Visningar

Boka visning
Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 18

På ett av föreningens trevligaste lägen söker denna tvåa på 59,5 m2 med inglasad balkong ny ägare! Lägenheten är genomgående, erbjuder helkaklat badrum (med tvättmöjligheter), luftigt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt möblerbart vardagsrum. På den inglasade balkongen kan du njuta av solen under större delen utav året tack vare sitt utmärkta läge.

Bor gör du i en trygg och stabil HSB-förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 3603kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Dessutom promenadavstånd till Högskolan i Halmstad. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3603 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välskött tvåa i välskött förening!

Planritning

Hemmansvägen 18 socopy
Hemmansvägen 18 socopy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Direkt innanför dörren öppnas den ljusa och rymliga hallen upp sig. Då lägenheten är genomgående gör det att hela bostaden är mycket hemtrevlig. Värt att nämna är att hela bostaden även värms upp av vattenburen golvvärme (ingår i avgiften) vilket bidrar till maximal komfort. Hallen har en lättskött klinker i grått utförande som sedan övergår till en vacker ekparkett. På vänster sida kan du hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Det finns en garderob som erbjuder förvaring. Väggarna är målade samt tapetserade i behaglig kulör. Ta av dig skorna och välkommen in!

SOVRUM
På höger sida om hallen finns sovrummet. Ett fönster ger ljus åt rummet. Här har nuvarande ägare valt att installera PAX-garderober för att maximera förvaringsmöjligheterna. Det finns även utrymme för att möblera med en större säng samt tillhörande nattduksbord. För dig som önskar kan du även utmed kortsidan placera en byrå eller skrivbord. Väggarna är målade i varma kulörer. På golvet ligger en ekparkett.

KÖK
Det rymliga köket är L-format och erbjuder rikligt med förvaring i både över- och underskåp. En snygg bänkskiva av ek avgränsas med ett kaklat stänkskydd i vitt utförande mot överskåpen. Du får enkelt plats med ett matbord för fyra personer vid fönstret. Köket är utrustat med spis, spisfläkt och kombinerad kyl/frys. Parkettgolv och målade väggar.

BADRUM
Det helkaklade och stilrena badrummet har mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Dessutom finns det tvättmaskin! Utrustning: wc, handfat, spegelskåp, tvättmaskin samt vikbara dörrar av glas.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust och luftigt och möbleras efter behov. Du får både plats med en större soff- och matgrupp om så önskas. Även här har väggarna målats om i behaglig nyans. På golvet ligger en parkett.

Det är även ifrån vardagsrummet som du når den underbara och inglasade balkongen som renoverades och glasades in sommaren 2019. Balkongen är stor och inbjuder till en större loungemöblemang eller matbord med tillhörande stolar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 59.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Renoveringar:
2020:
Hall - klinker, ekparkett, målat och tapetserat.
Sovrum - ekparkett, målat samt nya garderober (PAX).
Vardagsrum - målat
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Det finns ett källarförråd (ca 4 m2 ) samt matkällarförråd ca 1m2) märkta med nr 72 (om förråden nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Inglasad balkong ca 7,5 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Det finns även cykelförråd samt övernattningslägenhet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-10
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 72
Pris 1 750 000 kr utgångspris
Avgift 3603 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på livsstil, förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,94634%
Andel av årsavgift 0,94634%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 278 606 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Kommande: Rörinfodring under 2023 (OBS! Ej stambyte!).
Fråga ansvarig mäklare för mer information.
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får tillgång till föreningens parkering. Registrering av reg nummer sker hos föreningen, och du står därefter gratis på parkeringen. I övrigt fri parkering runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-11-29: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en stabil och sundekonomi. Föreningen höjer avgiften med 4% från 2023-01-01. Dessförinnan höjde föreningen avgiften var under 2019 med 270kr för de nya balkongerna. Under 2017 höjdes avgiften för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Halmstad resecentrum ligger dryga kilometern härifrån och är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen, och för dig vidare till din slutdestination. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor

Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola

Skolor
Linehedsskolan (åk F-3)
Östergårdsskolan (åk 4-9)
Nyhemsskolan, (åk F-5)

Sturegymnasiet
Sannarpsgymnasiet

Räkna på ditt nya boende