VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Enslövsvägen 10B

I välskött HSB-föreningen söker nu denna charmiga gavellägenhet efter ny ägare, och här har du troligtvis ett av föreningens bästa lägen! Bostaden är mycket välskött och erbjuder renoverat kök (med diskmaskin) och helkaklat badrum. För dig som alltid önskat en egen walk-in-closet finns även det här i det ombyggda sovrummet! Du njuter dessutom av en ljuvlig balkong i sydvästligt läge.

På Enslövsvägen bor du ett stenkast ifrån händelsernas centrum och du når snabbt och smidigt Högskolan i Halmstad samt city för puls med en kort promenad. För pendlaren når du Halmstad Resecentrum minst lika fort för vidare transport med tåg eller buss till din destination. Stranden når du smidigt med cykel och grillkvällarna kan spenderas på föreningens mysiga innergård. Kanske en drink i takbaren på hotellet som granne? Föreningen har dessutom genomfört alla stora renoveringar såsom tak, fönster, dörrar, vattenledningar och stambyte vilket borgar för ett tryggt boende. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 57.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4224 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1945
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverat kök!

Planritning

Enslövsvägen 10B Hanna copy
Enslövsvägen 10B Hanna copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Enslövsvägen 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

HALL
Välkomnande hall med slipat parkettgolv och vitmålade väggar. På höger sida kan jacka samt skor ställas undan. I den inre delen av hallen finns en garderob till förvaring. Lägenheten har under nuvarande ägares tid genomgått en mycket omfattande renovering. Bland annat är köket helt nytt, sovrummet har byggts om för att skapa dina egna walk-in-closet. Dessutom har samtliga golv slipats och väggar målats. Detta är en bostad utöver det vanliga. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det stilrena bistroköket renoverades 2018 och är verkligen något för den matlagningsintresserade med sina generösa arbetsytor. De ljusgrå köksluckorna har försetts med läderbeslag. Över arbetsbänken av rostfritt stål, samt bänkskiva av ek, sitter ett vitt kakel som stänkskydd hela vägen upp till taket. Gott om arbetsytor erbjuds i underskåp utmed båda sidorna, samt ett överskåp. På golvet finns det vackra och omslipade furugolvet. Väggarna är målade i mörkgrå ton. Utrustning: induktionshäll, spisfläkt, ugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Det totalrenoverade sovrummet (2019) har även det ett vackert slipat furugolv och målade väggar i lingrön. Nuvarande ägare har byggt upp en vägg som fungerar som en sänggavel. Bakom väggen finns din egna walk-in-closet! Här har smart förvarningssystem installerats för att svälja rejält med kläder och för att skapa ordning och reda. Utmed den andra kortsidan kan hemmakontoret placeras.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck, vilket ger rikligt med ljusinsläpp. Rummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp. Golvet är omslipat och väggarna är målade i vitt utförande. Härifrån når du även den underbara balkongen som erbjuder sol under större delen utav dagen.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med en bård i grått utförande. Utrustning: wc, handfat samt dusch med vikbar dörr av glas.

Varmt välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57.5 kvm
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden 2018:
- Renovering av kök inkl. kapitalvaror.
- Målat om hela lägenheten.
2019:
- Ombyggnation av sovrum med walk-in-closet.
2020:
Slipat om parkettgolven.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd på vinden, samt ett mindre förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2015-02-05
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 4224 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 450 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 900 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,75701%
Andel av årsavgift 3,75701%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Klockan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1529
Gatuadress Box 405
Postnummer 30109
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Klockan i Halmstad har ett utmärkt läge mellan city och Högskolan i Halmstad och har blivit allt mer attraktivt, främst tack vare att den nya bussterminalen. Terminalen är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och perfekt för den som pendlar! På kort gångavstånd finns flertalet träningsanläggningar, matbutiker och restauranger. På sommaren nås Östra Stranden med cykel på 5 minuters cykelavstånd med salta bad.

Föreningen är ytterst välskött och föreningens mark bebyggdes 1945 och har 30 lägenheter fördelade i 2 st bostadshus med adresserna Enslövsvägen 8A, 8B, 10A och 10B. Föreningen äger fastigheten Klockan 5. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar, som även täcker styrelseansvar samt mot ohyra. Föreningen har valt att teckna gemensamt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Bägge lokalerna föreningen har är i dagsläget uthyrda och inbringar extra inkomster till föreningen.

RENOVERINGAR
Pågående:
Elbelysning i källaren och vind håller på att bytas till LED- belysning.

Kommande: Tak skall ses över och eventuellt bytas vilket eventuellt sker under 2023

Utförda:
2020: Fräschat upp fasad samt källartrappan samt bytt källardörrar.
2019: Nytt staket runt fastigheten.
2016 - Byggt om ventilationen. Spolning av avloppsstammar.
2015 - OVK-besiktning har genomförts. Byte av trapphusbelysning.
2013 - Byte av fönster och till säkerhetsdörrar, målning av trapphus.
2010 - Renovering av tvättstugan samt entrétaken.
2009 - Avloppsrensning.
2008 - Byggnation av sophus, nya tvättmaskiner. Ombyggnad av fjärrvärme
2005 - Stambyte samt kaklat badrummen i standardutförande.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns en fräsch tvättstuga med bokningssystem. I källaren finns även cykelförråd. Gemensam trädgård med grillplats och tillhörande utemöbler till förfogande.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband via Bredbandsbolaget. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Flertalet fria parkeringar finns utmed Enslövsvägen samt i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

Efter samtal med föreningens ordförande 2023-03-06:
Avgiften höjdes med ca 3-4% den 2023-01-01.
Antal lägenheter 30
Antal lokaler 2
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende