VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Bygdsiljum

Mjölnarvägen 4

Välkomna till ett stycke levande historia i Bygdsiljum, där denna kvarn och stall står som monument över svensk kulturarv. Invid de klara vattnen i Rickleån, som har fört liv genom bygden i århundraden, finner ni denna fastighet, rik på karaktär och potential. På en generös tomt om 4521 kvm, med utsikt över åns lugna flöde, erbjuder kvarnbyggnaden om cirka 300 kvm och stallet om 50 kvm, en unik möjlighet att föra vidare tradition och historia.

Kvarnen, som varit en hjärtpunkt för samhället sedan 1913, och stallet som kompletterar den med sin egen charm, har varsamt underhållits för att behålla sin autentiska känsla. Här har tidigare generationers arbete och samhällsliv samlats, och nu är tiden inne för nya minnen att skapas. Med allt från teater till bröllop har övre våningen varit en scen för gemenskap och glädje.

Läget vid Rickleån är inte bara en naturskön bakgrund utan bidrar till den avkopplande atmosfären som gör denna fastighet så unik. Samtidigt som ån berikar landskapet, är det kvarnens och stallets själ och historia som står i centrum för denna försäljning.

Med en friskrivningsklausul och inkluderande av alla inventarier, är detta en sällsynt chans att äga en bit av Västerbottens kulturhistoria – en plats där tidens gång respekteras och framtidens möjligheter välkomnas.

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Boarea/Biarea 350 kvm + 80 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 4521 kvm
Byggnadsår 1913
Pris 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tidlös Västerbottnisk kvarnidyll med anor från 1913 – En pärla vid Rickleån

Mjölnarvägen 4 Kvarn Robin -
Mjölnarvägen 4 Kvarn Robin -
Mjölnarvägen 4 Kvarn Drönare-
Mjölnarvägen 4 Kvarn Drönare-
Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mjölnarvägen 4

Bostadsfakta

Byggnad

Typ av byggnad Kvarn i 3 plan
Fastighet Bygdsiljum 8:5
Boarea 350 kvm
Biarea 80 kvm
Byggnadsår 1913
Kommentar till byggnadsår Står 1919 i fastighetsutdraget
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Finns till tomtgränsen, men ej till byggnaderna
Stomme Trä
Fasad Trä
Bjälklag Trä
Övrigt om byggnaden Huset säljs med inventarier samt friskrivningsklausul.
Övriga byggnader Stall på cirka 50 kvm

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 395 000 kr
Taxeringsvärde 364 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 86 000 kr
  • Småhusbyggnad: 278 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 278 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 27 000 kr
Fastighetsskatt 2 730 kr

Tomt

Tomtarea 4521 kvm

Dokument

Området

Bygdsiljum, belägen i Skellefteå kommun i Västerbottens län, är en idyllisk by som erbjuder en charmig blandning av natur, kultur och aktiviteter för alla åldrar. Här finns en stark gemenskap bland invånarna och en vacker natur som inbjuder till friluftsliv året runt. Bygdsiljum är känt för sitt vintersportcenter, Bygdsiljumsbacken, som lockar skidåkare från nära och fjärran med sina välpreparerade nedfarter och moderna faciliteter. Sommartid förvandlas området till en perfekt plats för vandring, mountainbike och fiske i de omgivande sjöarna och åarna. Området har en rik historia med välbevarade byggnader och kulturmiljöer som speglar livet i norra Sverige genom tiderna. För den som är intresserad av kultur finns det regelbundet evenemang och aktiviteter som arrangeras av lokala föreningar och organisationer. Med en närhet till Skellefteå stad, som är en av regionens största arbetsgivare och centrum för innovation och utveckling, erbjuder Bygdsiljum en lugn och naturskön boendemiljö med tillgång till alla nödvändiga tjänster och bekvämligheter. Skolor, förskolor och lokala butiker finns tillgängliga i eller nära byn, vilket gör det till ett idealiskt ställe att bo på för familjer, par och enskilda som uppskattar naturen och en stark gemenskapskänsla. Det hus som är till salu i Bygdsiljum erbjuder en unik möjlighet att bli en del av denna varma och välkomnande gemenskap. Med dess läge i hjärtat av byn har du allt du behöver inom räckhåll samtidigt som du har tillgång till oändliga möjligheter för rekreation och avkoppling i den vackra omgivningen. Att köpa ett hus i Bygdsiljum är mer än bara en investering i fastighet; det är en investering i en livsstil som värderar naturen, gemenskapen och livskvaliteten. Läs mer här: https://www.bygdsiljum.se/

Räkna på ditt nya boende