VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Hvitfeldtsgatan 19B

Ta möjligheten att förvärva denna mysiga etta på centralt läge! Här trivs du med fräscht kök, helkaklat badrum (med tvättmöjligheter) samt rymlig och möblerbart rum! Lägenheten har dessutom tillgång till en loftgång som passar perfekt att nyttja som balkong. Föreningen erbjuder flera mervärde såsom fräsch tvättstuga, vacker innergård samt mycket uppskattad grillplats inklusive allt som hör där till. I den fördelaktiga avgiften på endast 3957 kr ingår värme, vatten, TV (Telia paket "lagom"), fiber (250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg, vilket borgar för en låg månadskostnad.

Läget är optimalt med absolut närhet till stadens puls med dess utbud av restauranger, uteserveringar och shopping. I närområdet finns även flera mysiga parker, promenadstråk, Galgberget med sina motionsslingor och utegym. Högskolan når du snabbt med buss och smidigt med cykel, havet lika så. Detta är alltså ett ypperligt boende som passar dig som söker din första egna bostad eller som skall börja studera. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 45 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3957 kr/mån
Rum 1 varav 1 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mitt i city!

Planritning

Hvitfeldtsgatan 19B
Hvitfeldtsgatan 19B

Hvitfeldtsgatan 19B
Hvitfeldtsgatan 19B
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hvitfeldtsgatan 19B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1 varav 1 sovrum
Boarea 45 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

HALL
Via lätta steg når du lägenheten belägen på andra våningsplan. Hallen är ljus och rymlig med goda möjligheter till förvaring. I dagsläget finns en garderob som erbjuder förvaring, och på höger sida kan jacka samt skor ställas undan. På vänster sida finns möjlighet till en hallmöbel. Önskar du slippa trapporna kan du med fördel nå lägenheten via hissen på innergården. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Välkommen in!

BADRUM
Direkt till höger från hallen finns det helkaklade badrummet. På golvet ligger större grå klinkerplattor och på väggarna finns ett vitt kakel. Utrustning: wc, kommod, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork, städskåp samt överskåp. För dig som vill installera en tvättmaskin finns den möjligheten då allt finns förberett! (Nuvarande ägare kommer ta med sig sin tvättmaskin).

RUM
Rymligt kombinerat vardags-/sovalkov där du får plats med önskad möblering. Tack vare industriglasväggen så skapas en rymlig sovalkov vägg-i-vägg mot klädkammaren. Denna del kan enkelt ramas in med mörkläggningsgardiner. Plats för soffa samt fåtölj finns likaså. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt utförande.

Klädkammaren blir din egna "walk-in-closet". Kanske förse den med en heltäckningsmatta? Utrymmet fungerar även perfekt som kombinerad garderob/förråd. Väggarna är målade i vitt.

KÖK
Köket har vita släta luckor med handtag i rostfritt stål, en grå laminatbänksskiva som bryts av mot ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med flera under- och överskåp för praktisk förvaring. Du får enkelt plats med ett mindre köksbord med tillhörande stolar för upp till fyra personer. Parkett på golvet och målade väggar.
Utrustning: spis, spiskåpa och kombinerad kyl/frys.

På loftgången finns utrymme för att användas den som din egna balkong, med sol från lunch till kväll. Utrymmet erbjuder plats möblering efter önskemål

Välkommen till ett perfekt första boende!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 45 kvm
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i källarplan på ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Bredband Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-01-25
Energikonsumtion 138 kWh/m2 år.
Primärenergital 155

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1012
Avgift 3957 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (Telia "lagom"), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 1,1652%
Andel av årsavgift 1,1652%

Förening

Föreningsnamn Brf Batteriet 18
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769615-5725
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Batteriet 18 ligger med ett central läge i Halmstad, på ett lugnt och avskilt läge. Föreningen äger fastigheten Batteriet 18 med därpå uppförda byggnader om totalt 60 st lägenheter varav 54 st är upplåtna med bostadsrätt samt 6 st med hyresrätt. Fastighetens adress är Nordbanegatan 35-39, Hvitfeldtsgatan 19 A-B, 21 A-B i Halmstad.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och inkluderar en ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har riksbyggen som ekonomisk- samt teknisk förvaltare.

Föreningen har en egen hemsida: http://brfbatteriet18.se/om.html


GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns en pergola som har skjutbara markiser som går att dra ut som tak. I pergolan finns bord samt stolar och det är även här föreningens grillplats finns. Det finns två tvättstugor i föreningen med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp respektive torkrum. Två miljöhus finns på innergården. I källaren finns förråd till respektive lägenhet.


RENOVERINGAR

Kommande:
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Underhållsplanen uppdateras löpande. Beställt projektering gällande tak samt fasader med inväntande av offerter till detta.

Utförda:
2019-2021: Fönster mot innergården.
2017
Källarfönster utbytta.
4 st nya hissar med ny el samt hydraulik.
Ny innergård med grillplats.
Nytt tagsystem.
Värmesystem och ventilation har uppgraderat med bland annat nya termostater i alla lägenheter samt nya aggregat.
Nya lås i hela fastigheten.


PARKERING
Parkering utmed vägen i närområdet. Via Halmstad kommun går det att köpa boendeparkeringstillstånd som gäller i mån av plats. Gå gärna in och läs mer på https://www.halmstad.se för mer information.


TV & INTERNET
TV-kanaler (Telia, paket lagom) ingår i månadsavgiften. Fiber (250/250 mbits) ingår även det i avgiften.


FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).


FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-01-11. Avgiftshöjning 15% 1/1-23. Inga ytterligare beslutade i dagsläget.
Antal lägenheter 60
Antal hyresrätter 6
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.