-01: Föreningen höjde sina avgifter med 8 % .
Dessförinnan har föreningen höjt ca 1-2 % varje år sedan 2015.


Föreningen anser sig väl rustade inför framtiden då nästan alla omfattande underhållsarbeten som krävs är utförda den senaste 10-årsperioden. Alla lån har nästan också konverterats om till nuvarande marknadsnivåer.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende