VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Kasten Rönnowsgatan 3D

Mitt i centrala Halmstad erbjuds nu denna yteffektiva och fräscha tvåa om ca 53 m2 i välskötta Brf Bikupan. Lägenheten passar utmärkt för dig som vill bo med närhet till stadens puls, och dess utbud av shopping, caféer och restauranger. För den studerande når du Högskolan i Halmstad med en kort cykeltur eller via buss. Du har även närhet till flera närliggande parker, härliga promenadstråk samt havet för salta bad. Brf Bikupan är en trygg och välskött förening som erbjuder fördelaktiga avgifter (3273kr/mån) till sina medlemmar. För dig med bil finns möjlighet till garageplats i källaren! Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 52.7 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3273 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1982
Pris 1 845 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Yteffektiv tvåa mitt i city!

Planritning

Kasten Rönnowsgata 3D copy
Kasten Rönnowsgata 3D copy

Kasten Rönnowsgata 3D copy
Kasten Rönnowsgata 3D copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kasten Rönnowsgatan 3D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52.7 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

HALL
Via hiss både från entréplan och garaget når du denna trevliga gavellägenhet på tredje våningsplan. Bostaden genomgick större renoveringar under 2015 med b.la. slipade golv i hall och vardagsrum, samt ett nytt kök. Direkt innanför dörren möts du av en avlång hall, med plats till förvaring av ytterkläder och skor. I anslutning finns även ett rymligt städskåp. På golvet ligger en vacker ekparkett. Väggarna är tapetserade och målade i en behaglig beige ton. Ta av dig skorna och välkommen in!

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder rikligt med ljusinsläpp från tre fönsterpartier. Möblering sker efter behov och du får plats med både en större soffgrupp samt matgrupp om så önskas. Dessutom finns en fransk balkong mot väster! På golvet ligger parketten som följer med in från hallen, väggarna bär tapet som blivit målad i en behaglig beige ton. Härifrån nås även renoverade köket.

KÖK
Köket är en gammal kokvrå som renoverades 2015. Köket (IKEA) har rostfria kapitalvaror samt vita köksluckor med beslag av rostfritt stål. Ett fönster gör att köket upplevs lust och fräscht! Över den ljusa bänkskivan av laminat sitter ett vitt kaklat stänkskydd, som avgränsar under- och överskåp. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades 2008 och har vitt kakel på väggarna samt mörkare ton av klinker på golvet. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns wc, kommod med tillhörande spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas samt att badrummet utrustats med golvvärme för maximal komfort! Observera att handdukstorken i dagsläget inte är inkopplad.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har även de tapeter som blivit målade i beige kulör, samt parkett på golvet. Bra förvaring erbjuds bakom garderob med skjutbara dörrar. I garderoben har ett ELFA-system monteras för utnyttja ytan maximalt. Sovrummet är stort nog med plats för en dubbelsäng, eller en enkelsäng samt skrivbord om det istället önskas.

Välkommen hem till en kanon tvåa på centralt läge!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52.7 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande El (Radiatorer)
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Tidigare ägare:
2015 - Kök, omslipning av golv (vardagsrum/hall), tapetsering av väggar.
Övriga byggnader Tvättstuga i varje trappuppgång samt en större gemensam i garaget.

Utrymmen utanför lägenheten: Förråd i källarplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Renoveringar Tidigare ägare:
2015 - Kök, omslipning av golv (vardagsrum/hall), tapetsering av väggar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-10-31
Energikonsumtion 69 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 392
Pris 1 845 000 kr utgångspris
Avgift 3273 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. vatten och bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 4 911 kWh/år
Driftkostnad 13 164 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 11 614 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer, och baseras på nuvarande ägares förbrukning. Föreningen debiterar ca 2,55 kr/kwh (inkl. moms) för den förbrukningen som sker för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel. I posten uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Annonserad kostnad är enligt verklig förbrukning 2023 mars - 2024 mars .

Inre reparationsfond 686 kr
Andel i förening 0,7769%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2023.

Förening

Föreningsnamn Brf Bikupan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-0231
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss. Till varje bostad följer ett förråd i källarplan (vissa saknar och då återfinns förrådet inne i lägenheten). Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad. På innergården finns ett miljöhus med källsortering.

Föreningen har avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt ger det en lägre driftkostnad eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas. För närvarande ( uppdaterat 2023-11-19) är det 2,55 kr inklusive moms per kwh. En avstämning görs var 6:e månad mot det pris föreningen fått betala. Tack vare det är kollektivt tecknat för flera olika Riksbyggen-föreningar köps elen in mycket förmånligare än om man som privatperson skall göra detsamma.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan. I övrigt inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
Fräschat upp den gemensamma tvättstugan i källaren samt i trapphusen (2023)
Relining (rörinfodring) (2021/2022)
Fiberindragning (2020).
Renovering av innergård samt byggt miljöhus (2017).
Säkerhetsdörrar (2014).
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016).
Installerat nytt portlås/portlås (2016).

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån), varav 5st är laddplatser för elbil och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas. Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Bredband (fiber) och TV tecknas och bekostas av varje enskild medlem. Halmstads stadsnät.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2024-05-13: Efter samtal med styrelsens ordförande:
Inga beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget.

Förningen har lagt om lån under 2024 som man tagit höjd för.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-05-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 93
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende