VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Arlöv, Arlöv

Jakob Persvägen 5

På andra våningen finner vi denna ljusa och välplanerade 2a på 58,5 kvm i Arlöv. Från den stora inglasade balkongen har du utsikt över föreningens välskötta grönområden. Här bor du i ett lugnt och trivsamt område med närhet till goda kommunikationer, matbutiker, skola samt förskola.

Varmt välkomna att höra av er!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 58.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5433 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1956
Pris 1 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Bernsgård
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Johanna Bernsgård

Johanna Bernsgård

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Jakob Persvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 58.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 58.5 kvm
Byggnadsår 1956
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Källarförråd.
Tvättstuga i källaren.
Lekplats ute på gården.
Bredband Tele2 är leverantör för TV och Bahnhof är leverantör för bredband (fiber). Kostnaden tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften på 69 kr/mån.

Rum

Hall

Vi välkomnas in till lägenheten av en ljus och öppen hall. Direkt till höger finner vi en rymlig garderob och till vänster finner vi plats för avhängning. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör.

Kök

Från hallen når vi det öppna köket som renoverades 2018. Med ljusa skåpsluckor, vitt kakel, en robust bänkskiva i ek och ett härligt ljusinsläpp upplevs köket som ljust och hemtrevligt. I detta rum är det skeppsgolv belagt som ger karaktär till köket. Här finns plats för matbord om 4 personer. Köket är utrustat med spis, köksfläkt och kyl/frys.

Vardagsrum

Från hallen når vi även det ljusa och härliga vardagsrummet som rymmer både en stor soffa samt en matgrupp om så önskas. Rummet går i ljusa kulörer och även detta rum är belagt med vacker ekparkett likaså är den stora inglasade balkongen som du når via vardagsrummet. För den inglasade balkongen med utsikt över den grönskande omgivningen finns det stora möjligheter, här finns det plats för soffgrupp eller en matgrupp.

Sovrum

Det stora sovrummet har ett trevligt ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter. Här är väggarna i ljusa kulörer och golvet i ekparkett. I sovrummet finns det utrymme för en större säng och tillhörande sängbord. Det finns även möjlighet för ett hemmakontor eller extra förvaring utöver de inbyggda garderoberna med spegeldörrar som går längs sovrummets ena vägg.

Badrum

Badrummet nås från hallen, här är det halvkaklat med vitmålade väggar kombinerat med ett gråmålat kakel och ett gråblått golv i klinkers. Badrummet är utrustat med spegelskåp, badkar, handfat och WC.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2022-11-14
Primärenergital 152

Ekonomi

Lägenhetsnummer 28
Pris 1 095 000 kr
Avgift 5433 kr/mån
Kommentar till avgiften Tele2 är leverantör för TV och Bahnhof är leverantör för bredband (fiber). Kostnaden tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften på 69 kr/mån.
Andel i förening 1,1033%
Andel av årsavgift 1,1033%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 297 373 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Jacob Persgården I Arlöv
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-4877
Gatuadress Jacob Persvägen 7
Postnummer 23231
Ort Arlöv
Epostadress info@malmo.hsb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Jacob Persgården i Arlöv bildades i samband med byggnationen av deras fastigheter 1955-1956. Föreningen äger marken och föreningen består av 5 fastigheter fördelat på 87 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och föreningen betalar kollektivt samtliga medlemmars bostadsrättstilläggsförsäkring.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2023 Återställning av markstenar utanför miljöhuset
2023 Upprustning av källarlokal i hus 2 för förrådsuthyrning
2023 Uppfräschning av föreningslokal
2023 OVK godkänd
2023 Byte av värmecentraler
2022 Målning av trapphus slutförd
2019/2020 - Nya lekplatser
2018/2019 - Fasad/Tak/Fönster/Skorstenar
2015/2016 - Spolning av avloppsstammar
2014 - Tvättstugor
2011 - Tilläggsisolering vind
2000 - Byte av elstigare samt installation av fjärrvärmesystem
1999 - Relining av vatten- och avloppsstammar
1996 - Inglasning av balkonger

PLANERADE RENOVERINGAR
Renovera samtliga hissar
Målning av lekplats
Spolning och filmning av samtliga avloppsrör

EKONOMI
Föreningen arbetar aktivt med investeringar och omförhandling av avtal för att hålla nere de löpande kostnaderna. Många av de senaste stora renoveringarna har betalats med föreningens egna kapital.

2023 bidrog till ökade kostnader och därmed bestämde föreningen att höja avgiften med 5%, för att undvika kraftiga höjningar planerar föreningen att höja avgiften lite varje år.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1432,5 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

PARKERING
Föreningen har 46 stycken parkeringsplatser som kostar ca 150kr/mån, separat kösystem till dessa. I området finns gratis parkering med p-skiva.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är ansluten till bredband via HSB Bolina 2.0, bredbandsuppkopplingen ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i källaren, renoverade 2014. Föreningen har en festlokal som rymmer ca 20 personer och denna får föreningens medlemmar hyra till en kostnad av 100kr/tillfälle. Cykelförvaring finns både i källaren samt utomhus på innergården.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Arlöv är en centralort i Burlövs kommun i Skåne län samt en del av tätorten Malmö. Arlöv började växa som industriort från 1869 och orten utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och flerbostadsområde.

Närområde

I närområdet finner vi flertalet restauranger, spelbutik, gym och mataffär.

Kommunikation

Busskommunikation inom kort promenadavstånd.

Parkering

Separat kö tillämpas.

Räkna på ditt nya boende