Visningar

Boka visning
  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 22A

Söker du efter en välrenoverad trea med inglasad balkong är det dags att slå till. Vad sägs som stilrent kök med diskmaskin, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och stor inglasad balkong med sol under större delen av dagen. Bättre än såhär blir det knappt! Förutom en lägenhet i gott skick bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 4733 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Dessutom promenadavstånd till Högskolan i Halmstad. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4733 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Totalrenoverad trea med stor inglasad balkong!

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 22A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Välkommen in till denna välrenoverade trea! Direkt till höger kan jacka samt skor ställas undan. I den inre delen av hallen finns även tre stycken garderober som ger gott om förvaring. Dessutom finns en klädkammare! På golvet ligger en mörk klinker som följer med in i den inre delen av hallen och köket. Väggarna har blivit vitmålade. Tack vare att hela bostaden värms upp med vattenburen golvvärme ges en behaglig inomhustemperatur året om. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Badrum renoverades 2018 och har mörk klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Lyxigt nog erbjuds tvättmöjligheter i tvättmaskin och torktumlare! Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Även köket totalrenoverades 2021. Det L-formade köket erbjuder gott om förvaring i under- och överskåp, samt goda arbetsytor på laminatskiva. Bänkskivan följer även en bytt upp mot väggen och fungerar som ett stänkskydd. Vid fönstret erbjuds plats för ett större matbord till vardags, som till fest. Ena väggen bidrar med karaktär tack vare sin tegelvägg! Utrustning: induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro, kyl och frys.

VADRAGSRUM
Luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Önskas får du enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Härifrån når du även den väl tilltagna balkongen som dessutom är inglasad. Balkongen är ditt extra rum under stor del av året och härifrån njuter du av sol under stor del utav dagen. Nuvarande ägare har även försett balkongen med ett värmeelement som gör att balkongen kan nyttjas stora delar utav året.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns i direkt anslutning till hallen. Rymligt rum som idag nyttjas som barnrum. Laminat på golvet, samt målade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Ett luftigt rum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Laminat på golvet, målade väggar samt träpanel. En garderob erbjuder förvaring.

Välkommen at flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR:
2021:
- Kök inkl. kapitalvaror
- Ny el-central samt viss eldragning.
2018:
- Badrum
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 7,5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram)
Förråd i källarplan ca 4 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 110 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 89
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 4733 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 750 kr

Driftkostnaden varierar beroende på livsstil, förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,146%
Andel av årsavgift 1,146%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 339 704 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Under 2024 sätta upp staket.
2023 - Rörinfodring (relining).
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får tillgång till föreningens parkering. Registrering av reg nummer sker hos föreningen, och du står därefter gratis på parkeringen. I övrigt fri parkering runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-11-14: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen planerar att höja avgiften med ca 300-400kr från 2024-01-01 (den nya avgiften EFTER höjningen annonseras i beskrivningen). detta för att finalserierna omskrivning av lån samt den ökade kostnadsbilden (inflation). Innan dess höjde föreningen avgiften med 4% 2023-01-01 och under 2019 med 270kr för de nya balkongerna. Under 2017 höjdes avgiften för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende