Abrahamsberg / Åkeslund, Bromma

Stopvägen 72

Nu saluförs denna smakfulla minitvåan med bevarade originaldetaljer som bland annat trägolv i form av rutmönstrad stavparkett, tilltagen takhöjd, fönsterbleck i massiv sten samt genomgående ljusa ytskikt. Bostaden som är belägen på stillsamma Stopvägen präglas av ett fint ljusflöde tack vare det genomgående ljusinsläppet från två väderstreck och besitter charmen från det tidiga 40-talet vi alla vill åt!

Här möts du av ett fullt utrustat och tidlöst renoverat vitt kök med generösa arbetsytor samt tacksam förvaring i dess flertalet över- och underskåp, rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och ett helkaklat badrum med tvättmaskin! Från det trivsamma vardagsrummet med lättmöblerade ytor som berikats med ett stort fönsterparti vilket förser rummet med en härlig dos dagsljus når du den ombonade balkongen som vetter i solsäkert sydsvästläge!

Här bor du i ett mycket lugnt, stilla och naturskönt område samtidigt som du når storstadspulsen på dryga kvarten!

Bostaden är belägen i natursköna, lugna och kulturmärkta Åkeslund, ett stenkast från Abrahamsbergs centrum, med brett serviceutbud i form av mataffär (ICA), gym, pizzeria, sushi samt tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholm city på cirka 16 minuter via Alvik!
Med ett kort avstånd når du även Brommaplan med nödvändig service så som systembolag, matbutik och apotek etcetera. Här erbjuds också enastående kommunikation i form av flertalet bussar, t-bana och flygbuss.
Populära motionsspår, bad, utegym och grönområden återses samtliga inom bostadens närområden däribland runt Lillsjön, Olovslundsparken, Ålstensängen samt Solviksbadet som du tar dig till längst med Mälarens vatten.
En kort promenad bort ligger även Judarskogens naturreservat med dess fridfulla skog, vatten och natur!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 40 kvm
Avgift 2525 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1942
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Daniel Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-36 25 14
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Väldisponerad minitvåa med tidstypiska originaldetaljer och ombonad balkong!

Digitalt visitkort Daniel Andersson

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Planskiss
Planskiss
Daniel Andersson

Daniel Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stopvägen 72

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 40 kvm. 21054:2020
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1942
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme och fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

I den välkomnande ljusa och luftiga hallen med tilltagen takhöjd, vitmålade väggar samt vackert trägolv i form av stavparkett möts du av tre platsbyggda garderober som bevarats från fastighetens byggnadsår. Härifrån når du både bostadens badrum, kök och vardagsrum!

Kök

Socialt, minimalistiskt och fullt utrustat kök med väldigt generösa arbetsytor och tacksam förvaring i flertalet över och underskåp! Med vitlackade skåpsluckor som smyckats med stilrena beslag har köket utrustats med kyl/frys, fläkt, spis, ugn, micro samt diskmaskin! Här möts du av mörkt golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Tilltaget och trivsamt vardagsrum med lättmöblerade ytor och generös rymd. Rummet som berikats med bevarat trägolv i form av sällan skådat stavparkett och vitmålade väggar, genomsyras av ett härligt ljusinsläpp! Här finns plats för både soffgrupp, matgrupp och mindre arbetsplats om så önskas. Från vardagsrummet når du lägenhetens ombonade balkong.

Balkong

Med plats för stolar och bistrobord eller mindre loungegrupp når du från vardagsrummet den ombonade balkongen, där det bjuds det på härlig förmiddagssol!

Sovrum

Rofyllt och stillsamt sovrum med vitmålade väggar och tidstypiskt trägolv. Med vacker utsikt mot tallar och träd finns här plats för både byrå samt större säng.

Badrum

Med kakelklädda ljusgråa väggar i kombination med några nyanser mörkar grått klinkergolv berikas badrummet av en trevlig god dagsljus tack vare det funktionella vädringsfönstret. Utrustad med WC, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2013-02-17
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231003001-0058/1101 i Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 2525 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA & kabel-tv (basutbud)

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnaden för hushållsel och hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning.

Andel i förening 0,55547%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Stockholmshus nr 3
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 702002-1791
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Stockholmshus nr 3 bildades 1942 och tillhör den kooperativa intresseföreningen Riksbyggen. Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning men föreningen drivs av medlemmarna. Föreningens 11 hus inrymmer 156 lägenheter och en hyreslokal med en sammanlagd area av 6 988 kvm.
Anteckningar Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan. Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62. Cykelrum: Finns i varje hus. http://www.hemsidan.com/stockholmshus3
Föreningens ekonomi Föreningen har väldigt god ekonomi där månadsavgifterna varit oförändrade under senast 6 åren. Senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten i annonsen. Från 1:a april 2022 kommer tomträttsavgälden stiga något. Föreningen kommer som ett led i detta att höja avgiften med totalt ca 7 % fram till år 2026. Detta för att ekonomin ska vara fortsatt god.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 155
Antal lokaler 1
Renoveringar 1985: Takomläggning.
1986: Nya balkonger.
1993/94: V/A stambyte & byte av elstigar (3-fas indraget).
2002: Renovering av fönster.
2005: Installation av bergvärme, radonmätning.
2007: Renovering av tvättstugorna.
2009: Nya portar installeras.
2011: Fönster målas.
2012: Renovering av tak.
2014: Installation av fjärrvärme som spetsvärme.
2016: OVK
2020: Ny belysning in- och utvändigt.

Kommande
2021: Kommer fönster skrapas och målas. Planeras ej påverka avgiften.
Parkering Parkeringsmöjligheter finns på gatorna i området, boendeparkering råder och mer information finns på www.stockholm.se/parkering
Tv och bredband Kabel-TV och bredband finns via Comhem. Fiber finns också installerat och leverantör av bredbandstjänster är Ownit. Varje lägenhet är ansluten med fiberanslutning, kostnaden per månad för fiberbredband är 119 kr för hastighet på 100 MBit.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Tvättstuga: I föreningen finns det fyra tvättstugor Stopvägen 60 (2 st), Stopvägen 68 och Spannvägen 19. De bokas via bokningstavla som är i anslutning till tvättstugan.

Hobbyrum: Det finns ett hobbyrum som kan användas vid snickeri och målning m.m. Detta ligger i trappnedgången på Stopvägen 62.

Cykelrum: Finns i varje hus.

http://www.hemsidan.com/stockholmshus3

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Räkna på ditt nya boende